Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam już częściowo poprawiony kod.Do wieczora powinienem mieć już wszystko zrobione i roześlę pliki do podmiany.

// edycja 13:47

Link do nowego pliku został rozesłany do wszystkich na maile podane przy zakupie.

// edycja 14:05

Poprawiłem także pobieranie danych z alex.com

bilbord_opublikuj_mini.png

Szybko by było jakby nikt nie zauważył a już by miał aktualizację :)

Lecz ja nie o tym chciałem

Wiele osób do mnie pisze jak ma problem to podaje jeszcze stare numery licencji obecnie jest zmieniony cały system licencjonowania i nie ma już numerków licencji więc ciężko mi jest dojść o jaką instalację chodzi. Jeśli do mnie piszecie to proszę najlepiej podawać adres instalacji skryptu to mogę szybko podjąć działania sprawdzić co wyświetlają pliki cron i mniej więcej powiedzieć o co chodzi.

W razie problemów proszę także pisać precyzyjniej a nie tak jak nie raz jest cytuję:

Aplikacja nie działa. Proszę o pomoc

I ja pomagam :)

Aplikacja przestała działać.

Tutaj to ciężko powiedzieć co może być :)

Także w razie problemów proszę o podanie

1. adresu instalacji programu domena wraz z podkatalogiem
  2. Dokładny opis jeśli coś nie działa to napisać co dokładnie najlepiej zrzut ekranu zaobserwowanej anomalii

Zaoszczędzimy sobie w ten sposób sporo czasu :)

• 2 tygodnie później...

Witam

Przesyłam nowy plik odpowiadający za pobieranie danych z majesticseo.com był problem z "CitationFlow" i "TrustFlow"

Pobieramy plik z lokalizacji wm.piersa.pl/download/funkcjesite.zip rozpakowujemy i wgrywamy do ktalogu inc podmieniając jednocześnie stary plik.

Obecna wersja pliku to 3.3.4 można sprawdzić wersję uruchamiając crona, wersja będzie podana na samym dole jak masz mniejszą niż podana wyżej proszę zrobić aktualizację.

Pozdrawiam

Adam

Są plany lecz zostawiłem je na nową wersję na razie czas mi nie pozwala aby ją zacząć.

Oczywiście analiza finansów jest bardzo ważną i będę ją rozwijał tylko tak jak napisałem w nowej wersji, możesz śmiało wysłać swoje pomysły na maila to zobaczę co da się z tym zrobić.

chcialbym zglosic poprawki odnosnie ich sprawdzania :)

- w widoku listingu stron zawsze jest wyswietlane pierwsze ip - jak domena zmieni ip to pojawia sie wykrzyknik z informacja o nowym ip, ale w listingu dalej jest stare.

pasowaloby aby wyswietlalo aktualne - no i oczywiscie w wypadku domen gdzie domena wygasla - aby znow dostawaly flage pytajnika zamiast kraju geolokalizacji ;)

- w rozwijanych listach wybierajac kategorie stron mozemy potem segregowac je po ip - tylko ze tutaj rowniez operujemy ciagle na pierwszym ip a powinno byc aktualne

mysle ze cala poprawka to tylko wstawienie drugiej zmiennej pobieranej z bazy - wiec nie powinno to zajac duzo czasu :)

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Jeśli IP zmieni domena to dostajemy także komunikat w zakładce "komunikaty" i tam aplikacje daje nam wybór czy dana domena zmieniła IP "sama z siebie przez hosting" czy było to zamierzone działanie. Klikając TAK że zmieniło się i o tym wiemy to zostaje ponownie sprawdzona geolokalizacja. W listingu będzie stare IP do czasu kiedy klikniemy przycisk TAK w komunikatach. Jeśli damy NIE to zostanie stare IP i znika komunikat. W bazie jest przechowywane nowe i stare IP lecz po zaakceptowaniu jest zostawiane tylko aktualne i pojawi się one w listingu.

Czy o coś innego chodziło ?

Z czystym sumieniem polecam soft Adama, w aktualnej wersji sprawdza się bardzo dobrze nawet na dużych ilościach stron(monitoruję nim ok. 1500 sztuk), daje rade nawet ze "średniej jakości" proxy(z darmowych źródeł).

Mi żadne dodatkowe bajery(finanse ? po co) nie są potrzebne, jak zapewne 99% userów ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• 2 tygodnie później...

Mam do sprzedania 10 licencji limitowanych dla użytkowników który posiadają mniej stron.

Licencja jest przewidziana na monitorowanie 50 stron cena to 60zł netto.

Zamówienia proszę składać za pośrednictwem formularza na stronie https://www.piersa.pl/kontakt.html

W wiadomości proszę wpisać:

WEBmonitor 50

Dane do przydzielenia licencji najlepiej subdomena.

Dane do faktury.

Oczywiście w przyszłości można dowolnie rozszerzyć limit licencji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności