Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lepiej żeby przy dużej ilości domen skrypt dzielił je na partie i zamiast sprawdzać raz dziennie sprawdzał je systematycznie w ciągu doby podając czas i datę ostatniej aktualizacji?

Zasada pobierania dużej ilości domen jest jeszcze nie opracowana do końca.

Skrypt pobierania zawsze czeka kilka sekund przed pobraniem danych dla kolejnej strony (wydłuży to czas pobierania ale bez proxy dobra metoda) Przeprowadziłem test na 1000 domen (bez proxy) to po 140 domenach miałem zablokowane IP na google, yahoo i binga.

Skrypty w plikach cron kręcą się w pętli aż do ostatniej domeny 10 -30 stron sprawdza bardzo szybko jeśli będzie 1000 stron sprawdzi je za jednym odpaleniem crona chyba że dostaniemy bana na IP.

Czy skrypt jest kodowany i czy łączy się z jakimiś Twoimi domenami?

Skrypt jest kodowany przez ionCube, wersja demo jak na razie jest monitorowana ale tylko przy procesie instalacji (chce wiedzieć ile była razy zainstalowana aby rozeznać się czy jest zapotrzebowanie na taką aplikacje)

wrzucam do kategorii 100 zaplecz linowanych metoda A, do innej kategorii 100 zaplecz metoda B itd

potem na wspolnym wykresie widze mniej wiecej jak dana metoda wplywa na site,bl itd

Czyli chcesz żeby na jednym wykresie pokazać wszystkie domeny z kategorii i na oddzielnym wykresie BL dla tej kategorii czy wszystko zamieszczone na jednym ? (dużo tego będzie i nie wiem czy będzie coś widać)

Aktualna wersja do pobrania działa pobieranie site w google

bilbord_opublikuj_mini.png

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli chcesz żeby na jednym wykresie pokazać wszystkie domeny z kategorii i na oddzielnym wykresie BL dla tej kategorii czy wszystko zamieszczone na jednym ? (dużo tego będzie i nie wiem czy będzie coś widać)

nie, wszystko odrebnie, po co najednym wykresie bl, site itd - wszystko sie pomiesza nawet dla jednej storny nie mowiac o np 100 i wiecej :rolleyes:

poza tym dla wiekszych grup, warto by dorobic stronicowanie wykresow np - pierwsze 100 domen, drugie 100 itd

no i kolejna sprawa - mysl juz nad implementacja majestic i open explorera - niedlugo trzeba sie bedzie przesiasc na dane ktore wybiora swle

mozna tez myslec nad ahrefem - ale tutaj konieczna jest obsluga logowania sie usera (kazdy juz we wlasnym zakresie moze importowac dane do logowania z csv) i proxy

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Dokladnie, projekt fajny ale to co pisze sleaquit to 100% racji -> BL'ki z yahoo już od jakiegoś czasu się nie zmieniają...

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Fatal error: Koniec licencji in Unknown on line 0

na serwerze neteasy i home.pl nie mogę zainstalować skryptu.

Dzisiaj po 19 godzinie wrócę do domu to zobaczę dlaczego to nie działa jak trzeba i zamieszczę nową wersję skryptu

Czy demo jest jeszcze dostępne?

Tak jest dostępne i będzie :)

Jak już napisałem jak robisz to dobrze to nie potrzeba monitorować site, bo wiadomo, że "ci rośnie".

Jak wiadomo skoro nie ma monitoringu :D

Jak kupujesz nowy samochód i jest wszystko ok, to już nie musisz jeździć na przeglądy bo jest wszystko dobrze zrobione fabrycznie ?

Monitoring jest po to właśnie żeby wiedzieć że coś się zrobiło nie tak jak się ma trochę więcej stron oraz obserwować jak zmiany w algorytmie wpływają na site, a nie żeby się zastanawiać cholera czy ja dobrze oby wszystko zrobiłem na stronie nr. 1367 bo mi pozycja nie wzrasta na tą frazę.

...

a nie żeby się zastanawiać cholera czy ja dobrze oby wszystko zrobiłem na stronie nr. 1367 bo mi pozycja nie wzrasta na tą frazę.

To może wprowadzić jeszcze dodawanie "zdarzeń" które będą pokazywane na wykresie w formie znaczków po najechaniu pokarze się zdarzenie co zmieniliśmy na stronie i jaki to miało wpływ na przyrost site bl pr (pozniej pozycja w google) ?

A mam pytanie do wszystkich bo tak siedze i sie zastanawiam czy w ogóle site yahoo i bing jest jakiś sens sprawdzać ?

I czy sprawdzać BL w google i bingu czy tylko wykorzystać majestic, open explorera oraz ahrefem ?

Bo tak to sie robi wiele danych które są mało potrzebne a nawet nie raz przeszkadzają w analizowaniu.

Proszę o opinię bo w końcu to ma być skrypt dla ludzi a nie do tego żeby tylko był i zajmował miejsce w mysql :rolleyes:

P.S Wy też macie zła godzinę jak piszecie posty ? 00:40 ? ;O

Ciekawie i przejrzyście to wygląda ale przydały by się proxy na takiej zasadzie jak w seo-stat - wgrywasz jeden plik ustawiasz do niego ścieżkę i gotowe, albo coś innego pozwalającego wykorzystać własne IP.

1. Jakie ograniczenia ma demo ?

2. Ile będzie kosztowała pełna wersja ?

3. Wystawiasz F.VAT ?

Ciekawie i przejrzyście to wygląda ale przydały by się proxy na takiej zasadzie jak w seo-stat - wgrywasz jeden plik ustawiasz do niego ścieżkę i gotowe, albo coś innego pozwalającego wykorzystać własne IP.

Proxy jest juz opracowane tylko nie przetestowane na początku myślałem właśnie nad php proxy które bedzie sie wgrywało na rożne serwery ale stwierdziłem ze jak na razie prościej bedzie wykorzystać serwery proxy skrypt codziennie w nocy testuje wszystkie serwery proxy i zostawia te w których kod błędu był 200 czas oczekiwania na zgłoszenie strony 10 sekund (będzie można to zdefiniować w ustawieniach w późniejszej wersji)

1. Jakie ograniczenia ma demo ?

Nie ma hurtowego dodawania domen do sprawdzania w sumie by się nie sprawdziło bo demo jest ograniczone do sprawdzania 5 domen dodatkowo ta wersja działa tylko do 1 stycznia 2012 (ale spokojnie wypuszczę wersję free podmienicie pliki tylko i działać dożywotnio.)

2. Ile będzie kosztowała pełna wersja ?

To wszystko zależy jak bardzo sie rozwinie ale na pewno nie bedzie drogo

3. Wystawiasz F.VAT ?

Jeśli będzie taka potrzeba to tak

Czy rozwiązany jest już problem z Fatal error: Koniec licencji in Unknown on line 0 ?

Jeszcze nie właśnie nad tym siedzę.

dziś wieczorem na 100% będzie nowa wersja demo która działa wszędzie.

----- UPLOAD -----

Zamieszczam link do wersji demo działającej na wszystkich serwerach przynajmniej powinna działać

POBIERZ

Co dodane sprawdzanie proxy w cron plik cronproxy.php

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności