Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sprawdza i trzeba czekać na aktualizację tzn. sprawdza, ale nie robi tego dobrze :)

Przy okazji przydałaby się opcja: wymuszanie sprawdzania instalacji (błędy). Teraz jest tylko przycisk (TEST) dla konkretnej strony.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Była aktualizacja ale one nie pomagają to znaczy pomagały jak mamy mało stron. Obecnie pracuję nad rozwiązaniem ale nie ukrywam, nie jest łatwo MS nałożyło mocne limity i szybko można dostać blokadę nawet jak mamy podłączonych 50 darmowych kont MS.

Przy okazji przydałaby się opcja: wymuszanie sprawdzania instalacji (błędy). Teraz jest tylko przycisk (TEST) dla konkretnej strony.

Chyba to nie ten temat ;)

bilbord_opublikuj_mini.png

• 2 tygodnie później...

Jest problem z MS duży z ahrefs ostatnio sprawdzałem nadal bedzie trzeba zakładać konta u nich no i wszystkich danych też sie nie da wyciągać bez API nawet jak się wyświetlają na stronie bo sa wczytywane przez JS/JQ.

Taki mały szkic co się da pobrać

Na czerwono da się pobrać na niebiesko nie dam rady pobrać.

14483355bd514d53m.jpg

dla konta free jest limit do 10 zapytań czy sprawdzają IP z jakiego się łaczymy nie wiem ale przetestuje niebawem.

Jeśli nie będzie potrzeby kombinacji z proxy do każdego konta a tylko oddzielne konto z nowym loginem i hasłem to dam radę spokojnie takie coś wykonać. Mi też brakuje danych z MS przyzwyczaiłem się patrzeć na to codziennie i szukam alternatywy.

No właśnie który serwis ma lepsze dane ? Tego chyba nikt nie wie :)

Właśnie przesłałem wszystkim na maila aktualizację do wersji 2.7.2 w której dodałem możliwość pobierania danych z serwisu Ahrefs.com oczywiście należy posiadać przynajmniej darmowe konto. Jak na razie nie sprawdzają IP logowania więc można założyć sobie 10-20 darmowych co pozwoli nam na monitorowanie do 200 stron dziennie. Oczywiście nie zalecam pobierania codziennie tych danych tylko raz na 2-3 dni.

Pozdrawiam

Promocja Świąteczna na wszystkie moje programy.

30% taniej każda aplikacja.

Aplikację można kupić przez sklep na stronie https://sklep.piersa.pl/ ceny promocyjne widoczne sa dopiero po dodaniu towaru do koszyka.

Dodatkowo do każdej zakupionej licencji WEBmonitor, miniSWL dodaję pakiet 10 proxy wykonujących zapytania do google z API rotacja wszystkich proxy co 6 godzin.

Promocja tylko dla użytkowników PIO: dla pierwszych 5 osób które wpiszą się pod moim postem dostaną darmowy pakiet 20 proxy pod google z API.

Kolejne 5 osób dostanie pakiet 10 proxy pod google z API.

Pakiety ważne przez 30 dni rotacja proxy odbywa się co 6 godzin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności