Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla mnie wygląda bardzo dobrze, na pewno wykupię jedną licencję, bo czegoś takiego szukam. Jeżeli miałbym dać coś do poprawki to są to spadki gdzie liczba jest trzy cyfrowa, i system wstawia tam przecinek czyli np ,383 :D To jedyny błąd który znalazłem :) Aha i druga rzecz, przy najechaniu na przycisk który pobiera aktualne dane, w każdej chmurce jest "pobierz wszystkie dane dla strony www.ogloszenia-przez.net" mimo że chcę pobrać dla onetu czy wp, to taka kosmetyczna zmiana.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Skąd można pobrać update wersji serwerowej i kiedy będzie wersja full?

Nie ma możliwości pobrania uaktualnienia do nowszej wersji pisałem o tym wcześniej za duże są zmiany

do tej wersji będzie już można wgrywać uaktualnienia skryptu gdyż jest to już wersja rozwijana i struktura na to pozwala.

Wersja Full będzie jutro do kupienia w "dobrych sklepach" :D

Poniżej przedstawiam nowy mały dodatek dla tych co maja kilkanaście strona na kontach seo i nie raz wiem że się potrafią zresetować adresy IP

81b67b2a2808.png

rozciągnij na pełną szerokość ekranu "Monitorowane strony" na stronie startowej.

Później będzie rozszerzony na całość bo dojdzie trochę danych do wyświetlenia :)

(ciągle dostaję jakieś nowe pomysły aby dorobić do skryptu wszystkie te pomysły będą realizowane w przyszłym roku) aktualizacje będą darmowe (ale wiadomo do pewnego czasu :)

Update

Skrypt będzie do pobrania poniedziałek lub wtorek są małe problemy ze skryptem do licencji.

bilbord_opublikuj_mini.png

Jest już finalna wersja

Monitorowanie danych z:

Google: site i backlink

Bing: site i backlink

MajesticSEO: referring i external

AlexRank

PageRank

Funkcje:

- możliwość dodawania hurtowo domen do sprawdzania

- definiowanie dla której strony mają być pobierane jakie dane z możliwością ustawienia częstotliwości pobierania

- sprawdzanie IP serwera na której jest zamieszczona domena, przydatne jeżeli mam kilkanaście stron na jednym hostingu SEO

- podział stron na kategorie

- obsługa proxy, skrypt sam sprawdza raz dziennie (co 24 godziny licząc od poprzedniego testu) czy dany serwer proxy działa

Ustawienia:

- ilość stron na jednej podstronie

- Time OUT dla proxy

- sleep

- Limit CRON

- Limit PROXY

Aby skrypt automatycznie pobierał dane należy do crona podać plik cron.php najlepiej odpalać co minutę

Demo do pobrania DEMO POBIERZ

W celu zamówienia pełnej wersji proszę o kontakt na PW lub mailowo adampiersa[małpa]gmail.com

Przed zakupem proszę o pobranie pliku testującego PLIK TEST którzy sprawdzi czy bedzie działał skrypt skrypt także pokaże adres domeny oraz adres IP proszę to skopiować i wysłać mi a ja wygeneruje licencję i wyślę program.

Pierwsze 10 licencji po 40zł później 60zł jest to licencja dzięki której możemy sprawdzać 100 domen

Zostało jeszcze tylko 3 licencje po 40zł wiec proszę się szybko zastanawiać :)

W razie pytań proszę pisać.

Zainstalowałem demo. Ale nie można się zalogować. Zmieniałem login i hasło i nic.

Problem z logowaniem jest już rozwiązany

Fajny pomysl z tym podzialem wg IP :)

Ja bym proponowal wprowadzic takie rozwiazanie przy proxy, ze w miejscu gdzie je podajemy mozna podac zamiast proxy 'localhost' (lub inny zapis) i on by oznaczal serwer lokalny. Lub tez w ustawnieniach dodac do niego parametry.

Chodzi mi o to, zeby byla mozliwosc zrobienia czegos takiego, ze okreslamy, ze skrypt ma zrobic max. 20 odpytan z kazdego proxy, ale tez ma zrobic 20 odpytan z serwera na ktorym jest zainstalowany. Bo rozumiem, ze teraz jak sie ustawi proxy to on juz nie sprawdza danych z serwera lokalnego, tylko wylacznie rpzez proxy?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Chodzi mi o to, zeby byla mozliwosc zrobienia czegos takiego, ze okreslamy, ze skrypt ma zrobic max. 20 odpytan z kazdego proxy, ale tez ma zrobic 20 odpytan z serwera na ktorym jest zainstalowany. Bo rozumiem, ze teraz jak sie ustawi proxy to on juz nie sprawdza danych z serwera lokalnego, tylko wylacznie rpzez proxy?

Jeżeli dodamy proxy to skrypt losuje adresy proxy które sa dodane ale korzysta też z IP serwera bo jest dodane coś takiego jak wejdzie w proxy na pierwszej pozycji

1 Twój adres IP

Mogę napis zmienić na localhost jak będzie wam łatwiej to kojarzyć

Dodatkowo jeżeli są problemy z pobraniem danych to są one zapisywane w logach (jak na razie wersja testowa)

dodaj do index.php?wm=logi

zobaczysz logi bedzie ID strony co było pobierane, jaki bład zwróciło i jaki adres proxy był użyty

Według moich danych to większość adresów proxy ma bana na google

Update

Mam pytanie do wszystkich bo przybieram się do wprowadzenia monitorowania fraz w google.pl (jak na razie na początek tylko PL) ale dodatkowo chciałbym na wykresie pokazywać ilość odwiedzeń strony (odsłon)

Z jakiego systemu statystyk najczęściej korzystacie ? (myślałem pobierać dane z google Analytics przez API ale nie każdy tego używa chyba)

Myślałem dodać coś swojego by się wrzucało mały plik na serwer includowało go na stronie i już by zliczał odwiedziny wysyłając je do bazy webmonitora (przed chwilą to napisałem)

Jeśli macie jakieś inne pomysły to proszę pisać.

Dodatkowo na życzenie dodałem w zakładce ustawienia gotowy link do crona aby można było skopiować i wkleić w Panelu admina naszego hostingu poniżej screen

i42700_linkcron.png

link do screena: https://fotoo.pl/show.php/42700_linkcron.png.html

Wszystkie aktualizacje są darmowe i zostaną wysłane do kupujących po ich dokładnym przetestowaniu.

Mała zmiana w wyglądzie zestawienia dodałem informacje kiedy były pobrane poszczególne dane pod wartością jest mały szary komunikat z informacją z kiedy są poszczególne dane poniżej screen

i42719_zmiana.png

Link do screna https://fotoo.pl/show.php/42719_zmiana.png.html

Juz nie robię nic więcej dzisiaj idę świętować :)

• 2 tygodnie później...

1) po dodaniu hurtowo domen strona sypie bledami:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/XXXX/public_html/sys/tebela.php on line 0

tyle razy ile jest dodanych stron

natomiast cron zwraca 500 (aczkolwiek wyglada na to ze sprawdza)

niestety ponowana instalacja nie rozwiazuje problemu

2) i jak z opensiteexplorer?

seomatik przyjal go za sprawdzacz bl wiec jest to niejako must-have :)

3) potrzebna mozliwosc dodania jednej strony do kilku kategorii (teraz nie ma takiej mozliwosci)

tak aby zrobic kategoria glowna z wszystkimi stronami pod dany swl

oraz kategorie testowa w ktorej testuje grupe domen linkowana metoda A, nastepnie druga testowa linkowana metoda B itd

4)jeszcze przydalaby sie nowa opcja z osobnym cronem - do sprawdzania czy naglowek strony zwraca 200 do monitorowania czy strony dzialaja - byloby to szczegolnie przydatne zwlaszcza w wypadku hostingow po 30zl/rok

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

1) po dodaniu hurtowo domen strona sypie bledami:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/XXXX/public_html/sys/tebela.php on line 0

tyle razy ile jest dodanych stron

Przed chwilo u siebie sprawdziłem i nic takiego nie mam, nikt wcześniej też mi tego nie zgłaszał (podeślę później jeszcze pliki do podmiany)

natomiast cron zwraca 500 (aczkolwiek wyglada na to ze sprawdza)

Jeżeli jest za dużo danych do sprawdzenia to tak sie zachowuje ale sprawdza (przeważnie jest tak jak się w przeglądarce odpali plik cron.php)

Jedno rozwiązanie to tylko rozdzielić na kilka plików moduł cron.

2) i jak z opensiteexplorer?

seomatik przyjal go za sprawdzacz bl wiec jest to niejako must-have smile.gif

Baza jest już na to przygotowana lecz nie jest gotowy skrypt pobierania danych

3) potrzebna mozliwosc dodania jednej strony do kilku kategorii (teraz nie ma takiej mozliwosci)

tak aby zrobic kategoria glowna z wszystkimi stronami pod dany swl

oraz kategorie testowa w ktorej testuje grupe domen linkowana metoda A, nastepnie druga testowa linkowana metoda B itd

To po myślę o tym jak uporam się z poprzednimi sprawami

4)jeszcze przydalaby sie nowa opcja z osobnym cronem - do sprawdzania czy naglowek strony zwraca 200 do monitorowania czy strony dzialaja - byloby to szczegolnie przydatne zwlaszcza w wypadku hostingow po 30zl/rok

Mogę coś takiego dodać opcja już jest do sprawdzania IP i jak IP nie pobiera to znaczy, że strona nie działa ale to też nie koniecznie.

Czy w tej opcji ma być tworzona jakaś historia działania strony czy tylko ostatnie sprawdzenie by się pokazywało czy działała w danym czasie ?

Czy ma być możliwość ustawienia częstotliwości sprawdzania ?

Zapisałem wszystko i dodam w najbliższym czasie

Wszyscy mają tyle pomysłów, że aż ciężko to będzie zrealizować w krótkim czasie.

• 3 tygodnie później...

Witam

Po małej przerwie :D

Trochę działałem nad skryptem

co dodałem :

- PHPProxy każdy wie chyba jak działa :tancze:

- możliwość dodawania strony do wielu kategorii

- obsługa API OpenSiteExplorer (możliwość dodania wiele API sktypt sobie pozniej losuje z którego ma kożystać)

- tester serwerów (nie jest dokończony ale to na dniach zrobię) podział na płatne i darmowe płatne są testowana na kod błedu i na szukaną frazę co prawda fraza w tym przypadku jest nie konieczna darmowe z racji tego że może być przekierowanie czasowe na głowna domenę hostingu to skrypt musi odnaleźć frazę na stronię którą podaliśmy przy dodawaniu strony.

każda strona jest przypisana do jakiegoś serwera jeżeli coś się z nim dzieje strona jest zaznaczana na kolor czerwony

- jeżeli zmieni się IP strony jest zaznaczana na pomarańczowo

dodatkowo pojawił się przycisk komunikaty w górnym menu

zapraszam na stronę z demo

login i hasło: admin

Za dwa - trzy dni wypuszczę aktualizację poprzedniej wersji skryptu muszę jeszcze poprawić trochę rzeczy. Planowana jest już kolejna wersja i będzie trochę wiecej dodatków ;)

no w koncu skrypt bedzie w pelni funkcjonalny ;)

każda strona jest przypisana do jakiegoś serwera jeżeli coś się z nim dzieje strona jest zaznaczana na kolor czerwony

proponuje dorobic tutaj jeszcze powiadomienie na maila - nie poyslalem o tym wczesniej ale mysle ze bedzie przydatne ;)

- jeżeli zmieni się IP strony jest zaznaczana na pomarańczowo

dodatkowo pojawił się przycisk komunikaty w górnym menu

to moze byc ciekawe rozwiazanie

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności