Skocz do zawartości

WEB Monitor skrypt do sprawdzania site i nie tylko

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

czy istnieje jakieś ograniczenie co do ilości monitorowanych domen?

Pierwsze 10 licencji po 40zł później 60zł jest to licencja dzięki której możemy sprawdzać 100 domen

a jeśli chce monitorować x000 domen? muszę zapłacić x razy 60 zł? czy jak to działa

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jutro powinna wyjść aktualizacją wyślę wszystkich którzy mieli wykupioną licencję.

Bo u siebie na nowej wersji testowej nie mam żadnych problemów z site.

Wcześniej był problem jeżeli badana strona miała site poniżej 10 podstron.

(Nowa wersją nie będzie działać pod Internet Explorerem)

bilbord_opublikuj_mini.png

Dziś przesłąłem aktualizację tym co mieli kupioną licencję.

Poniżej screeny z nowej wersji

Strona główna z komunikatali o błedach stron

i72492_bledystrona.jpg

Strona komunikaty wywaliłem te wyskakujące okenko bo było wku ... irytujące.

i72495_komunikaty.jpg

Troche zmieniona strona dodawania nie ma pojedynczego dodawania bo jest zbędne.

i72494_dodaj.jpg

Widok monitorowania pozycji (jeszcze będzie modyfikowane w pozniejszym czasie)

i72497_pozycja.jpg

Tester serwerów

i72498_serwery.jpg

PHPProxy (tak już działa :pytajnik: )

i72496_phpproxy.jpg

Dodane pliki cron i dodane API opensiteexplorer.org

i72493_cron-i-opensite.jpg

Kupiłem i polecam, świetna robota, jest jeszcze kilka rzeczy, które były by mile widziane jak wspomniana (na e-mail) funkcja przypisywania paramterów do kategorii tak aby podczas dodawania nowych domen nie trzeba było za każdym razem ustalać wartości (co ile dni ma się wykonać). Ma to duże znaczenie bo często strony w jedek kategorii są na różnych serwerach i trzeba je doddawać po kilka aby przyisać do dopowienich hostingow :D

Podoba mi się w tym projekcie że propozycje użytkowniów są brane pod uwagę i realizowane tym bardziej dzięki za opcję monitorowania IP i phpproxy, które między innymi zasugerowałem ;)

funkcja przypisywania paramterów do kategorii tak aby podczas dodawania nowych domen nie trzeba było za każdym razem ustalać wartości (co ile dni ma się wykonać).

masz jakis pomysl jak to rozwiazac gdy strona jest w 2 kategoriach?

wydaje mi sie ze jedyne wyjscie to dorobic mozliwosc masowej zmiany parametrow wszystkich stron w danej kategorii, chyba ze masz inny pomysl?

i jeszcze moje spostrzezenia

1) zauwazylem ze nawet przy monitorowaniu kilku serwerow skrypt przy jednym wywolaniu crona jest w stanie sprawdzic gora 3 serwery - to sprawia ze np przy sprawdzaniu co 5 minut czyli 288 razy na dobe czasami sprawdzi 288 a drugiego dnia 285 razy - to oczywiscie nie jest blad bo musi byc to technicznie mozliwe :D

tylko ze kolumny w podgladzie sie dziwnie rozjezdzaja bo jednego dnia maja inna liczbe rekordow innego inna

dobrze wiec zamiecic to na wiersze i wyswietlac tylko przedzialy dzialania w danej dobie - bedzie wtedy bardziej przejzyscie i nie trzeba bedzie przewijac i przewijac i przewijac w dol

2) phpproxy nie obsluguje interfejsow?

3) czy proxy jest wykorzystywane do wszystkiego czy tylko do googla?

4) sprawdanie pr przy zwrocie n/a pokazuje 0

5) moze to kosmetyczna sprawa - ale czy nie mozna by rozdzielic kolum site i bl na google i bing? :D

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

masz jakis pomysl jak to rozwiazac gdy strona jest w 2 kategoriach?

wydaje mi sie ze jedyne wyjscie to dorobic mozliwosc masowej zmiany parametrow wszystkich stron w danej kategorii, chyba ze masz inny pomysl?

Będzie masowa edycja w kategorii (ale później ;) )

1) zauwazylem ze nawet przy monitorowaniu kilku serwerow skrypt przy jednym wywolaniu crona jest w stanie sprawdzic gora 3 serwery - to sprawia ze np przy sprawdzaniu co 5 minut czyli 288 razy na dobe czasami sprawdzi 288 a drugiego dnia 285 razy - to oczywiscie nie jest blad bo musi byc to technicznie mozliwe wink.gif

Hmm nie możliwe że tylko 3 u mnie 6 serwerów co minutę sprawdza i nie ma z tym problemu poniżej screen z recznego wywołania crona (u Was bedzie bez enterów ID serwerów teraz dodałem żeby było lepiej widać)

i76282_cronserw.jpg

3) czy proxy jest wykorzystywane do wszystkiego czy tylko do googla?

do wszystkiego prócz PR i opensiteexplorer

Pole w bazie jest (int) i dane pobierane sa (int) wiec dlatego zero pozniej postaram się coś z tym zrobić.

5) moze to kosmetyczna sprawa - ale czy nie mozna by rozdzielic kolum site i bl na google i bing? smile.gif

Możliwe że tak zrobie i dam możliwość wyłaczenie niektórych kolumn w zestawieniu bo sam wiele nie używam i chyba tylko przeszkadzają

Hmm nie możliwe że tylko 3 u mnie 6 serwerów co minutę sprawdza i nie ma z tym problemu poniżej screen z recznego wywołania crona (u Was bedzie bez enterów ID serwerów teraz dodałem żeby było lepiej widać)

no przeciez w logach widze ;)

zalacznik wysle zaraz mailem

Pole w bazie jest (int) i dane pobierane sa (int) wiec dlatego zero pozniej postaram się coś z tym zrobić.

no to czekamy

5) moze to kosmetyczna sprawa - ale czy nie mozna by rozdzielic kolum site i bl na google i bing? smile.gif

Możliwe że tak zrobie i dam możliwość wyłaczenie niektórych kolumn w zestawieniu bo sam wiele nie używam i chyba tylko przeszkadzają

dobry pomysl, z binga alexa i monitoringu fraz w ogole nie korzystam a miejsce zajmuja

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

skoro aktualizacja wciaz 'w drodze' to co sadzicie o dorobieniu odrebnej zakladki pod tytulem domeny z site=0?

bardzo by sie przydala ;)

Jestem również szczęśliwym posiadaczem skryptu, bardzo funkcjonalny, zachęcam do zakupu!

Moje uwagi:

- nie można sortować stron w widoku kategorii (wchodzą automatycznie wszystkie),

- przydałaby się nazwa kategorii pod widokiem adresu (obok adresu ip i hostingu), na jednym ip chce mieć kilka stron, jednocześnie chcę żeby na 1 ip stała tylko 1 strona z kategorii, brakuje mi tego widoku żeby uprościć sprawdzanie tego procesu,

- jakiś wykres/dane uptime skoro i tak sprawdza serwery?

- skoro już wyłączamy kolumny to i niektóre wykresy można wyłączyć (np. niepotrzebny mi site bing),

- jakaś funkcjonalność (wystarczyłyby zwykłe "ptaszki") do masowej edycji (np. zmiana kategorii, zmiana częstotliwości sprawdzania, zmiana serwera);

- jeśli chodzi o górną belkę ("szukaj") zrobiłbym to tak:

szukaj stron | lista rozwijana z wyborem kategorii | przycisk do pokazania stron z podziałem na ip | ewentualnie lista rozwijana z adresami ip | lista rozwijana z serwerami |

przy każdej liście rozwijanej obok kategorii/ip/serwera w nawiasie liczba przyporządkowanych stron, taki podział byłby logiczniejszy i funkcjonalniejszy,

- taka fanaberia, może pomysł na odległą przyszłość, dane odnośnie domen - do kiedy ważna, jaki rejestrator... A co, jak monitorować to po całości! :)

Zakładka z site 0 raczej niepotrzebna bo przecież można bez problemu posortować domeny po site jednym kliknięciem.

I na koniec jeden bug - przy dodawaniu kilku domen skrypt nie "skapował" nowej linii i dodał mi witrynę o adresie "domena1.pl domena2.pl domena3.pl", w efekcie strony musiałem dodawać pojedynczo.

Tak czy inaczej gratuluje świetnej roboty i zachęcam do dalszej pracy (i aktualizacji oczywiście ;))

Pozdrawiam

Śmiechan

Moje uwagi:

- nie można sortować stron w widoku kategorii (wchodzą automatycznie wszystkie),

jest poprawione wyslę aktualizach wieczorem

- przydałaby się nazwa kategorii pod widokiem adresu (obok adresu ip i hostingu), na jednym ip chce mieć kilka stron, jednocześnie chcę żeby na 1 ip stała tylko 1 strona z kategorii, brakuje mi tego widoku żeby uprościć sprawdzanie tego procesu,

A jak strona jest w 10 kategoriach to wszystkie mam je wyświetlić ?

Trochę to rozwali zestawienie.

Jest lecz jeszcze nie dopracowany więc jest oficjalnie go nie ma :)

Uzywa go tylko sleaquit opisywał to wcześniej poniżej screen

i84688_serwery-his.png

- skoro już wyłączamy kolumny to i niektóre wykresy można wyłączyć (np. niepotrzebny mi site bing),

Wykresy się wyłączają jeżeli nie monitorujemy na przykład binga to nie ma wykresu.

- jakaś funkcjonalność (wystarczyłyby zwykłe "ptaszki") do masowej edycji (np. zmiana kategorii, zmiana częstotliwości sprawdzania, zmiana serwera);

Nad takim czymś pracuje ;)

- jeśli chodzi o górną belkę ("szukaj") zrobiłbym to tak:

szukaj stron | lista rozwijana z wyborem kategorii | przycisk do pokazania stron z podziałem na ip | ewentualnie lista rozwijana z adresami ip | lista rozwijana z serwerami |

przy każdej liście rozwijanej obok kategorii/ip/serwera w nawiasie liczba przyporządkowanych stron, taki podział byłby logiczniejszy i funkcjonalniejszy,

Ok się zrobi

- taka fanaberia, może pomysł na odległą przyszłość, dane odnośnie domen - do kiedy ważna, jaki rejestrator... A co, jak monitorować to po całości! smile.gif

Nie aż taka fanaberia :) też o tym myślałem dlatego w serwerach jest już dodana data zakupu możliwe że będzie dwa tygodnie przed informował, że zbliża się okres rozliczeniowy za serwer

Zakładka z site 0 raczej niepotrzebna bo przecież można bez problemu posortować domeny po site jednym kliknięciem.

Hmm miałem coś takiego na myśli żeby dodać jakąś belkę lub w komunikatach podawać strony które spadły z jakiejś wartości powyżej zera na zero myślałem minimum 10 site i jak spadnie do zera to wywali komunikat że może strona dostała bana.

I na koniec jeden bug - przy dodawaniu kilku domen skrypt nie "skapował" nowej linii i dodał mi witrynę o adresie "domena1.pl domena2.pl domena3.pl", w efekcie strony musiałem dodawać pojedynczo.

Co do tego błedu to wyślę aktualizację bo mam już to poprawione planuje wprowadzić automatyczne aktualizację lecz trochę z tym mi się zejdzie :)

Tak czy inaczej gratuluje świetnej roboty i zachęcam do dalszej pracy (i aktualizacji oczywiście biggrin.gif)

Pozdrawiam

Śmiechan

Dzięki

aktualizacje na pewno będą

A jak strona jest w 10 kategoriach to wszystkie mam je wyświetlić ?

Trochę to rozwali zestawienie.

To może przycisk który włączałby te kategorie albo opcja do włączenia w ustawieniach?

O ile komuś kto ma po 10 kategorii rozwalałoby to widok na co dzień, tak raz na jakiś czas mógłby to sobie włączać na potrzeby sprawdzania ip.

Albo jeszcze inaczej, może jakaś zakładka która by to upraszczała i wypluwała jakąś listę w formacie:

Kategoria

strony na ip1 (w linii)

strony na ip2

strony na ip3

Kategoria 2

strony na ip1

strony na ip2

i tak dalej, i tak dalej

Jest lecz jeszcze nie dopracowany więc jest oficjalnie go nie ma :)

Uzywa go tylko sleaquit opisywał to wcześniej poniżej screen

i84688_serwery-his.png

Nie do końca podoba mi się taka lista, jak dla mnie wystarczałoby jakby wyświetlało jedynie momenty kiedy serwer nie działa. Przy dużej liczbie "ptaszków" może to uciec.

Hmm miałem coś takiego na myśli żeby dodać jakąś belkę lub w komunikatach podawać strony które spadły z jakiejś wartości powyżej zera na zero myślałem minimum 10 site i jak spadnie do zera to wywali komunikat że może strona dostała bana.

Cała zakładka niepotrzebna, ale komunikat to bardzo dobry pomysł.

I jedna drobna uwaga:

- nie ma możliwości posortowania po nazwie strony,

Pozdrawiam

To może przycisk który włączałby te kategorie albo opcja do włączenia w ustawieniach?

O ile komuś kto ma po 10 kategorii rozwalałoby to widok na co dzień, tak raz na jakiś czas mógłby to sobie włączać na potrzeby sprawdzania ip.

Albo jeszcze inaczej, może jakaś zakładka która by to upraszczała i wypluwała jakąś listę w formacie:

Kategoria

strony na ip1 (w linii)

strony na ip2

strony na ip3

Kategoria 2

strony na ip1

strony na ip2

i tak dalej, i tak dalej

Czyli zrobić podobny widok jak przy podziale na IP

Ogolnie podział na IP myślę trochę zmienić żeby nie wyświetlać wszystkich danych tylko adres strony, kategoria

Podobnie jak teraz to wypisałeś chyba najlepsze rozwiązanie.

Nie do końca podoba mi się taka lista, jak dla mnie wystarczałoby jakby wyświetlało jedynie momenty kiedy serwer nie działa. Przy dużej liczbie "ptaszków" może to uciec.

Mnie też się nie podoba i dlatego nie wysyłam go oficjalnie do wszystkich jest plan obliczania ile serwer nie działał (od kiedy do kiedy) i tylko tego wyświetlania.

I jedna drobna uwaga:

- nie ma możliwości posortowania po nazwie strony,

A no widzisz jakoś to umknęło we wszystkim się zrobi

Wstępnie zrobiłem tą belkę szukaj

i85438_szukaj.png

O takie coś chodziło ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności