Skocz do zawartości

katalogowanie, preclowanie czy zaplecze

TuAsia

Rekomendowane odpowiedzi

W ogłoszeniu firmy zajmującej się pozycjonowaniem przeczytałam tekst poniżej:

"Nie katalogujemy i Nie preclujemy ( Presell Page ), ponieważ jest to zły sposób pozycjonowania stron, posiadamy duże doświadczenie oraz ogromne zaplecze pozycjonerskie. Ponad to tworzymy dziesiątki mini stron z linkami tematycznymi do każdej zamówionej usługi."

Czy naprawdę katalogowanie i preclowanie jest złym pomysłem na pozycjonowanie strony? Czy lepiej od razu zająć się tworzeniem zaplecza?

Jak jest Wasza opinia?

Przyjaciel użyczył mi swoich domen nieużywanych - ma ich kilkaset, więc mam możliwość tworzenia dużego zaplecza. Na tym powinnam się skoncentrować, czy lepiej na początek zacząć od katalogowania?

Wiesz ja też nie jem w Macdonaldzie i w KFC bo szkodzą zdrowiu choduje tylko zdrowe warzywa i nimi się pożywiam - wy też tak róbcie .

Zróżnicowanie linków jest bardzo dobrym sposobem na uzyskanie efektów, dobre linki z mocnych katalogów i precli dużo pomogą, to że ktoś tak pisze może celowo oszukiwać klientów. Podlinkuj sobie stronę katalogami i preclami tymi z wyższej półki na domenach możesz coś postawić potem je też podlinkować np jakimś automatem, i zalinkować do strony docelowej to tak w dużym skrócie

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

im więcej linków z różnych źródeł tym lepiej.

a ta firma co tak pisze, na allegro sięchwali sowimi domenami - ma w ich bl pełno katalogów :)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

do swoich stron używaj katalogow, precli i to starczy. W przypadku firm pozycjonerskich wolą dużą część linków umieścić u siebie bo gdy klient przestanie płacić mogą je ściągnąć i strona leci w wynikach. W przypadku gdyby wszystkie linki mieli w czyiś preclach i katalogach to gdy klient przestanie płacić to strona jeszcze dlugo może być w top, więc w sumie po co ten klient miałby płacić:)

To ja dla odmiany znalazlem takiego kwiatka na jednej stronie:

Nasza Firma oferuję Państwu zwiększenie popularności linku (zdobycie nowych, stałych i wartościowych linków prowadzących do pozycjonowanej strony WWW) w naturalny i długotrwały sposób. Oferujemy katalogowanie stron oraz pisanie i dodawanie tekstów tematycznych (tzw. „Precli”) z linkiem wewnątrz artykułu.

Usługi te zapewniają Państwu stopniowy i długotrwały wzrost pozycji. Wielu pozycjonerów oferując swoje usługi zwyczajnie naciąga ludzi, umieszczając linki do witryn klienta na zapleczach (sztucznych stron służących do wzrostu pozycji), czy w systemach wymiany linków (swl). Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt, że gdy skończą Państwo im płacić zdejmą linki ze stron i zakończą publikację w systemach wymiany linków. Taki nagły spadek ilości linków może prowadzić do filtra, a nawet Bana!

Czy katalogi i precle nie sluza do sztucznego zawyzenia pozycji? Czy samo pozycjonowanie do tego nie sluzy?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Tak służą. Pozycjonowanie to wpływ na/oszukiwanie algorytmu Googla. Katalogi to też zaplecze. Skoro masz tyle domen, podepnij pod nie lub pod subdomeny BlogoCopa czy podobny system, np. Syrop i masz dość sensowne zaplecze, znacznie lepsze niż precle/katalogi bo mniej/wcale spamu. Mnóstwo czasu zaoszczędzone na użeranie się ze spamerami.

Jeżeli chcesz pozycjonować Twoją własną stronę to lepiej nie odpuszczaj przynajmniej tych najlepszych katalogów i preclowania. Zróżnicowanie źródeł z których prowadzą linki do pozycjonowanej strony to bardzo istotna sprawa.

Na Allegro każdy może sobie pisać w opisie aukcji co chce. Nie ma sensu zawracać sobie tym głowy... No chyba że ktoś chce się pozycjonować na frazy typu "noclegi Nowa Jastrząbka" (pierwsza fraza z opisu aukcji)...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Jest to firma NRG Studio z Bielska, najlepiej na ich temat może się wypowiedzieć SETIA lub inni ze Ślaskiej ekipy jeśli kojarzą kto to jest, ja przynajmniej nie znam takich "pozycjonerów" :) ( parę razy widziałem ten link na PIO ale gość pisał jakieś herezje).

Dla mnie ich stwierdzenia po-porostu śmieszne :olaboga: Zobacz cie źródła linków na ich "stronie" firmowej.

TuAsia Tak jak pisali wyżej zróżnicowanie linków to podstawa, po drugie sa na tyle mocne katalogi że czasami wystarczę parę linków z takich katalogów żeby załatwić sprawę. Również są bardzo mocne precle ( tylko tak się nie nazywają :D)

Witam

Ja zaczynałem od katalogów - pewnie jak większość. Nie uważam tego za "oszukiwanie algorytmu" Google'a jak to ktoś napisał.

Przecież w jakiś sposób trzeba poinformować internautów o nowej stronie, nowej treści na niej itd. Nazywałbym to raczej zwykłym działaniem promocyjnym (mającym oczywiście m.in. na celu wzrost popularności strony - również w wyszukiwarkach), podobnym do reklamy proszku do prania w TV.

Potem wdrażamy inne pomysły. Sądzę, że im bardziej zróżnicowane tym lepiej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022.

Wszystkie legalne sposoby prowadzące do uzyskania stabilnego topu są dobre i klienta przeważnie tylko to interesuje.

Jak już ktoś wspomniał można by napisać równie dobrze tak: "Pozycjonujemy tylko katalogami i preclami. Nie daj się nabrać na własne zaplecze firmy pozycjonerskiej z którego Twoje linki znikną natychmiast po wygaśnięciu umowy. Tylko u NAS linki aż po grób" :)

vulcanor twoja wypowiedz jest prosta, nie stać mnie na poważne zaplecze, to jestem inny, ale jesteś talsuwkarzem cy myśli ze jest pozycjonerem, nic więcej oprócz zaniżania cen. Ale bez żadnych efektów, środowisko taksówkarzy za takie coś robi bardzo zdecydowane kroki, sam wiesz jakie :) Ciesz się że chłopacy ze śląskiej ekipy bardziej łagodne :P

p.s wiele o twoim profesjonalizmu mówią twoje strony, wiec przestań opowiadać ludziom bajki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności