Skocz do zawartości

Warto zobaczyć

nutado

Rekomendowane odpowiedzi

Facet pierw wywołał w nich poczucie winy, następnie zaczął ich straszyć, że trafią do piekła i na koniec nawrócił wszystkich... Dało mi to do myślenia - ludzie są strasznie naiwni. Uważam, że Hitler był świetnym przywódcą, ale to co zrobił było złe dla osób, które zginęły, ale nie dla gospodarki Niemiec. Uważam też, że aborcja to indywidualna decyzja kobiety i nie należy się wtrącać w prywatne sprawy innych ludzi.

Pozdrawiam,

Patryk.

@Osiek

Problem w tym, że ludzie kierują się emocjami. Dla nich Hitler to tylko emocje, racjonalizowanie uważają za złe! Poza tym pamiętaj, że większość czerpie swoja całą wiedzę z TV.

Nie twierdzę w żadnym wypadku, że to pozytywna postać. Jednak nie można odmówić mu niezwykłej inteligencji, która pozwoliła na osiągnięcie władzy. Nie bardzo tez rozumiem oburzenie ludzi, kiedy mówi się o tym człowieku. Przecież potem sami idąc na wybory i głosując np. na PO czy PiS które popierają "misje pokojowe" (czyli zabijanie ludzi za petrodolary - czyż nie za podobną wypowiedź do dymisji podał się prezydent Niemiec, który powiedział wprost, że chodzi o interesy gospodarcze).

Historia w szkołach zazwyczaj kończy się na Insurekcji Kościuszkowskiej więc nic dziwnego, że świadomość jest taka a nie inna.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

[...]ale to co zrobił było złe dla osób, które zginęły[...]Uważam też, że aborcja to indywidualna decyzja kobiety[...]

Ojacie. Masz jeszcze jakieś złote myśli, np. "wydrapanie płodu jest złe dla płodu, ale dobre dla figury", itp?

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Dla tych, którzy są pod wrażeniem tego filmu:

https://www.youtube.com/watch?v=a3o-M7e6WOA...feature=related

Czy ten koleś różni się czymś od Hitlera, który też miał swoje idee i lubił (i potrafił) wmówić je innym?

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Rozumiem jej retorykę, ale ona nie zrozumiała idei którą przekazywał. Chodziło mu o to, że zbawienie nie pochodzi z uczynków, ale z łaski i wiary w Jezusa. A ona cały czas leciała z tym, że on ją osądza i on jest pewnie też grzesznikiem. On się z tym nawet nie krył, bo to w żaden sposób nie podważało jego idei, bo on mówił, że jest zbawiony przez Jezusa. Chyba jasno wytłumaczyłem to. !!!

Mnie zadziwia jedno. Cały czas śmiejemy się z Amerykanów, z ich ignorancji i niewiedzy, a jednocześnie cały czas kopiujemy wszystko co amerykańskie. Wszystko, co doprowadziło ich młodzież do takiego "stanu".

Może nad tym fenomenem warto by się zastanowić?

@-->->----

@Nikosis

A nie wydaje Ci się, że on dzięki jednemu argumentowi chce zmienic ludzkie myslenie? Czy takie kwestie jak bycie dobrym/bycie zlym, aborcja/adopcja to kwestia rozwalenia jednego przekonania w drugiej osobie? Koleś nimi manipuluje, aby myśleli tak jak on.

"Chodziło mu o to, że" = chce udowodnic, ze; chce abys myslal tak a nie inaczej

@Evien

Z tego co slyszalem (od polaków mieszkających/odwiedzających usa) to w stanach jest przekonanie "Rob jedna rzecz bardzo dobrze, poswiec temu swoje zycie, specjalizuj sie", i przez to my Polacy uważamy Amerykanów za debili, a jednoczesniej kopiujemy wszystko co oni robia, bo sa skutecznie, bo kazda osoba robi cos innego i wie ze nie musi sie znac na wszystkim.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Taa amerykanie debile, a przecietny polak mistrz intelektu i wymagający widz https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=136495 !!!

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

my mozemy sie uwazac za osoby edukowane i znajace historie - ale ilu z nas wie jak Mao doszedl do wladzy i z kim walczyl? ile lat trwala chinska wojna domowa?

tamta czesc Azji moglaby uznac nas za tlumokow skoro takich rzeczy nie wiemy, a tam tez krew sie lala hektolitrami

nie bronie amerykanow i ich systemu edukacji :rolleyes: chce tylko zwrocic uwage na to ze nauka historii jest scisle zwiazana z terenem

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Facet pierw wywołał w nich poczucie winy, następnie zaczął ich straszyć, że trafią do piekła i na koniec nawrócił wszystkich... Dało mi to do myślenia - ludzie są strasznie naiwni. Uważam, że Hitler był świetnym przywódcą, ale to co zrobił było złe dla osób, które zginęły, ale nie dla gospodarki Niemiec. Uważam też, że aborcja to indywidualna decyzja kobiety i nie należy się wtrącać w prywatne sprawy innych ludzi.

Pozdrawiam,

Patryk.

problem jest taki, że wcześniej był głownie powód religijny bo kościół nie popierał jednak teraz coś już tak nie krzyczą bo z medycyny wychodzi, że człowiek nie staje się tym kim jest po 9 miesiącach a wcześniej. Więc aborcja to efekt taki sam jak półroczne dziecko czy roczne zabić, tylko większy komfort dla matki, bo nie nosiła na rękach czy nie miała bezpośredniego kontaktu. Najbardziej znana polska aktywistka proaborcyjna właśnie została wicemarszałkiem i jak się okazało wcale nie jest za aborcją (a przynajmniej nie czysto ideologicznie) tylko dostawała kilkaset tysięcy rocznie właśnie za popieranie. Za taką kasę to wielu cokolwiek mogłoby popierać.

W najbliższym czasie prawdopodobnie zakaże się aborcji w USA w stanie gdzie jest ona dozwolona od przeszło 30 lat.

Co do Hitlera komentować nie będę, dla mnie stwierdzenia z typu socjalizm teoretycznie jest dobry. Mam nadzieję, że Niemcy w takim razie już swojej gospodarki wspomagać dodatkowo nie będą:rolleyes:

Uważam też, że aborcja to indywidualna decyzja kobiety i nie należy się wtrącać w prywatne sprawy innych ludzi.

A Ja uważam że tak samo zabicie mojej żony też jest przecież moją prywatną decyzją i nikt nie powinien się do tego wtrącać.

W najbliższym czasie prawdopodobnie zakaże się aborcji w USA w stanie gdzie jest ona dozwolona od przeszło 30 lat.

Oby zakazali tego we wszystkich stanach.

P.S. Dla antyklerykałów jestem niewierzącym.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Teraz niech ten sam koleś przejdzie się po miastach izraelskich i zapyta, który prezydent USA zniósł niewolnictwo, albo o co chodziło w wojnie secesyjnej. Okazałoby się, że wyselekcjonowana garstka żydów jest tak samo tępa, jak ta wyselekcjonowana garstka Amerykanów.

Pytania typu "Co byś zrobił? Zakopał żydów żywcem czy dał sobie strzelić w łeb?" :) żałosne...

Porównywanie aborcji do holokaustu? :) bez komentarza...

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności