Skocz do zawartości

Metody "dodawania materiałów na stronie"

schollu

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co się orientuję Google lubi jak strona jest modyfikowana (zwiększana zawartość). Macie jakieś skuteczne metody stworzenia takiego efektu bez większego wysiłku ?

Co jaki czas najlepiej wprowadzać zmiany ? (optymalnie)

SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP

Skórki PrestaShop

Nie da się określić optymalnego czasu co jaki powinny być wprowadzane zmiany, to już zależy od samej strony, jej zawartości i celu w jakim została postawiona - czasem uaktualniasz codziennie, czasem co tydzień a czasem co miesiąc...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

no właśnie. Moim zdaniem katalogowanie powinno również odbywać się w jakiś rozsądny sposób dodając tyle samo wpisów w określonym czasie. Bo jeśli ktoś doda się do 300 katalogów w jeden dzień a później po parę dziennie to google widzi pewnie w tym jakąś sztuczność.

Skórki PrestaShop

Niekoniecznie... Naturalny przyrost linków nigdy nie jest stały, bo teoretycznie to ludzie mają samodzielnie dodawać linki do nowych interesujących treści. Jeśli zamieścisz na blogu / portalu ciekawy wpis / artykuł to w bardzo krótkim czasie może on zyskać wiele linków naturalnych - więcej niż kilka wpisów marnej jakości, których pies z kulawa nogą nie chce czytać. Poza tym BL indeksują się dość nieregularnie - sam fakt, że do strony nagle dodasz w jednym czasie X linków jeszcze niczego nie gwarantuje...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

taki przyrost linków musi mieć jakieś odniesienie do parametru dotychczasowej oglądalności = liczby wejść.

Jeśli na naszą stronę wchodzi 30 osób dziennie, to przyrost np.: 300 linków może być trochę nienaturalny.

Mimo wszystko G może się do tego w jakiś sposób odnosić.

Skórki PrestaShop

a ja zapytam inaczej

jeśli strona ma 5000 podstron. codziennie uaktualniam 10 z nich większymi wpisami i 100 tylko minimalnie.

do tego mam przygotowane 3000 stron "maszynopisu" A4 drobnym drukiem i niedługo oprócz tych uaktualnien które opisałem wyżej będę codziennie dodawał po dwie pełne strony absoludnie unikalnego (nie skopiowanego w ani jednym słowie) tekstu, to zostanie to docenione przez wyszukiwarkę jeśli resztę pozostawię "naturze" i odpuszczę te wszystkie jaja ze sztucznym zawyżaniem pozycji czyli pozycjonowaniem?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności