Skocz do zawartości

MasterNET.pl - Promocja nowej usługi !

Adrian Szczepanik

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo !,

Z przyjemnością informujemy o udostępnieniu nowej innowacyjnej bardzo przydatnej funkcji przeznaczonej dla oferty serwerów wirtualnych firmy MasterNET.pl

Od dziś w przypadku przypadkowego skasowania dowolnych danych, plików stron, baz danych, etc, nie będzie konieczny kontakt z Biurem Obsługi Klienta w celu ich przywrócenia z zasobów MasterNET.pl w sytuacji braku posiadania własnej kopii.

Aktywuj nową funkcję backupu online w panelu Klienta konfiguracji serwera - Backup i w dowolnym momencie korzystaj z kopii zapasowych plików stron, baz danych w trybie online nawet do kilku dni wstecz.

W skrócie:

- dostęp do backupu online w każdej chwili na niezależnych fizycznych serwerach bez potrzeby kontaktu z supportem,

- aktualność archiwum backupu nawet do kilkunastu dni wstecz,

- nowa usługa dla Klientów wymagających oraz firmowych posiadających serwery z linii biznesowej jest bezpłatna, dla Klientów serwerów z linii ekonomiczej płatna w symbolicznej promocyjnej cenie 1zł netto do końca listopada 2011 roku,

- rzadko spotykana na rynku usługa dostępu online do archiwalnego backupu danych,

- zwiększenie atrakcyjności oferty serwerów wirtualnych firmy MasterNET.pl,

- aktywacja usługi online z poziomu panelu Klienta konfiguracji serwera - Backup.

Serdecznie zapraszamy do korzystania z nowej funkcji backupu online.

Przypominamy, iż firma MasterNET.pl świaczy usługi od ponad 7-miu lat, co absolutnie potwierdza stabilną oraz ugruntowaną pozycję na rynku.

Pozdrawiamy

Zespół MasterNET.pl

-

MasterNET.pl

Szczepanik Adrian

ul. Wybickiego 16/6

31-261 Kraków

NIP: 945-199-42-89

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...
uzyj maila, latwiej i wygodniej..

Nie bardzo... Reklamacji nie uznają przysyłanych mailem, trzeba wysyłać list pocztą - mam z nimi taką sprawę, że nie można zarejestrować teraz samemu subdomeny do zakupionego serwera - na stronie jest informacja, aby napisać maila na info@masternet.pl.

Napisałem im maila tydzień temu prawie, potem się przypominiałem pisząc reklamacje (kilka), to zamiast zrobić subdomenę, to mi odpisali, aby im wysłać list pocztą.

I że mają 14 dni na odniesienie się do reklamacji... - czyli NADAL NIE MAM ZAŁOŻONEJ SUBDOMENY DO SWOJEGO SERWERA, a to jest 30 sekund pracy.

I jeszcze jedno - za obsługę przelewu przez Płatności.pl doliczają sobie 1 PLN, a jak się im wyśle normalnym przelewem ze swojego banku to wpłata wisi i wisi i nadal nie jest kliknięta u nich, że doszła.

Zero kontaktu telefonicznego do BOK, Faxem , telefon szefa nie odbiera, a i ostatecznie mailem też nic nie można załatwić.

Czy może ktoś podpowiedzieć co można jeszcze zrobić? UOKIK coś pomoze?

W kwestii formalnej.

Wszelkie reklamacje rozpatrywane są w terminie 14-stu, jeżeli taka została złożona, wówczas wszelkie sprawy oczekują na rozpatrzenie reklamacji.

To co od strony Klienta wygląda na przysłowiowe 30 sekund, nie zawsze tak to wygląda od drugiej strony.

Nie jest pobierane 1zł lecz prowizja którą zabiera system obsługujący płatności online payu.pl, rachunek bankowy nie jest sprawdzany parę razy dziennie lecz co z góry określony czas.

"telefon szefa" nie jest udostępniany publicznie, znają go tylko ludzie którzy powinni go znać.

W związku z tym, iż Klient złożył reklamację, sprawy dalej komentował nie będę do czasu jej zamknięcia.

Sprawa Haze0fDesire została dziś zamknięta.

Ograniczenie o którym pisał dotyczy tylko i wyłącznie już tylko kilkunastu użytkowników serwera o nr s2 który kończy swój żywot, na wielu pozostałych nie ma tego problemu.

Nie jest pobierane 1zł lecz prowizja którą zabiera system obsługujący płatności online payu.pl,

co mnie ma obchodzi kto i co wam pobiera, myślisz ze innym formom nie pobiera tylko wam?

Tak dla ścisłości za przedłużenie domeny pl bierzecie netto 55.00 brutto 67.65

A obsługa płatności online 1 szt. netto 2.03 brutto 2.50. Razem 70.15 zł

@MaxPan oczywiście nic Cię to nie musi obchodzić, sprostowałem dokładnie informację wyżej podaną nie do końca w dokładny sposób.

Owszem pobieramy 55zł netto w sytuacji gdy opłaca się domenę po jej wygaśnięciu, tak jak NASK pobiera dodatkowe opłaty.

Proponuje jednak zwrócić uwagę na temat w pierwszym poście i nie mieszać spaw.

Adrian, mi to obojętnie jak prowadzisz swój biznes, ale przerzucanie na klienta prowizji za płatności on-line, innych opłat, to rzecz delikatnie mówiąc mało spotykana na polskim rynku IT :D Ale to wasze małpy - wasz cyrk, bo nie mam u was domen.

ale przerzucanie na klienta prowizji za płatności on-line, innych opłat, to rzecz delikatnie mówiąc mało spotykana na polskim rynku IT

Niestety coraz częściej spotykana. Np. w premium.pl, +3% za platnosci.pl, +6% za paypal.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

@MaxPan ostatnio nawet branża paliwowa porusza sprawę prowizji w przypadku płatnością kartami kredytowymi, jedna z firm przyznała, że gdyby tylko prowizje spadły do 1% to cena za 1L benzyny mógłby spaść nawet o 2-4 gr.

Niestety Polacy płacą jedną z najwyszych prowizji w swiecie za płatności kartami i wszystkie firmy (przykład powyżej) doliczają koszt płatności online do ceny swoich produktów. Przypadek Adriana jest jednak inny - on gra w otwarte karty i nie ukrywa tego.

https://hostit.pl serwery, domeny, certyfikaty ssl

nie chce reklamować konkurentów ale mam domeny w 4 firmach głownie, gzie nie jest pobierana prowizje za płatności online, czy odnowienie wygasłej domeny.

Za ropę na orlenie place firmowa + karta biznestank i jeszcze dostaje rabat 4 gr na litrze (dodatkowo odliczam VAT bo mam VAT1 w dowodzie rejestracyjnym), wiec nie wszystkie i wszędzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności