Skocz do zawartości

Premier zapowie cięcie ulg

Rocky77

Rekomendowane odpowiedzi

https://podatki.wp.pl/kat,70474,title,Premi...,wiadomosc.html

i najciekawsze dla wielu tutaj, premier rozważa:

... zapowiedź podniesienia wysokości składek dla samo zatrudnionych

to nie reforma tylko złodziejstwo za które w niektórych krajach obcina się ręce...................................................

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a żeby tego było mało, to premier szuka jeszcze dalej pieniążków. A jeszcze nie tak dawno namawiali do niepłacenia :)

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Czyli na reformy nie zanosi się, zgodnie z przewidywaniami. Tak, niech ten geniusz sieka tych którzy pracują na pieniążki dla budżetu, na pewno będa rezultaty.

Odnośnie ulg to albo dawać każdemu po równo albo wcale. Wszelkiego rodzaju zróżnicowania to kolejni urzędnicy którzy muszą to przeliczać, wyliczać itp. Tworzą się tylko koszty obsługi tego systemu.

P.S. Litości, nie piszcie o patologiach w wielodzietnych rodzinach. Najwięcej ćpunów itp. jest właśnie w tych porządnych na papierku, dzieciak ma wszystko podane i się w d.... przewraca. Jakie można mieć patologie jak brakuje kasy na wszystko?

Mnie zastanawia jedno. Rząd jest jaki jest, wiadomo, za pół roku wyjdziemy na ulice by zniszczyć pół Warszawy w manifestacjach anty rządowych. Do tego czasu jednak nurtuje mnie jedno pytanie.

Czy istnieje jakaś partia która może zmienić ten niepoprawny trend? Czy istnieje jakaś osoba która może coś zmienić? Czy polityka w Naszym kraju jest już tak przesiąknięta *&^*&^(, tyle osób w niej uczestniczy, że nie ma możliwości by coś zmienić, bo każda osoba która chce poprawić Nasz byt nie przebije się przez tłum ***** "trzymających władze? Jest źle a będzie jeszcze gorzej. Zauważcie, że politycy raczej nie narzekają, pieniędzy im na chleb nie brakuje, więc nie ma co się łudzić, że się postarają by Nam zwykłym obywatelom żyło się lepiej. Społeczeństwo ma jednoznacznie dosyć zatwardziałych "dobroczyńców" jak PO PIS itd. Partia Pana Palikota w ostatnich wyborach zdobyła wiele wiele głosów, 3 partia o ile się nie mylę. Ludzie pragną zmian, w Panu Palikocie widzieli osobę która powie "szajce" stałych "dobroczyńców" NIE, CH** Wam w D***e (tak na ostro zwracam uwagę na fakt, że tą postać ciężko uciszyć i to wiele osób docenia). Ogólnie pytam, nie o partię, osobę ale czy w Polsce jest możliwość, realna możliwość by zagłosować na "coś" które nie będzie kłamać i coś zmieni?

Narzekamy na rząd ale gdyby był inny (inne partie zdobyły by więcej głosów) czy to cokolwiek by zmieniło? Oglądałem dokument, nie do końca pamiętam, ale chodziło o II Wojnę Światową... chyba. Byli hitlerowcy, ZSRR, USA a wszystkim rządzili.. "bankierzy". Czy czasem w Polsce coś a'la taki mechanizm nie występuje? Ktokolwiek dojdzie do władzy.. nic nie zmieni?

Którakolwiek/Jakakolwiek partia dojdzie do władzy, która wprowadzi prosty mechanizm: Zarobi obywatel = zarobi Państwo. Dajmy ludziom zarabiać, rozwijać się (przedsiębiorcy), zniżmy podatki, oni się rozwiną, zarobioą więcej to i my, rząd zarobi więcej... taka mała idea. Taki twór ma mój głos.

Niestety na dzień dzisiejszy obserwuję tren złodziejski. Zarobiłeś 10 zł? 8zł jest nasze. Haracz trzeba płacić... a co z powiedzeniem: "Pieniądz robi pieniądz?" Jakby dali Nam zarobić to by i oni - Państwo na tym zyskało.

Wiem, że rzadzacy na pewno widzą całość inaczej, niż My, pospolici ludzie. No ale... no.. prosto mówiąc: co za "kretyn" widzi korzyść dla siebie wprowadzając trend: "Zabiorę Przedsiębiorcy Kowalskiemu dochodu 80% kasy, Kowalski Upada, zamyka zakład i nie mam z niego nic, jeszcze muszę z państwowej kasy wypłacić mu kuroniUUUWE :)" Czemu taki "kretyn" nie pomyśli: Zamiast zabierać Kowalskiemu 80% kasy by upadł, zabiore tylko 10%, Kowalski rozwinie "się", zatrudni inne osoby, spadnie bezrobocie, zarobi dużo kasy i My Państwo będziemy mieć dzięki temu więcej niż wtedy gdy kowalskiemu zabieraliśmy 80%...

.. ręce opadają, czeka nas paliwo za 10zł, oczywiście w tym 9zł podatków (wyolbrzymione ale mechanizm uwidoczniony), o chlebie będziemy mogli pomarzyć. Nic tylko... aż się krew w żyłach gotuje :)

Masz layout do pocięcia? Wynajmij mnie! Koder XHTML, CSS ---> turbohtml.pl

Darmowe plusy google!! google+1 Zobacz, wejdź: faceplus_banner_88_31.png

@aikmar

Masz rację, ale ludzie wolą głosować na lewicę, która tylko siedzi z prawej strony marszałka sejmu (POPIS, Palikot, o LSD nie wspominając) i drąży tych obywateli myśląc, że to coś zmieni i pomoże. A skończy się jak zwykle.

Są alternatywy, tylko trzeba się rozejrzeć - niestety 95% społeczeństwa zwyczajnie nie ma na to ochoty.

Podnoszenie podatkow dla najbogatszych to jest paranoja.Ktos jest przedsiebiorczy ,tworczy z reguly daje prace naprawde wielu osobom,a oni go chca za to karac.

Powiem tyle,ze nie dziwie sie ze ludzie uciekaja z firma do raju podatkowego bo to co Tusk wyrabia to przechodzi ludzkie pojecie.

Szkoda ze nie pomysli o redukcji administracji o czym trabi od kilku lat.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Panowie, o czym tu gadać? Przełkniecie wszystko, niektórzy ze smakiem. A potem karnie w kolejce do urny. Klasyczne gotowanie żaby :)

raczej do urynału ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beda podnosic podatki w nieskonczonosc a i tak bedzie im mało. Zreszta podatki to nie matematyka i to nie dziala w ten sposob ze jak podniosą o 5% to im wpływy do budżetu wzrosną o 5% jest wiele innych czynników np szara strefa i inne czyniki któe powoduja ze podatki to nie matematyka. Jakos po obnizce akcyzy na alkohol jakis czas temu - wpływy z akcyzy wzrosły a nie spadły... Moja propozycja jest taka, jak chca oszczedzac i każa zaciskac pasa to niech zaczna najpierw od siebie.

Skuteczne pozycjonowanie stron internetowych, pozycjonowanie w wyszukiwarkach na rynku polskim

Na świecie totalny kryzys, rządy padają, w Afryce rewolucja, a wy co? Płaczecie za rozdawnictwem?

Trzeba oszczędzać póki czas, a nie kiedy już mleko będzie rozlane jak w Grecji.

Wolę likwidacje ulg, które i tak niewiele dają niż obniżenie ratingu dla Polski, wysokich obligacji, utraty wartości przediębiorstw, a co za tym idzie ich niewypłacalności i w rezultacie głębokiej biedy+bezrobocia.

W zasadzie to podziwiam obecną ekipę (podziwia wielu w Europie, tylko nie w Polsce) za wtrwałość, mimo obszczekiwania ze wszystkich stron i płakania za jeszcze więksym rozdawnictwem niż jest teraz.

A ci, którzy tak kochają rozdawnictwo, proszę bardzo, mogę podać nr konta, wpłacajcie, bynajmniej jednemu będzie się żyć lepiej :)

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności