Skocz do zawartości

Premier zapowie cięcie ulg

Rocky77

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie wiem dlaczego nie zwróciliście uwagi na najcięższe dla 3/4 branży obciążenie, tzn. przycięcie instytucji umowy o dzieło.

I tu masz rację, żadne cięcia nie powinny obciążać przedsiębiorstw, czy rynku pracy.

To zamiast pomóc jedynie zaszkodzi gospodarce.

Zgoda ewentualnie na cięcie wszelkich socjalnych przywilejów, zwłaszcza tych najbardziej kuriozalnych.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Jasne. Praca jest najbardziej opodatkowaną (w sposób bezpośredni i pośredni - przez przymusowe ryzyko) i najbardziej centralnie deregulowaną aktywnością w całej polskiej gospodarce. Trzeba być naprawdę kre**nem, o, przepraszam, socjalentuzjastą, żeby wierzyć że taki model powoduje, że ludzie się rozwijają, wybijają, są bardziej szczęśliwi.

Państwo jest wtedy bogate, gdy ludzie żyjący w nim są bogaci, a nie gdy "budżet" jest wielki i pełny.

Pozdrawiam, J.

Państwo jest wtedy bogate, gdy ludzie żyjący w nim są bogaci, a nie gdy "budżet" jest wielki i pełny.

Ja bym jeszcze dodał "kiedy państwo jest przyjazne obywatelom"

Szlak człowieka trafia i odechciewa się wszystkiego, kiedy na każdym urzędowo-państwowym kroku napotyka na problemy, podejrzliwość urzędników, zero decyzyjności i niekompetencję. To zabija w człowieku inwencję i ochotę do działania.

Urzędy, ale także inne instytucje pańśtwowe są rozdęte na potęgę. Państwo boi się to przyciąć, bo protesty i bezrobocie. A właśnie tu leży najwięcej pieniędzy. Coraz więcej gmin pada, bo finansują bandę rozleniwionych nauczycieli, niedorobionych policjantów, itd, itp.

BTW.

jeżu, a ty czemu nie śpisz? nocny marek, czy tak jak ja robisz dla zachodu i ze względu na różnicę czasu musisz być online?

Moja małżonka zaraz do pracy idzie, ale zapewne najpierw mi śniadanie zrobi (czy raczej kolację), i wtedy czas na mnie do wyrka.

Na szczęście mam towarzystwo - 11-letniego jamnika.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zawsze bedzie żle jesli nie beda trzymac sie zdrowych zasad ekonomii - jak mozna wydawac wiecej niz sie ma.

Czy zwykli ludzie tez tak mogą.... chyba tylko przez chwile ale pozniej bilans musi sie wyrownac bo bedzie bankructwo. A jakos Państwo nie trzyma sie zasad zdrowej ekonomii. Wg mnie mamy typowy eruosocjalizm ktory do niczego dobrego nie prowadzi.

Reklama w internecie poprzez pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach. Zapraszamy na pozycjonowanie stron.

Reklama poprzez pozycjonowanie stron jest bardzo skuteczna.

Płaczecie za rozdawnictwem?

W obecnym modelu, dla mnie rozdawnictwo to zasiłki itp. a ulgi podatkowe, to małe furtki dzięki którym legalnie można nie dać sobie zabrać części zarobionych pieniędzy.

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

jestem za tym aby w ogóle nie było ulg - tylko niech mi wtedy podatki obniża do 13-15%

Podpisuje się ! :D

Ulgi to dodatkowa biurokracja i dodatkowe pole to oszustw...

Jednolite podatki to mniejsza biurokracja i mniejsze pole do oszustw....

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

nie ma co płakać, żeby nie było 2giej grecji trzeba ciąć. Info o tych wszystkich cięciach poszła maxymalna po to żeby ludzie po expose jak się okaże ze premier zabierze tylko 2, 3 rzeczy zrobili ,,uf, moglobyc gorzej, nie jest źle " :D

Nie ma co płakać ze głosowało sie na czerwonych czy zielonych a niebiescy teraz doszli do władzy i tną. Oczywiste jest że Ci co musza decydowac sa na ostrzu i muszą podejmowac realne kroki naprawcze a opozycja gra pod społeczeństwo wykorzystując sytuacje i rzucając populistyczne haselka typu ,,nie zabierajcie dzieciom, emerytom, chorym itp" .

Tylko zwiększyć wpływy do budżetu paradoksalnie może też poprzez obniżkę podatków, pobudzić gospodarkę, a nie tylko zabierać jeszcze więcej pieniędzy ludziom.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Krzywa_Laffera

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności