Skocz do zawartości

Premier zapowie cięcie ulg

Rocky77

Rekomendowane odpowiedzi

PO funduje nam tylko podwyżki.
No nie tylko podwyżki, przecież zasiłki pogrzebowe obniżyli :D

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Od-marca-2...zl-2257783.html

14.12. Warszawa (PAP) - Prezydent Bronisław Komorowski podpisał ustawę okołobudżetową, która m.in. od marca 2011 r. obniża zasiłek pogrzebowy z obecnych 6 tys. 395,7 zł do 4 tys. - poinformowała we wtorek prezydencka kancelaria

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

• Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pierwszego z rządu ,który podniesie rękę za podniesieniem podatków osobiście wyrzucę z rządu

Kto to jeszcze pamięta? :D Kto pamięta kiedy to powiedział i w jakich okolicznościach? ;)

A kto obiecywał zniesienie podatku belki i zmniejszenie biurokracji? A co jest.... nie dosc ze podatku belki nie znieśli to jeszcze pracują nad jego uszczelnieniem żeby był jeszcze bardziej sciagalny, biurokracja zamiast byc coraz mniejsza to jest coraz wieksza i urzedników coraz wiecej. Kto obiecywał zmniejszenie podatków by pobudzic gospodarke.... a co robią - zwiekszaja podatki i dusza gospodarke, konsumpcja sie zmniejsza i wpływy tez coraz mniejsze. Przykład akcyzy na samochody - czytałem ze jak akcyzy na samochody wynosiła 3,1% i 13,6% to wpływy z akcyzy były na poziomie 1,5 mld/rok - podniesiesli wyzsza stawke akcyzy z 13,6% na 18,6% i wpływy z akcyzy zmniejszyły sie w kolejnym roku do 0,5 mld mało komu juz sie opłacało scigac samochody (np auta z usa to był kiedys niezły biznes). Wiec nie dosc ze wpływy mniejsze z samej akcyzy i vatu to jeszcze mniejsze z podatków ktore płaciły warsztaty i ludzie sciagajacy samochody. Teraz jest to ułamek tego co było kiedys jezeli chodzi o wpływy do budżetu bo wszystko zdusili.... ale kogo to tam wyzej interesuje. Najlepsze jest to ze robia wszystko na odwrót niz obiecali. Tylko po co to obiecali skoro robia na odwrót ?

Reklama w internecie poprzez pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach. Zapraszamy na pozycjonowanie stron.

Reklama poprzez pozycjonowanie stron jest bardzo skuteczna.

Będzie kolejny problem zastępczy i ludzie kupią wszystko jak stado baranów. Stawiam na temat - Kaczyński przed TS i wałkowanie tego do wakacji. Później będzie euro, więc wiadomo, przed i po spokój więc 3 miesiące luzu. Jesień to totalne załamanie finansów, jakieś pożyczki z zewnątrz i wegetacja do wiosny. :D

Najlepsze jest to ze robia wszystko na odwrót niz obiecali. Tylko po co to obiecali skoro robia na odwrót ?
Po to, że ludziom można obiecać wszystko. I tak do następnych wyborów zapomną. A w telewizji i tak te same gęby więc na kogo innego mają głosować?

dla mnie chorą sytuacją jest to że oszukali 4 lata temu w sprawie zapierania się że podatków nie wolno podnosić a tak zrobili, potem zwiększyli ilość urzędasów i jeszcze by tu wymieniać a teraz wygrali jeszcze raz i co ktoś myślał że nagle ich oświeci i przestaną nam dopier****ć ? - ja wam mówie przez te 4 lata wiele sie zmieni a portfel będzie coraz chudszy, zamiast się rozwijać będziemy myśleć jak tu wyrobić na rachunki

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

........ zamiast się rozwijać będziemy myśleć jak tu wyrobić na rachunki

Pewno za pare lat skończy sie w koncu na tym ze bedziemy pracowac tylko na jedzenie i opłaty na mieszkanie bo reszte zabiora nam w formie wszelkich danin.

A pamietacie jak przed wyborami Pawlak na jakies swojej konferencji mowił ze chce walczyc z wysokimi cenami paliw i mówił ze potrzebna jest obnizka akcyzy...

Teraz po wyborach nie ma juz nic przeciwko podwyzce akcyzy na paliwo (podwyzka akcyzy od nowego roku jest juz zaklepana)... he he jak szybko po wyborach politycy zmieniaja zdanie :) I jak ludzie to wszystko łykają :)

ubezpieczenia - ubezpieczenia ac

ubezpieczenia - ubezpieczenia oc

Zlikwidować KRUS :)! W pierwszej kolejności należy zlikwidować KRUS , bo jest to zwyczajnie jawan niesprawiedliwość . Gdy mnie panstwo opierdziela z podatku w wysokości 23 % oraz wszystkich innych opłat w wysokości ponad 800 zł miesięcznie , to taki rolnik biznesmen płaci coś do 200 zł . Gdzie tu sprawiedliwośc ? za komuny to rozumię , ale w demokratycznym państwie każdy powinien płacić tyle samo , a argumenty typu na wsi zyje się gorzej sa gów.... warte . Na wsi jak nie masz co jeśc to pójdziesz na pole do sąsiada nakopiesz ziemniaków ,kukurydzy lub bedziesz kłusował - nikt ciebie nie złapie nikt tobie nic nie zrobi . Na wsi za mieszkanie nic nie płacisz tylko pare złotych za grunt i to raz na rok .

Życie w miescie jest bardzo trudne , bo jak nie masz pracy to ziemniaków nigdzie nie nakopiesz ,a jak obrobisz sklep to pójdziesz do pierdla

zreszta niech mi ktoś pokaże biednego rolnika ? owszem jest kilku niereformowalnych starych dziadków ale wiekszośc to farmerzy którzy na rolnictwie zarabiają bardzo duże pieniądze . jezeli nie zarabiaja na rolnictwie to prowadzą sklepy w miastach tworzac nieuczciwa konkurencję . Jak konkurowac z rolnikiem który płaci tylko 200 zł KRUSU ?

KRUS jest to PRL-owski wytwór i trzeba to zlikwidowac ,i to jak najszybciej

nie daleko mnie mam kilka większych rolników w branży drzewek owocowych i hodowli zwierząt ;d i myslisz że właściciele siedzą w domu i ich rodziny ? całymi dniami zapierdzielają + pracownicy - płacą wszyscy KRUS ale jak wszędzie są też osoby które mają po 1h ziemi i aby dotrwać do emerytury płacą KRUS i co myślisz że dla nich to mały wydatek ? a takich osób jest tysiące według mnie powinno wejść w życie jedno ale indywidualnie sprawiedliwe ubezpieczenie, nie KRUS dla osoby która ma co msc 20tyś, ani też ZUS dla osoby która ma 1200zł

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

finansują bandę rozleniwionych nauczycieli

@dargre proponuję Ci pracę w gimnazjum na stanowisku nauczyciela-wychowawcy II klas (tylko najpierw zrób odpowiedni kierunek + studia pedagogiczne - jakieś 7 lat nauki), ciekawe czy dalej będziesz utrzymywał się przy sformułowaniu rozleniwionych. Za dużo naczytałeś się gazetowych bredni o tym, że nauczyciele zarabiają po X-tysięcy. Porozmawiaj najpierw z nauczycielami pracującymi w gimnazjum, a dopiero później pisz takie zabobony. W szkołach zwykle najbardziej rozleniwioną jednostką jest uczeń.

Ja głosowałem na PO (4 lata temu) i po 4 latach zrozumiałem że jest to partia Konserwatywna, a nie liberalna. Nie obiecywałem sobie, że zrobią CUD. Ja oczekiwałem, że usprawnią Polskę, zmniejszą potężną biurokrację, a prawo będzie można tylko w jeden sposób interpretować.

Co zrobili? Nic, a nawet gorzej. Nadal jest sytuacja "Znajdź przedsiębiorcę, a znajdę paragraf", nadal żyjemy w Polsce w której żyje się gorzej, a nie lepiej. Co z tego że autostrady, jak trzeba za nie płacić? Co z tego że mamy cool przywódcę, jak za tym nic nie idzie, a wręcz pogrążamy się z roku na rok.

W tym roku głosowałem na Palikota, bo już straciłem kompletnie zaufanie do tych samych mord w sejmie :) Można mój wybór uznać, za akt desperacji :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Co do PO to są w niej ludzie o poglądach podobnych do Nowej Prawicy (konserwatywno-liberalne poglądy, szczególnie w sferze gospodarki). Są nimi m.in Jarosław Gowin. Nazwałbym go nieco wygładzonym Korwinem. Mam nadzieję, że jego skrzydło dojdzie do władzy ponieważ obecnie rządzi te drugie, które woli nic nie robić. Nic nie robienie też jest dobre ale lepsze są reformy proponowane przez liberałów w PO szczególnie gdy mamy tak rozdmuchaną biurokrację i okupację UE. Już lepiej udać się do fryzjera Myślenice, ul.Niepodległości 9!

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności