Skocz do zawartości

Wynik organiczny, a wynik na mapie

lysy2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono.

Pozycjonuje sobie stronę na lokalne frazy.

Po wpisaniu frazy w wyszukiwarki "coś warszawa, cos2 warszawa" nad wynikami organicznymi pokazują sie wyniki z map google.

Moje pozycje organiczne były na pierwszych miejscach pod mapami, czyli na pierwszym wyniku pozycji organicznych.

Rozliczałem się z klientem za top1 -> bo przecież właśnie to jest wynik organiczny.

Dla klienta to nie zrozumiałe bo liczy z mapami i dla niego to wynik top 7 a nie top1.

Bo długich bataliach (nerwach, nie przespanych nocach:P ) że wynik organiczny to nie wynik na mapie, klient zrozumiał.

I stała się kolejna akcja, klient dodał sobie stronę do mapy google -> nie informując mnie o tym, a jedna fraza pozycjonowana wskoczyła do wyników z mapy na 3 miejsce, w organicznych wynikach już się nie pokazuje...

I powiem tak, mam zgryza... Google połączyło dwa wyniki i dało do czołówki w mapach, ale jak ja teraz mam to klientowi liczyć?

Jakieś pomysły jak wybrnąć z sytuacji???

Klient najlepiej by nie chciał płacić, bo wcześniej mu wytłumaczyłem ze wynik na mapie to nie wynik organiczny na jaki jest umowa.

Pomysły koledzy?

Ale wyniki zintegrowane pokazuje czy mapy osobno a organiczne osobno? Bo jeśli zintegrowane to sam powinieneś dodać Klienta do map/miejsc i mieć łatwiejsze pozycjonowanie. I liczyć je razem, a nie wyciągać kasę od klienta za miejsce którego w rzeczywistości nie ma...

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Mój drogi:

1. Wyniki na mapach skorelowane z wynikami organicznymi oznacza to, że strona wyświetlają się na mapie w takiej kolejności jakby wyświetliły się w organicznych bez map.

2. Jeżeli Klient sam dodał stronę do map google'a, a w umowie o pozycjonowanie nie miałeś odpowiedniego zapisu to sam sobie dołki kopiesz...

Rozwiązanie:

1. Jeżeli Klient nie chce płacić za tą frazę to proponuje zdjąć wszystkie linki z tym anchorem (jest nadzieja, że zniknie gdzieś na drugiej stronie map), no chyba że linkowałeś z katalogów i in. nie swoich źródeł.

Życzę powodzenia i pozdrawiam

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności