Skocz do zawartości

Niezgodność w źródłach odwiedzin

SqL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mam 2 konta google. Na jednym skonfigurowałem cel dot. ilości wyjść ze strony do sklepu. W celu podałem link do strony głównej sklepu (ten sam link, który jest pod ikoną sklepu na stronie). Ku mojemu zaskoczeniu liczba wyjść ze strony w ciągu 8 dni wynosi ponad 1233. Z kolei sprawdzając liczbę wejść do sklepu (z tej strony, w tym samym czasie), mam zaledwie 105 !!

O co chodzi ? Czy źle skonfigurowałem cel ? Przecież podałem ten sam link, który kryje się pod ikoną sklepu.

A może Analytics zlicza liczbę wszystkich wyjść z strony do sklepu, a w sklepie zlicza tylko liczbę unikalnych wejść z tej strony. Oznaczało by to, że jedna osoba w ciągu tych 8 dni musiała przechodziła z strony do sklepu 11 razy ?

Jakaś bzdura !

Który wynik jest prawdziwy ?

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności