Skocz do zawartości

Google obgryzło mnóstwo BL czy narzędzia opętało ? ;-)

BrzekuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Posiłkując się:

- SeoQuake

- backlinkwatch.com

- i backlinkcheck.com

zauważyłem, że przez ostatnie 2 dni google obgryzło ponad 50% BL do moich stron, to samo stało się ze stronami konkurencji na interesujące mnie frazy. Pisaliście na forum, że metoda sprawdzania BL przez Yahoo idzie w zapomnienie więc SeoQuake można by wylkuczyć a te pozostałe 2 narzędzia nie wiem z czego korzystają.

Sprawdzając to samo poprzez majesticseo.com i ahrefs.com to różnice są drastyczne. W momencie gdy "backlink check" wskazuje dajmy na to na 40 BL to "ahrefs" w tym momencie pokazuje 450 a majestic jeszcze więcej bo np. 500.

Zastanawiam się tym samym czy część tych narzędzi przestała być cokolwiek warta czy te rozbieżności mają inne podłoże. Co o tym sądzicie ? A może również zauważyliście jakąś rotację BL.

Będę bardzo wdzięczny za podzielenie się obserwacjami.

Pozdrawiam.

Dzięki za szybkie odpowiedzi w temacie.

A czy wiecie z czego korzystają ahrefs i majesticseo ?

Jeśli nie mają nic wspólnego z YBL to wychodziło by na to, że pozostają jedynymi miarodajnymi narzędziami z tych darmowych. Chociaż nawet między nimi rozbieżność jest spora. Patrząc u siebie widzę około 80 BL różnicy, majestic zawsze więcej wskazuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności