Skocz do zawartości

Zmiana serwera i strona leeeeci w dół

lukio

Rekomendowane odpowiedzi

Same spadki, strona już w całości jest na nowym serwerze. Są małe spadki lub większe, a zdarzają się wypady.

Konkurencja jest duża bo chodzi o rynek ofert pracy.

Duzi zobaczyli że mały szybko rośnie i może mi trochę "pomogli", kto wie.

Witaj ponownie,

jakbym na własnej skórze się nie przekonał to bym nie uwierzył:

Pozycjonowałem stronę na 5 fraz, przed pozycjonowaniem strona była na te 5 fraz w okolicach top 40/50.

Po miesiącu linkowania wszystkie 5 fraz spadło mi daleko za top 100...

Czekałem 14 dni i nic dalej pozycje leżały daleko... daleko.... Zrobiłem dokładną analizę wszystkiego i okazało się że na tych samych adresach DNS jest strona konkurencji która pozycjonuje się również na identyczne frazy.

PS. IP miałem inne niż konkurencja

Zmieniłem hosting, po 3 dniach frazy są na miejscu z przez pozycjonowania, zobaczymy co dalej.

Sprawdź czy nie masz konkurencji na adresach DNS.

A może Twój serwis jest mało wartościowy? np. jakiś agregator ofert pracy z różnych serwisów jakich wiele? Gdy zacząłeś zdobywać dobre pozycje, ktoś zauważył, że taki serwis nie powinien być wyżej od bardziej wartościowych stron - np. tych co same zdobywają oferty i założył filtr na Twoją stronę.

Wpisałem w google praca i na 1 stronie mam np. praca95.pl, pracorada.pl. Ten drugi to w ogóle parodia i aż dziw bierze, że się dostał do top10 czy nawet top20. Drugi już lepszy, ale moim zdaniem strona zrobiona na odwal, z domeną która nie wymaga chyba komentarza. Nic tylko czekać na kolejne serwisy typu praca88.pl, praca89.pl itd. Poza tym nie wiadomo, kto prowadzi te strony, przy tak poważnej frazie to chyba lekkie przegięcie.

Możliwe, że zmiana serwera zbiegła się w czasie z Twoim filtrem, najlepiej zgłosić stronę do ponownego rozpatrzenia. Tak naprawdę bez adresu, nikt Ci nie pomoże.

podobne_firmy_468x60.jpg

Dzięki:) Z adresem nie bede pewien czy konkurencja przez przypadek nie chce mi źle poradzić:) Te adresy które podałeś to śmiech na sali. Ten pracorada.pl wali wpisy po profilach i forach zagranicznych i wyleci za góra miesiąc na odległe miejsca, znam to już z doświadczenia, ale mylić z autopsją. A ta praca95.pl to mi wygląda na kolejny serwis właściciela dawnej strony 3minuty.pl który również zniknął po miesiącu bytowania w czołówce;) Nie martw się zatem o te śmietniki o których wspomniałeś. Moja strona ma mniejszą liczę ofert ale nie jest agregatorem tylko zawiera własne oferty pracy wcześniej zweryfikowane przed opublikowaniem. Wyśle rozpatrzenie gdzieś za tydzień - jeszcze poczekam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności