Skocz do zawartości

blog.pl przenosi się na Wordpressa

elpav

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele szumu o nic. Owszem, jest wordpress, ale w komicznej formie, został pozbawiony tego, co najlepsze. Nie można dodawać pluginów i szablonów(do wyboru jest 9).

A przecież WP to najdynamiczniej rozwijająca sie platforma blogowa z dobrym supportem i mnóstwem dodatków...

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

Wiele szumu o nic. Owszem, jest wordpress, ale w komicznej formie, został pozbawiony tego, co najlepsze. Nie można dodawać pluginów i szablonów(do wyboru jest 9).

A przecież WP to najdynamiczniej rozwijająca sie platforma blogowa z dobrym supportem i mnóstwem dodatków...

Jeżeli faktycznie trochę obetną funkcjonalność to nie będzie chyba za ciekawie, ale i tak informacja mnie cieszy. Wordpress to bardzo dobry CMS. :)

Kilka ciekawostek "ze środka"...

"Pluginy

W opcjach niektórych pluginów pojawia się możliwość wykupienia ich w rozszerzonej wersji Premium.

Dbając o bezpieczeństwo Twojego bloga, nie jest możliwe instalowanie dodatków do pluginu w wersji Premium, nawet po ich wcześniejszym wykupieniu. Jeśli chcesz wesprzeć rozwój pluginu, możesz złożyć datek na stronie autora, pamiętaj jednak, że nie umożliwi to zainstalowania rozszerzonej wersji tego pluginu w serwisie blog.pl."

Plaginów jest 7 - DI Captcha, social slide, All i n one seo, ultimate ga, yarpp, popular post, youtube uploader.

I z bloga blog.pl:

- Czy w przyszłości w nowym systemie kod html zostanie otwarty na tyle, żeby móc ładować na bloga wykonany własnoręcznie szablon?

- Otwarcie kodu w takim zakresie mogłoby poważnie zaszkodzić bezpieczeństwu zarówno systemu jak i samych blogów, dlatego też nie będzie to możliwe.

Pracujemy natomiast nad kolejnymi szablonami, które będą miały zwiększone możliwości edycji i konfiguracji.

-Co z blogami chronionymi hasłem? Własnie taki mam, czy w nowym systemie też tak pozostanie? Nie chcę by ktokolwiek go czytał poza mną.

-WordPress nie ma możliwości hasłowania bloga. Można natomiast wyłączyć w nim opcję, dzięki której jest on znajdowany przez wyszukiwarki internetowe.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności