Skocz do zawartości

Hosting 75GB/miesiac renomowany do 1000zl?

majma

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

mam duzy problem.

Jakis czas temu otworzylem sklep internetowy i obecnie mam z jakies 2500 produktow. Sklep zrobil sie popularny, ladnie sie wypozycjonowal, tak ze codziennie mam ok 650 unikalnych wejsc.

I tu pojawil sie problem. Sprzedajac produkty bazuje glownie na wyswietlaniu ich zdjec i ze statystyk wynika ze same tylko zdjecia zrzeraja mi 1.2 gb transferu dziennie (wszystko miniatury; nic nie da sie zoptymalizowac, moi klienci lubia sobie pobuszowac).

Calkowity transfer dzienny to 1.7Gb.

Szukam hostingu z transferem ok. 75Gb/miesiac z wysokiej polki (cena netto 800 - 1000zl za rok). Obenie mam Home.pl i nie wyrabiam sie w 30gb/mies

Zastanawiam sie nad Rubikon.pl

Prosze pomozcie, poradzcie czy cos takiego da sie znalezc - to pilne :hello:

Dzieki z gory!

1. 1000zł to nie z "wysokiej półki" :) To daje 80zł / miesiac a za tyle masz konto 60GB na tanim superhoscie :)

2. zainteresuj sie mod_gzip (dla html) i mod_expires (dla grafiki). mozna tym sporo zaoszczedzic.

3. jesli to TYLKo kwestia miejsca pod download (650 wejsc obciazenia sporego nie powinno generowac) to kup sobie cos dobrego w USA gdzie ceny sa niskie, miejsca/transferu sporo a support niesamowity. i serwis bedziesz mial w PL a cala grafika bedzie leciała z USA. user nic nie zauwazy.

Dzieki za rady!

zainteresuj sie mod_gzip (dla html) i mod_expires (dla grafiki). mozna tym sporo zaoszczedzic.

Nie wiem czy to przypadkiem nie obciazy mocno serwera. No i czy nie spowolini nazbyt ladowania strony.

Odwiedzajacy wyswietlaja u mnie cale "widoki" kategorii ok. 20 miniatur 200x200px. Wielkosc i ilosc tych miniatur na stronie jest dla mnie bardzo wazna.

Czasem bywa tak, ze inni zaciągają Twoje zdjecia do swoich potrzeb. Zabezpiecz serwer przed mozliwoscia pobierania plikow graficznych z zewnątrz (o ile jeszcze tego nie zrobiłes).

Nie mam zabezpieczonego. Gdzies to na forum widzialem, to sobie poszukam.

3. jesli to TYLKo kwestia miejsca pod download (650 wejsc obciazenia sporego nie powinno generowac) to kup sobie cos dobrego w USA gdzie ceny sa niskie, miejsca/transferu sporo a support niesamowity. i serwis bedziesz mial w PL a cala grafika bedzie leciała z USA. user nic nie zauwazy.

Bede musial zrobic tak jak mowicie z tym zagranicznym serwerem i zdjeciami.

P.S. Nie zabraniaja tego przypadkiem hostingowcy zeby zaciagac od nich tylko grafike?

Macie moze jakies dobre takowe miejsce do polecenia?

jesli nie wymagasz by serwer znajdowal sie w Polsce, to zwroc uwage na *https://dreamhost.com/shared/comparison.html , gdzie miesieczny transfer dla najtanszego konta to 1 TB.

$10/mies to uczciwa cena zwazywszy ze $ oslabl do 3,15zl.

Monthly Bandwidth - 1 TB

Automatically Increases Weekly By: 8 GB

Ale 1Tb to dla mnie DUUUZO :)

Taki wymagajacy to nie jestem. Cos w granicach 100Gb/miesiac to mi do smierci starczy :)

Moze cos mniejszego, tanszego?

Albo w takiej samej cenie mniejszego - lepszego?

P.S. https://dreamhost.com/shared/comparison.html mozna od nich zaciagac sama grafike?

jesli nie wymagasz by serwer znajdowal sie w Polsce, to zwroc uwage na *https://dreamhost.com/shared/comparison.html , gdzie miesieczny transfer dla najtanszego konta to 1 TB.

eeeeeeeee

jestem w lekkim szoku nigdy nie widzialem takich opcji za pare dolcow za shared...

cos tu musi byc nie tak jakis ostre limity musza byc cos jak z powwebem...

jedzie ktos na tym troszke obciazajac??

Nie wiem czy to przypadkiem nie obciazy mocno serwera. No i czy nie spowolini nazbyt ladowania strony.

expires z pewnoscia nie :rotfl: a gzip takze, a nawet wiele hostingow ma to defaultowo włączone i ludzie nawet nie wiedza, że wszystko juz leci gzipem.

P.S. Nie zabraniaja tego przypadkiem hostingowcy zeby zaciagac od nich tylko grafike?

nie, a co to ich obchodzi? twoje konto. powiem więcej, raczej będą zadowoleni. co innego wyciagąć np. 100GB tranferu na stronie opartej na zapytaniach do bazy a co innego wyciagnąć 100GB sciagając tylko pliki.

te oferty super tanie na zachodzie, przed ktorymi czesto przestrzegamy (powweb, servage) własnie mają ogromne limity transferu a za obciążenie mnie wyrzucili po 1 dniu (ledwo 1Gb ruchu ale za to mysql). w twoim przypadku zyc nie umierac :) tylko czysty download obrazków.

dzieki za odp.

sa hostingi na ktorych zabraniaja ciagniecia samej grafiki/plikow podpietych pod www z innych serwerow. Napewno wszystkie te darmowe w PL pokroju republika itp.

Poprostu nie wiem czy to takie "ich" widzimisie, czy ogolny swiatowy trend (jak to ladnie zabrzmialo :rotfl: )

A ktory Waszym zdaniem z takich zagranicznych serwerow z mega-transferem jest NAJSZYBSZY (za rozsadna cene oczywiscie) ?

Ja odaradzam dreamhost. Robiłem tam podchody, próbowałem serwer, tylko kasa poleciała...

Już dokładnie nie pamiętam co mi się tam nie podobało, ale chyba z większą ilością domen był problem, albo htaccaessa nie było.

W sumie coś innego dobrałem i na razie odpukać wszystko chodzi jak trzeba (pół roku). Wziąłem hosting 2500MB na strony i 60GB m-c transferu. No i wszystko ma co trzeba, nawet dedykowane IP. I support w miarę działa przyzwicie. Dwa razy korzystałem i może nie była to ekspresowa odpowiedź, ale mieściła się w granicach przyzwoitości. I wszystko po przeliczeniu z dolców za ok 250 PLN na m-c. Można oczywiście wybrać coś lepszego. Troszkę więcej kasy trzeba dorzucić...ale niedużo.

Sama firma jest stosunkowo młoda, ale powstała po fuzji kilku mniejszych firm.

Zerknijcie sobie na strony w podpisie, to będziecie wiedzieli jak serwer pracuje. To żadna podpucha, żeby łapać klientów, no bo ilu złapię, 20-tu? To żadna liczba. Nie mam żadnych reklam (Adsensy już dawno niewiadomo za co zbanowały). A śpiewać przecież nie każdy umie...

Kurczę dałbym wam namiary, ale co ja z tego będę miał....ha, ha.

Tam nawet jest affiliates, 25$ za złapanego klienta, ale co z tego, płacą na PAY PALA, a ja rodziny za granicą zaufanej nie mam, żeby mi konto trzymali...

Więc przynajmniej bym na linka tekstowego na porządnej stronie liczył...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

W sumie coś innego dobrałem i na razie odpukać wszystko chodzi jak trzeba (pół roku). Wziąłem hosting 2500MB na strony i 60GB m-c transferu.I wszystko po przeliczeniu z dolców za ok 250 PLN na m-c.

ło jezu... 250zł z amiesiąc za takie warunki?!?! za tyle to juz mozna miec slabszego dedyka !!!

...jestem w lekkim szoku nigdy nie widzialem takich opcji za pare dolcow za shared...

...cos tu musi byc nie tak jakis ostre limity musza byc cos jak z powwebem...

są limity obciążenia procka, ja na razie dla stron generowanych dynamicznie mam 20-30GB miesięcznie i mieszczę się w limitach z zapasem, tak "na oko" oceniam, że dla dobrze zoptymalizowanych skryptów da się spokojnie wyciągnąć 100GB dla stron dynamicznych, pozostała nadwyżka to raczej tylko dla statycznych

jednak, oni co jakiś czas podnoszą limity zużycia procka z czasem jak zmieniane są maszynki na lepsze, a maszynki mają fajneeee 4 procesorowe!, od początku 2006 mają być już wyłącznie AMD 64 bitowe kupowane :) bo intele żrą im za dużo prądu, a serwerów cała masa

...jedzie ktos na tym troszke obciazajac??

mam u nich konto kupione na dwa lata, strony chodzą raczej szybko, są awarie - ale raczej drobne, support działa dość szybko - reakcja po 10-30 minutach, jakby ktoś miał więcej pytań - proszę o prywatną wiadomość

ps. jeśli ktoś chciałby kod na zniżkę (daję 70$ zniżki na starcie, żadna ściema - po prostu każdy ich klient może wygenerować kod, z którego on również coś ma :-) ) proszę o info na prywatną wiadomość, pierwszy rok moża mieć za ok 50$ (pierwsze dwa lata za ok 120$)

75GB na miesiac * 12 miesiecy w roku = 900 GB

Za 900 zl kupisz serwer pro activ z rozszerzeniem w nazwa.pl wlasnie z takim traffikiem.

Ale polecam zrobic cos innego - kup najtanszy serwer Active w nazwa.pl z trafficiem 300GB na rok, jak Ci sie skoncza GB kupujesz kolejrzy pakiet 300GB na nastepny rok i dalej jedziesz, jak to zuzyjesz dokupujesz nastepny itd.

Nie przeplacasz za niewykorzystany transfer.

Transfer w GB wychodzi bardzo tanio bo 1zl/netto za 1GB.

Pozdrawiam,

Ważka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności