Skocz do zawartości

moc linków z forów

hejowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie

ile postów mniej więcej trzeba mieć na forach (optymalnie) aby linki w sygnaturce miały jakaś moc ?

Czy może wystarczy zarejestrować się na forach, dodać linki w sygnaturkę, napisać posta i czekać na indeksację przez google ?

chodzi o to czy osoba z np. 1000postów i z linkiem dostanie więcej mocy niż osoba z 100postami ?

Fora lepiej, niż wzrost pozycji, dają ruch i właśnie dlatego warto się na nich udzielać z linkiem w sygnaturce. I wtedy tak, jak kolega wyżej napisał, lepiej udzielać się w świeżych tematach, w których użytkownicy również piszą. Masz wtedy szansę na to, że wiele osób wejdzie na Twoją stronę.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

"lepiej udzielać się w świeżych tematach, w których użytkownicy również piszą"

Dobrze też szukać tematów popularnych albo samemu zakładać tematy z ważną dla nas frazą w nazwie, a nawet je lekko podlinkować. Wtedy i wejść będzie więcej z sygnaturki, i moc nieco większa z podlinkowanego tematu. Dobrze sprawdzają się także serwisy typu Questions and Answers, chociaż te polskie mają w większości nofollow, więc główna korzyść z nich to ruch.

A co do pytania to ja bym się ograniczyła do ok. 20 postów na jednym forum.

Ja patrzę na fora raczej nie pod kątem linków, a właśnie dla zwiększenia ruchu, bo często to właśnie z nich zaprzyjaźnione osoby stają się Twoimi nowymi czytelnikami. Druga sprawa to możliwość cichej promocji szeptanej.

Ja patrzę na fora raczej nie pod kątem linków, a właśnie dla zwiększenia ruchu, bo często to właśnie z nich zaprzyjaźnione osoby stają się Twoimi nowymi czytelnikami. Druga sprawa to możliwość cichej promocji szeptanej.

Bo to jest takie zdrowe podejście do linków z for. Fora powinny dostarczać nam ruch na stronie, trzeba więc pod tym kątem pisać cokolwiek. Na forach buduje się też swoją markę, co też wpływa na ruch. Dlatego zgadzam się z cytowaną wypowiedzią lena-007. :)

A takie pytanie, może było może nie:

Gdyby tak codziennie rejestrować się na kilku forach, dodawać kilka postów i link w sygnaturce to linki będą użyteczne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności