Skocz do zawartości

Anchor a strona główna i podstrona

SqL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem. Opiszę bardzo dokładnie. Pozycjonowałe stronę główną sklepu na frazę "A", top 3. Teraz podpinam sklep pod stronę producenta. Na stronie producenta w belce górnej wstawiam link do strony głównej sklepu pod anchor "B" (linkowanie site wide z każdej podstrony). Na podstronach producenta w treści znalazłem moją frazę A i chciałbym umieścić pod nią link, jednak wiem, że jeżeli oba linki będą prowadziły do strony głównej sklepu to google zaindeksuje tylko pierwszy napotkany, czyli ten z belki górnej fraza "B". W jaki sposób mam wykorzystać frazę "A" w treści ?

Wiem, że mogę zrobić tak:

Link w treści z frazy "A" powinien prowadzić do podstrony sklepu z danym produktem "A". Jednak wtedy cała moja wcześniejsza praca pójdzie na marne, przypominam mam 3 pozycję. Co się stanie jak teraz na frazę A zacznę pozycjonować podstronę ? Kiedy podstrona osiągnie obecną pozycję strony głównej dla tej frazy ?

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Kiedy podstrona osiągnie obecną pozycję strony głównej dla tej frazy ?

Zadajesz dziwne pytania. Skąd ktoś ma wiedzieć kiedy ta podstrona osiągnie pozycję? Być może nigdy.

Faktycznie kiepskie pytanie. W każdym razie popełniłem błąd na początku zabawy z pozycjonowaniem i teraz chciałbym to naprawić ale chyba nie warto marnować dotychczas włożonej pracy ;/

Kiedy podstrona osiągnie obecną pozycję strony głównej dla tej frazy ?

Zadajesz dziwne pytania. Skąd ktoś ma wiedzieć kiedy ta podstrona osiągnie pozycję? Być może nigdy.

Faktycznie kiepskie pytanie. W każdym razie popełniłem błąd na początku zabawy z pozycjonowaniem i teraz chciałbym to naprawić ale chyba nie warto marnować dotychczas włożonej pracy ;/

Tez jestem ciekaw odpowiedzi. Moze po weekendzie ktos cos napisze:)

Jeśli zastanawiasz się nad naprawą komputera w Toruniu zajrzyj do Serwis Komputerowy Toruń a będziesz zadowolony.

Na początek spróbuję zrobić mały test na słabszej frazie.

Na dziś podstrona A jest na 18 pozycji. Zmieniłem docelową podstronę linkowaną dla tej frazy na podstronę B. Podstrona B nie była wcześniej linkowana nigdy. Podpinam tam jakieś moje strony, do tego 25 linków z katalogów i 5 z precli dziennie.

Test ma za zadanie pokazać jak się zachowa pozycja podstrona A w serpach oraz kiedy na tą frazę pojawi się podstrona B.

Wstępne wyniki.

Podstrona A była na 18 pozycji. Podpiąłem 1 silny link z treści tematycznej do podstrony B. Dodatkowo w ciągu 4 dni jakieś 120 linków z katalogów + 27 z precli, wszystkie dodane automatem.

Wczoraj podstrona B pojawiła się na 9 pozycji. Czyli zrealizował się plan najbardziej optymistyczny.

Hipoteza wstępna testowana - google ceni sobie wszystkie linki do strony, lecz jak znajdzie linki do lepiej pasującej tematycznie podstrony w tym serwisie, podmienia podstronę w serpach z A do lepiej pasującej B oraz ustanawia dla niej listing pozycji.

Niebawem kolejny test na trudniejszej frazie, opiszę niebawem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności