Skocz do zawartości

Ortografia

bigmuzy

Rekomendowane odpowiedzi

Byc moze rozwiazanie juz sie pojawilo na forum, jednak ja go nie spotkalem. Przegladam teraz troche archiwum i czasami te bledy staja sie meczace...

Proponuje wszystkim, ktorzy maja problemy z ortografia, aby zainstalowali sobie sprawdzanie pisowni w firefoxie poprzez google toolbar, a wiec kolejno instalujemy:

1. Firefox - https://firefox.pl/

2. Google Toolbar - https://toolbar.google.com/firefox/install.html

3. Polski slownik - https://www.mozilla.com/thunderbird/dictionaries.html (po kliknieciu na odnosnik Polish w Mozilli rozpocznie sie proces instalacji).

Teraz po wypelnieniu jakiegokolwiek formularza (w tym napisaniu nowego postu na forum) wciskamy przycisk Check i poprawiamy bledy :). Oczywiscie wczesniej wybieramy jezyk polski ze slownika.

Byc moze na IE tez dziala, ale nie sprawdzalem, dlatego pisze o FF. Poza tym, jak zainstalujecie FF to tylko na tym skorzystacie :) (choc przypuszczam, ze zdecydowana wiekszosc z nas juz z niego korzysta).

Ale Erbit nie będzie miał co robić :>

Oj bedzie. Bledy ortograficzne to tylko niewielka czesc bledow jezykowych. A zdaje sie ta wtyczka jest nieprzydatna, gdy pisze sie bez polskich znakow, jak ja na przyklad.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Ortografia to nie wszystko,

choć na niej cały stoi świat,

Liczy się treść którą piszesz,

nawet gry ogonków braaaaaak.

"Hymn Ortografów" śpiewać pod melodię piosenki Golców - "Pieniądze to nie wszystko", czy jakoś tak :)

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Ale Erbit nie będzie miał co robić :>

Zapewniam Ciebie, że mam co robić :D i nader wszystko dziękuję bigmuzy za bardzo dobry link do wtyczki !

Michał - może znalazło by się miejsce aby przynajmniej część (link do wtyczki) gdzieś przykleić ?! K.B. co Ty na to !?

[edyta]

Już wiem, że działa. Jest o tyle ciekawy, że można nawet dodawać własne-nie zdefiniowane wyrazy do słownika. Dziękuję.

Wiem, że do phpbb istnieje, mod sprawdzający pisownie. Można go zobaczyć na forumweb.prv.pl. Zresztą wykrywa je automatycznie forum na 4programmers.net i zamiast wyrazu z błędem daje ort!. Poza tym każdy może sobie wrzucić tekst do writera albo worda i tez sprawdzi ...

Pewnie jakieś hacki/mody do IPB się znajdą(pewnie jeszcze z czasów gdy był darmowy)

gry komputerowe - kup pan grę

moja kopia:) - google do roboty :P

katalog stron - musisz tam być

Już gdzieś o tym piałem.

To zwykłe wpisy do bazy cenzora.

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności