Skocz do zawartości

Lekki i prosty system pod strony zapleczowe

KlaudiaCisowska

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnię zajmuje się pisaniem artykułów dla klientów, jednak chciałabym uruchomić usługę

wykonywania lekkich stron zapleczowych z artykułami pisanymi przeze mnie.

Znam się na html i css i pewnie nie miałabym żadnych problemów ze stworzeniem takiej strony zapleczowej.

Mam jednak pytanie.

Czy jest może jakiś fajny, prosty system cms, pod którego można podpiąć dowolny szablon i dodać w prosty sposób artykuły?

Czytałam ostatnio sporo na temat i znalazłam między innymi takie systemy jak QuickCMS i PikoCMS.

Korzystacie z nich? Polecacie któryś? A może znacie jakiś inny, lepszy i prostszy?

joomla na strony zapleczowe? przecież to kobyła generująca spore obciążenie serwera, postaw na 1 serwerze 100 kopii joomli, to wylecisz z serwera z hukiem, szybciej niż go założyłeś

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Miałam na myśli raczej CMS, na plikach tekstowych, który będę mogła wysyłać klientom mailem - oni wtedy wrzucą to na serwer i wszystko powinno działać ;)

Tak, czy tak dziękuję za odpowiedzi - wypróbuję jak mi pójdzie z PikoCMS i z QuickCMS. Jestem zainteresowana także sNews, ale niestety strona z tematu, który podał soprano wygasła..

Jeśli ktoś miałby jakiś link do tego systemu, byłabym wdzięczna:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności