Skocz do zawartości

Czy gogle się mnie czepia?

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zacząłem się bawić w dodawanie linków. Przeważnie z forów. i mimo że dodałem kilkanaście linków przez 3 tygodnie to co jakiś czas jak wpisuję w google jakieś słowo do wyszukania to wyskakuje tekst że google wykryło odemnie jakiś podejrzany ruch i każe mi przepisywać jakieś tam literki. normalnie tak jak to czasem sie robi rejestrując do jakiegoś forum.

jak do niedawna przeglądałem różne strony i różne rzeczy wyszukiwałem to NIGDY czegoś takiego nie było, a teraz czasem się tak dzieje i pięć i więcej razy dziennie. Nie kumam o co biega

pozdrawiam

ps.

wpisałem nasza klasa i taka odpowiedź:

Aby kontynuować, wpisz widoczne poniżej znaki:

Włącz wyświetlanie obrazów

Informacje o tej stronie

Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało? (to pytanie dlaczego tak się stało to link, który przenosi na stronę z jakimś tekstem) a tekst jest taki

Ta strona jest wyświetlana, gdy Google wykryje w sposób automatyczny takie żądania pochodzące z Twojej sieci komputerowej, które mogą być sprzeczne z Warunkami korzystania z usługi. Blokada wygaśnie wkrótce po ustaniu tych żądań. Aby do tego czasu kontynuować korzystanie z naszych usług, wykonaj powyższy test CAPTCHA.

Opisywany ruch może być generowany przez złośliwe oprogramowanie, wtyczkę przeglądarki lub skrypt wysyłający zautomatyzowane żądania. Jeśli korzystasz ze współdzielonego połączenia sieciowego, poproś o pomoc administratora – wina może leżeć po stronie innego komputera, który używa tego samego adresu IP. Więcej informacji

Wykonanie testu CAPTCHA może być czasem wymagane, jeśli korzystasz z zaawansowanych haseł wyszukiwania, z których korzystają najczęściej roboty, lub gdy bardzo szybko wysyłasz żądania.

Nie odpytujesz Google'a o pozycje swojej strony/stron za często? Jeżeli to robisz używając np. Free Google Monitor lub innego narzędzia to Google się przed tym broni.

Ciekawa oferta na usenet w UseNeXT . Z kolej usenet unlimited tylko w Newshosting .

W serwisach anglojęzycznych o sieci Usenet można znaleźć ciekawe informacje.

chodzi o to że nie. ostatnia wstawka. wpisałem w google >ambasada niemiec< a gogle na to: system wykrył podejrzany ruch z twojego adrasu (czy jakoś tak) i wpisz poniższe litery w celu weryfikacji ..... itd.

i tak jest jak wpisuję różne w miarę normalne słowa.

czy przyczyą może być to że z jednej sieci internetowej (u mnie w domu) działają często trzy laptopy naraz? ja i dwóch łepków? bo im czasem też tak się dzieje ale nie tak często jak mi

Standard dla zapytań o ambasady - zabezpieczenia przed terrorystami. Możesz być pewien, że jesteś już pod ścisłym nadzorem.

nie no po ambasadę zapytałem pierwszy raz a większość zapytań o miasta czy portale, ale faktycznie ja mam zainstalowany ten sequake i dość często tam zaglądam, a łebki to przeważnie facebok, i te różne komunikatory i gierki

pozdro

Lolek a nie chodzi ci czasem o szyfrowanie które się ostatnio pojawiło w Google? https://www.dobreprogramy.pl/Google-wlaczy-...nosc,28243.html

nie, chyba nie. jest napisane że gogle wykryło ode mnie podejrzany ruch i żeby wpisać te cyferki dla zweryfikowania czy jestem człowiekiem

dzięki wszystkim za wypowiedzi

Ja dwukrotnie miałem do czynienia z czymś podobnym. Jeśli przez pewien czas, na przykład okres dwóch tygodni, kilka razy dziennie sprawdzałem jakąś frazę zauważyłem, że google zawyża pozycję mojej strony. Niedawno można było się tego pozbyć wyłączając opcję "ustawienia spersonalizowane" - coś w tym stylu brzmiała nazwa. Teraz tego nie ma. I jak powiedziałem po jakimś czasie jest pokazywana nie cała prawda. "lekarstwem' jest wyczyszczenie historii w przeglądarce.

I właśnie dwa razy sprawdzając frazę przed i po czyszczeniu - przy tej drugiej próbie zostałem poproszony o wpisanie tekstu z obrazka.

Zabrze. drzwi składane , korek ścienny i podłogowy, włókno szklane - słowem wszystko do wykańczania wnętrz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności