Skocz do zawartości

Jak zwiększyć wskaźniki a tym samym zarobki

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zwiększyć koleżance zarobki z AdSense i zastanawiam się w jaki sposób to osiągnąć. Po pierwsze na pewno przydałoby się lepsze rozmieszczenie i kolorystyka jednostek reklamowych. Szukam kogoś kto się dobrze na tym zna, ma doświadczenie w branży kosmetycznej.

Druga sprawa - jak zwiększyć wskaźniki np CTR? Czy dobrze myślę, że na stronie warto zamieścić nowe dobre treści na różne nowe słowa kluczowe np. nazwy kosmetyków itp.?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Mam dużą sieć stron, pod zagranicę głównie. Strone kosmetyczką w sumie tez mam w kilkunastu wersjach jezykowych.

Z praktyki - do osiągnięcia jest CTR w granicach 3-5%. Na PL są słabe stawki zazwyczaj (w porównaniu do norwegii np. czy holandii) - nie wiem, czy jest chociaz 10centów za kilka, jak wrócę do biura to mogę Ci dokładnie powiedzieć jak jest z kosmetyczną tematyką pod PL.

Z Adsense żyję od 6 lat ;-) jeśli chcesz, żeby pomóc Ci w czymś takim hmmm....

30% ze wzrostu, który osiągnę - możemy rozmawiać. Jeszcze jedno pytanie - jak popularna jest strona? ile wejść/odsłon dziennie?

3-5 %? Nie ośmieszaj się. Na większości swoich stron ma ctr na poziomie od 10-25% i prawdę mówiąc niezwykle łatwo jest coś podobnego osiągnąć. Trzeba tylko wybrać dobrą tematykę strony i dobry szablon.

Prawdę mówiąc do osiągnięcia jest ctr powyżej 30%-40%, ale to już na rynku anglojęzycznym, gdzie reklamy są bardziej dopasowane do strony. Naprawdę nie ma w tym nic trudnego, a ludzie, którzy mówią inaczej albo się nie znają albo kłamią.

No a ja mam niestety CTR 0,69% a liczba wyświetleń dziś to jakieś 4600 a wejść ok 800. Przydałby się ktoś z doświadczeniem kto mi to poprawi. Czy dobrze myślę, że samymi artykułami na określone tematy mogę zwiększyć CTR albo chociaż wpłynąć na to by wyświetlały się lepsze reklamy?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

teoretycznie powinno pomóc, w końcu reklamy mają w zamyśle dopasowywać się do treści strony. Weź jednak pod uwage, że niekiedy na przykłądowej stronie X wyświetlą Ci się reklamy związane z tym, co przed chwilą wpisałeś w wyszukiwarkę więc nie rozwiązuje to do konca problemu. Wyślij tą stronę tu albo na PM to ją obejrzę.

kolego ośmieszający - pokaż mi na serwisie, na którym JEST treść, a nie same reklamy twój CTR.

Gadasz kompletne bzdury - zakładając 3 odsłony/user (czyli można założyć, że kiepska strona dla ludzi, po której zbyt wiele się nie chce chodzić, ale jednak trochę się chodzi), przy twoim CTR twierdzisz, że 75% osób, które wchodzą na Twoją stronę klika w reklamy (ctr z uniq) ;-) Zapłacę Ci za pokazanie takich stron.

O, zauważyłem, że kolega ma 5,75 pv/user. Czyli u Ciebie każdy UU kliknąłbym średnio 1,5 raza? :)

Panie mozgu Twój nick sugeruje, że potrafisz używać pewnej części ciała, a tu taka niespodzianka.

Treść, a nie same reklamy? Na wszystkich swoich stronach mam 1 (słownie jedną) jednostkę reklamową.

Zapłacisz za pokazanie takich stron? Jak chcesz. Złap mnie na PM, podam namiary na paypala <lol>

Przechwałki przechwałkami, ale CTR dochodzący do 25% na użytecznej stronie (nie jakiś MFA naginający regulamin) brzmi mocno abstrakcyjnie.

3-5% jest jak najbardziej osiągalnym wynikiem, przy 25% zastanawiałbym się kiedy mi konto zbanują... Rozumiem, że za granicą jest wyższy CTR, ale nie przesadzajmy...

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

To nie przechwałki, tylko rzeczywistość. Jeśłi wszystko na stronie jest OK to G nie ma podstaw do zawieszenia konta. Znam osoby (ale to już po angielskiej stronie), które wyciskają jeszcze więcej. Nie są to rzecz jasna strony z mega usability i dla użytkownika, jednak treść jest wartościowa a i szablon nie łamie regulaminu. Czego więcej chcieć?

Robiąc stronę, albo decydujesz się na zarabianiu na adsensie, albo zaspokojeniu użytkowników. Jeśli zdecydujesz się trochę zarobić i zrobić stronę po trochu dla użytkownika, to ani ty ani Twój użytkownik nie będzie zadowolony.

Amen

Robiąc stronę, albo decydujesz się na zarabianiu na adsensie, albo zaspokojeniu użytkowników. Jeśli zdecydujesz się trochę zarobić i zrobić stronę po trochu dla użytkownika, to ani ty ani Twój użytkownik nie będzie zadowolony.

To jest działanie na krótką metę. Mam wrażenie, że Google właśnie walczy z takimi stronami. Strony są dla użytkowników. Oczywiście można zaśmiecać sieć stronami z różnego rodzaju mieszarek na setkach domen, ale idea Adsense jest trochę inna.

Bronuś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności