Skocz do zawartości

Filtr - brak pomysłów na wyjście

mgx

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich,

jestem właścicielem sklepu www.amiche.pl. Strona na niektórych frazach była w top10 jeszcze końcem sierpnia. Od około 25.08 spadła na większości fraz poza 100 wyników. Prawdopodobnie wpadła w filtr? Mimo wprowadzenia kilku zmian na stronie, zgłoszenia strony do ponownego rozpatrzenia, nadal wygląda, jakby była filtrowana na niektórych frazach. Czy jesteście w stanie podpowiedzieć mi co należy jeszcze zrobić? A może powód spadku jest spowodowany czymś innym niż filtr? Kończą mi się pomysły już. Będę wdzięczny za każda sugestię.

pozdrawiam

Tomasz M.

Jak zgłaszałeś stronę do ponownego rozpatrzenia to w narzędziach Google powinieneś dostać odp.

Jeśli chodzi o optymalizację to jeszcze czeka Cie sporo roboty (wchodząc na 1min do sklepu znalazłem 2 poważne błędy): Popracuj nad unikalnym contentem no i przede wszystkim wyeliminuj powtarzające się teksty w swoim serwisie.

1) Wpisz w wyszukiwarke:

site:www.amiche.pl "Torebka uszyta z dobrej jakościowo skóry ekologicznej. Zapinana na zamek, wewnątrz przegroda z zapięciem na zamek, dodatkowo głęboka kieszeń zapinana na zamek, płytka podłużna kieszeń bez zamka i kieszonka na telefon komórkowy. Z tyłu torebki zewnętrzna kieszeń zapinana na zamek. Posiada dodatkowo regulowany pasek. Podszewka w kolorze brązowym. Możesz ją założyć na ramię, nosić w ręku lub na pasku"

...Google czegoś takiego nie lubi - prędzej czy później filtr gwarantowany:

2) Popracuj też nad nagłówkami.

Powodzenia ;)

laska.gif

ja też zostałem prawdopodobnie ofiltrowany. Zgłosiłem stronę, poprawiłem to i owo i po jakimś czasie wróciła. A ze 2 tygodnie po powrocie dostałem odpowiedź, że nie widzą by strona została ręcznie filtrowana O_O

Generalnie to opisy zostawiłem a skupiłem się na poprawieniu title i description (przy okazji i słowa kluczowe).

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

ja też zostałem prawdopodobnie ofiltrowany. Zgłosiłem stronę, poprawiłem to i owo i po jakimś czasie wróciła. A ze 2 tygodnie po powrocie dostałem odpowiedź, że nie widzą by strona została ręcznie filtrowana O_O

Są 2 filtry:

- Nałożony przez algorytm

- Nałożony ręcznie

i 2 szablonowe odpowiedzi :lol:

laska.gif

dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

wprowadziłem kilka zmian na stronie, m in zablokowałem w robots.txt indeksowanie wyników sortowania produktów (pokazywał DC w narzędziach) , koszyka, logowania etc. Usunąłem podkreślniki z kilku adresów. Zobaczymy czy to coś zmieni. Zgłosiłem stronę do ponownego rozpatrzenia i czekam.

Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysłu co może być przyczyną filtra?

Pomysłu na wyjście z filtra nie mam, bo nie ma na to gotowych recept.

Ale:

- FB stopka - nofollow

- opineo - to samo (po co to w ogóle, masz boczny skrypt)

- usuń ten "spam" ze stopki

- logowanie, pomoc, kontakt... - generalnie wszystko co masz gdzieś u góry, w stopce nofollow

Linkuj stronę główną, kategorie, strony produktów na różne frazy i różne sposoby.

Stopniowo staraj się zmieniać opisy produktów na unikalne i w miarę możliwości obszerne.

Później popracuj nad optymalizacją - to obszerny temat.

Pozdrawiam,

Mariusz

Edycja: Nie sprawdzałem czy to filtr, czy zwykły brak linkowania.

Tylko 1 "rzut" okiem, nie analiza strony.

Na drugi "rzut" okiem - mało, bardzo mało linków.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

- mało linków

- mało treści

- kiepska optymalizacja

- spamiki tu i ówdzie

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

- mało linków

Zgred

za zbyt mało linków filtr? Pierwszo słyszę...

W ogóle co do pomocy - to przypomniał mi się jeden kawał:

Jadą wariaci autobusem. W pewnej chwili autobus stanął. Kierowca zagląda pod maskę. W pewnej chwili podchodzi do niego wariat i mówi:

- Ja wiem co się stało, ja wiem co się stało!

Kierowca na to:

- Spadaj wariacie, idź pobaw się z kolegami.

I tak ze 3 razy. Za 4 razem nie wytrzymał i zrezygnowany pyta:

- No to co się stało?

- Autobus sie zepsuł.

:P

laska.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności