Skocz do zawartości

Autorski skrypt vs Wordpress

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zmianą skryptu autorskiego na wordpress, mam stronę z dużą ilością unikalnej treści (porady,pytania itp), skrypt autorski, przyjazne linki, dynamiczne meta, troche bugów ale wszystko do wyeliminowania, niestety już blisko 4 lata w sieci i mimo upływu czasu i wartościowych linków szału z wejściami nie ma tym bardziej że nie jeden bardziej zadbany zapleczowy blog na WP ma 100-200 odwiedzin dziennie bez zbytniego wkładu a już nawet nie wspomnę o ilości artykułów . Wiem że google lubi WP ale czy ktoś z Was robił testy ? tzn: przejście z autorskiego skryptu na WP ?

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Google bardziej niż WP lubi unikalne skrypty ;) Warunek jest taki, że muszą być dobrze zoptymalizowane.

troche bugów ale wszystko do wyeliminowania,

Podłącz stronę do narzędzi dla webmasterów i zobacz czy nie masz błędów w skrycie powodujących duplikację treści. Może strona siedzi w filtrach.

Ogólnie czas na strony z poradami/pytaniami raczej się skończył. Lepiej robić strony typowo tematyczne.

Zmiana skryptu może coś dać w przypadku gdy domyślny wordpress będzie lepiej zoptymalizowany od autorskiego ale pamiętaj, że musisz przekierować wszystkie linki na nowe.

...

Tak na prawdę to nie ma wielkiej różnicy czy to jest skrypt autorski czy WP, jeśli jest dobrze zoptymalizowany, a spieprzyć można i jedno i drugie.

Zaletą WP jest mnóstwo dodatkowych rozszerzeń, które pozwolą Ci uatrakcyjnić stronę praktycznie bez znajomości programistycznych, co stwarza z tego na prawdę elastyczne narzędzie do budowy stron.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

głównie mi chodzi o długi ogon aby było z niego jak najwięcej wejść, aktualnie jest 90% odwiedzin jest z wyszukiwarki ale przy około 11 tyś pytań (porady ponad 1500) wejścia są wybitne marne, strona filtra nie ma a może spróbować zainstalować jakiś wewnętrzny SWL ?

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

wp jest świetne - ale jeśli masz już autorski i sporo czasu i sił w niego włożyłeś to skupiłbym się na jego optymalizacji. Google lubi autorskie skrypty.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Teraz taki mały wniosek, skoro Google bardziej lubi autorski skrypt to dlaczego uczestnicy trwającego konkursu w większości wykorzystali WP i to bez większych modyfikacji ? Czy jest sens starać się o autorski skrypt jeżeli WP sprawdza się obecnie bardzo dobrze ?

Edit Literowka

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

ja podam swój przykład : obecna strona względem ilości artykułów ma nie wiele odwiedzin, stoi na autorskim skrypcie a WP które jest troche podlinkowane, ma kilka ciekawszych artów ale i tak pisanych na kolanie około 100-200 a zainstalowane zwykłe all in seo pack, darmowy szablon trochę przerobiony, i tyle podejrzewam że gdybym tylko przeniósł stronę na WP, zrobił przekierowanie linków wejścia by na 100% wzrosły i to być może zrealizuję.

@MateuszI

dlatego też się zastanawiam nad WP mimo że autorski powinien być lepszy.

A i zapomniałem napisać, jeszcze nie tak dawno gdy interesowało mnie postawienie strony z filmami online, wrzuciłem ją na DLE, dodałem dużo treści i dosłownie po miesiącu wiele fraz z long tail np: nazwa filmu online - top10 i wyżej , a linkowałem tylko główną a znajomy z podobną tematyką na autorskim skrypcie żeby nie wiem co z długiego ogona wejść nie ma a strona w sieci już 2 lata. Takich przykładów jeszcze kilka mogę podać że skrypt dostępne w sieci bardziej opłaca sie przerobić niż od nowa stronę projektować.

Przerabiałem kilkanascie autorskich własnego autorstwa, rózne drupale joomle i inne cuda a od miesiąca powrót do wordpressa którym bawilem sie od czasu do czasu ale nie doceniłem. Ilość wtyczek, łatwosc modyfikacji wyglądu strony, ustandaryzowanie wszystkiego.

2 lata temu powiedziałbym Joomla, dziś tylko Wordpress :puknijsie:

Edit: Dla tych co piszą, że google lubi autorskie skrypty - niewielkim nakładem pracy można wordpressa tak przerobic ze ani w kodzie ani z wyglądu wordpressa nie bedzie przypominał

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności