Skocz do zawartości

Dwa pytania od laika

favago

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

dwa pytania kompletnego laika w temacie pozycjonowania:

1. Czy jest sens zlecić pozycjonowanie więcej, niż jednej osobie na raz - czy przyniesie to lepsze efekty, czy może wręcz przeciwnie: takie osoby mogą sobie nawzajem przeszkadzać w pracy?

2. Czy pozycjonowanie danej witryny na hasło np: "naprawa maszyny chłodnicze" pozycjonuje ją jednocześnie w jakiś sposób na hasło "naprawa chłodnicze", czy są to dwie, niezależne od siebie sprawy?

Z góry dzięki za pomoc!

ad1 Jeśli młoda domena daruj sobie, będą jednocześnie linkować na te same frazy = większa szansa złapania filtra. Z drugiej strony jeśli mówimy o zespole SEO i podziale pracy w czasie, to taka forma nawet dobra bo pozwoli utrzymać tempo przyrostu linków.

ad2 Jak wyżej kolega Merf napisał. 99% wagi dla słowa "naprawa maszyny chłodnicze", pozostałe 1% na resztę fraz.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

1. Czy jest sens zlecić pozycjonowanie więcej, niż jednej osobie na raz - czy przyniesie to lepsze efekty, czy może wręcz przeciwnie: takie osoby mogą sobie nawzajem przeszkadzać w pracy?

Gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść a gdzie pozycjonerów dwóch tam na stronie mniejszy ruch :D

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Czy jest sens zlecić pozycjonowanie więcej, niż jednej osobie na raz - czy przyniesie to lepsze efekty, czy może wręcz przeciwnie: takie osoby mogą sobie nawzajem przeszkadzać w pracy?

Moim zdaniem lepiej wybrać jedną porządną osobę. Więcej osób może mieć problemy z pozycjonowaniem, jeśli fraza jest łatwa i będą korzystać z katalogowania wtedy też mogą mieć problemy z dodawaniem strony do katalogów do których już wcześniejszy "pozycjoner" je dodał.

Czy pozycjonowanie danej witryny na hasło np: "naprawa maszyny chłodnicze" pozycjonuje ją jednocześnie w jakiś sposób na hasło "naprawa chłodnicze", czy są to dwie, niezależne od siebie sprawy?

Pół na pół - jeżeli fraza jest łatwa po wypozycjonowaniu pierwszej, druga wskoczy automatycznie. Natomiast jeśli ktoś pozycjonuje oddzielnie drugą frazę, wtedy raczej twoja druga fraza się nie przebije. Chyba że będziesz ją także pozycjonował.

mhm może przedstawie swój punkt widzenia.

ad1. kiedyś to może był problem przy katalogowaniu że czlowiek sie napisał z palca a tu bu....duplikat i człowiek sie wkurzał ale teraz kiedy wszystko leci przez 301 albo siedzi na własnym w 100% kontrolowanym zapleczu to wydaje mi sie że nie przeszkadza.

problemem w moim wypadku było udowodnienie klientowi że to ja podciągnołem dana frazę a nie "kolega"

ad2.

pozycjonujac "naprawa maszyny chłodnicze" na dzien dzisiejszy robi robote linkwanie fraz "naprawa" "maszyny chlodnicze" czy nawet cześciowe czyli "maszyny dla firm" dla rozżedzenie anchora (ale tylko w wypadku mega trudnych fraz) proste wystarczy linkawac bez kombinowania.

wiec dobry pozycjoner niestety podciągnie Ci obie na nieświadomce.

Witam

nie chcę zakładać nowego tematu, a mam podobny problem

1) Czy jeśli chcę by strona była znajdywana po wpisaniu frazy: "matura matematyka" to lepiej jest pozycjonować pod słowa: "matura, matematyka" czy "matura matematyka" co da lepszy efekt i czy jest różnic między tymi dwoma frazami?

2)Czy wraz ze wzrostem ilość fraz dodawanych do katalogów powoduje "słabnięcie" ich siły? Np. pozycjonuje na wcześniej podanym przykładzie na (matura, matematyka, szkoła ,edukacja), a na samo matura, matematyka.

Dziękuje z góry za odpowiedź

ad 2

im wieksze zróżnicowanie anchorów tym lepiej,ma to wygladac naturalnie,w rzeczywistości nie zmusisz normalnie ludzi zeby zawsze dawali anchor "matura matematyka" każdy bedzie to robił na swój sposób np nazywajac "kliknij tutaj" normalnym gołym linkiem czy "fajna strona"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności