Skocz do zawartości

Jakie narzędzie pomocne przy budowie zaplecza - baza seriali?

truskaweczka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie kolegów i koleżanki z forum!

Chcę zbudować sobie zaplecze w postaci bazy seriali i w związku z tym mam pytanie - jakie narzędzie (nawet płatne) możecie mi polecić do tej pracy? Mam na myśli jakąś automatyzację przy dodawaniu nowych wpisów na blogu a zwłaszcza: pobieranie screenów, pobieranie streszczenia odcinków, może jakaś automatyczna zamiana tekstu na synonimy itp. Czy istnieje jakieś narzędzie, które będzie mi pomocne? Czy czeka mnie tylko CTRL+C i CTRL+V?

Jakiś czas temu napisałem coś podobnego lecz skrypt umie tylko pobierać artykuły z jednej strony automatycznie je tłumaczy na język polski przez google translatora adres strony na tym postawiony www.technologie.to.ostroleka.pl nawet dobrze się indeksuje.

Podaj mi na PW z jakich stron chcesz pobierać dane.

bilbord_opublikuj_mini.png

Jakiś czas temu napisałem coś podobnego lecz skrypt umie tylko pobierać artykuły z jednej strony automatycznie je tłumaczy na język polski przez google translatora adres strony na tym postawiony www.technologie.to.ostroleka.pl nawet dobrze się indeksuje.

Podaj mi na PW z jakich stron chcesz pobierać dane.

no to chyba juz nie dziala, google translate wprowadzilo do api oplaty za tlumaczenie.

no to chyba juz nie dziala, google translate wprowadzilo do api oplaty za tlumaczenie.

A mi działa

screen z dzisiaj

22e3cc9f073be9fc.jpg

140 artykułów za jednym kliknięciem :)

(może skrypt nie jest full automatyczny ale nie trzeba ctrl+c i ctrl+v cały dzień robić tyko 10 minut dziennie i 1000 artykułów jest )

API v1 nadal działa, ale ma duże limity co do ilości zapytań.

(może skrypt nie jest full automatyczny ale nie trzeba ctrl+c i ctrl+v cały dzień robić tyko 10 minut dziennie i 1000 artykułów jest )
a to nie można od razu w automacie ?

Sam jak "pożyczam" treści to robię to bez crona, ale za pomocą przeglądarki - odpalam przeglądarkę, skrypt pracuje, sam się odświeża, skończy to ładnie wypisuje info. Zawsze można bawić się w crona, ajaxa i te bajery, ale to przerost formy nad treścią :)

@topic - Można to wykonać w PHP / SQL. Zainteresowany - napisz PW.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

a to nie można od razu w automacie ?

Oczywiście że można tylko to był napisany skrypt można powiedzieć na "kolanie" i tak został postawiłem na tym 100 stron teraz już go nie używam ale jak napisał

Kazaan >

To musiałem sprawdzić i jednak nadal działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności