Skocz do zawartości

Domena Regionalna

skowdan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym była za jak najkrótszą nazwą w domenie regionalnej. Skoro firma jest regionalna to nie widzę powodu do tego, aby tylko ze względu na wyszukiwarkę kupować coś o wiele droższego.

..Tym bardziej, że Google robi z nimi ostatnio dziwne rzeczy.

To nie Google robi dziwne rzeczy tylko spamerzy, którzy biorą te domeny na potęgę w promocjach za 0zł i stawiają na nich syf.

Jeżeli masz przyzwoitą i dobrze zoptymalizowaną stronę to śmiało bierz domenę regionalną.

Natomiast co do wciskania słów w domeny to lepiej będzie jeżeli po prostu postawisz na budowanie marki i w zależności co tam masz

w stylu Pizza-Belzebub.pl i tak dalej :).

..Tym bardziej, że Google robi z nimi ostatnio dziwne rzeczy.

To nie Google robi dziwne rzeczy tylko spamerzy, którzy biorą te domeny na potęgę w promocjach za 0zł i stawiają na nich syf.

Jeżeli masz przyzwoitą i dobrze zoptymalizowaną stronę to śmiało bierz domenę regionalną.

Natomiast co do wciskania słów w domeny to lepiej będzie jeżeli po prostu postawisz na budowanie marki i w zależności co tam masz

w stylu Pizza-Belzebub.pl i tak dalej :).

Mógłbym się kłócić. Ostatnio miałem przypadek, że domena regionalna pewnej organizacji wypadła nawet na frazy, które dotyczyły jej nazwy. Zero spamu, ponieważ działania dopiero były planowane a zbiegło się to w czasie z tymi wszystkimi banami i filtrami dla regionalek. Stwierdziliśmy, że wykupimy taką samą domenę tylko nie regionalną, zrobilismy przekierowanie i wszystko po kilku dniach wróciło do normy.

Mnie nie interesuje to, że na regionalnych inni robią syf, tylko że z tego powodu dostają strony, które w żadnym wypadku na to nie zasłużyły. Ja przecież za te osoby nie odpowiadam

Zero spamu bardzo często nie równa się z "strona o dobrych treściach". Większość przypadków stron regionalnych jakie przerabialiśmy wtedy na forum G. to serwisy, które nie zawierały spamu na miarę "generator SWL Czaysoona" ale pozostawiały wiele do życzenia od strony treści, optymalizacji a jak się dobrze pogrzebało w kodzie to dało się znaleźć różne drobne grzeszki. Poza tym Googiel nikomu nic nie gwarantuje i na gorsze okresy trzeba być przygotowanym.

Zero spamu bardzo często nie równa się z "strona o dobrych treściach". Większość przypadków stron regionalnych jakie przerabialiśmy wtedy na forum G. to serwisy, które nie zawierały spamu na miarę "generator SWL Czaysoona" ale pozostawiały wiele do życzenia od strony treści, optymalizacji a jak się dobrze pogrzebało w kodzie to dało się znaleźć różne drobne grzeszki. Poza tym Googiel nikomu nic nie gwarantuje i na gorsze okresy trzeba być przygotowanym.

Ale to była strona o bardzo dobrych treściach, często aktualizowana itp. Tak jak mówiłem była to strona dość poważnej organizacji, ktorej nazwy jednak nie mogę podać ze względu ma to, że nie jest do tego uprawniony. Problem polega na tym, że przy czyszczeniu spamu inni dostają rykoszetem. To była ewidentnie taka sytuacja.

Ja rozumiem, że Google niczego nie gwarantuje, jednak w niektórych wypadkach warto się przyznać, że coś poszło nie tak a nie iść w zaparte.

@janpos zgadzam sie w 100%, parę normalnych domenek tez mi ucierpiało które nie byly spamem nawet w promilu.

Ja bym proponował nazwę pizzerii zamiast kombinować, ludzie to bardziej kojarzą i koniecznie .pl ( mowie z doswiadczenia w branzy pizzernianej )

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Zdecydowanie domena .pl, choć nazwę bym zmienił.

Dziekuje wszytkim za pomoc.

Po na mysle kupilem jednak na znanej nazwie.pl- w cudzyslowiu.

Domena to pizza-dowoz-torun.pl

Jeszce raz dzieki za zainteresownaie.

Stronka w fazie produkcji ale aktualnie szczera.

Nie wiem czy moge dawac linka w tekscie(jesli nie to prosze o ostrzerzenie, a najlepiej o wytlumaczenie kiedy moge dawc linka w teskcie a kiedy nie)

Jeśli zastanawiasz się nad naprawą komputera w Toruniu zajrzyj do Serwis Komputerowy Toruń a będziesz zadowolony.

Linki można dawać kiedy dotyczą tematu. Jakbyś reklamował pizzerie w dziale o pozycjonowaniu było by to nie mile widziane, aczkolwiek sposób dodania Twojego linku z anchorem budzi delikatne wątpliwosci :P

PS. Jakies znizki dla uzytkowników PiO? ;) Planujesz moze wprowadzic do oferty pizze z piernikiem torunskim?

Toruń kojarzy mi się z Kopernikiem, Piernikami, Radiem Maryja i Ojcem Dyrektorem może uwzględnisz te skojarzenia w ofercie? ;P Tu masz nawet przepis na pizze z Radia Maryja https://www.radiomaryja.pl/pdf/pdf.php?r=au&id=1096

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności