Skocz do zawartości

Spaiki

Szymon2231

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak, masz racje. Może mnie tu znowu będziecie jechać ale fakt jest taki. Na razie nie jestem wstanie wydać 10 tysięcy zł miesięcznie na serwer. W miarę czasu będą ją ulepszał. Na razie pobiera tytuł, opis link. Niedługo przeniosę się na lepszy serwer. Wtedy będzie zbierał wyróżniony tekst. Tutaj wystarczy tylko że wyszukiwarka stronę złapie, a będzie ona indeksowana cały czas. Strona do której prowadzi 1 link, może być pierwsza niż strona do której prowadzi 1000 linków. Pozycje się zdobywa za rozbudowę strony. Im więcej podstron, dobrej treści tym większa pozycja. Przy setkach stronach jakie są w internecie nie będzie tak łatwo jak mówisz...

PS.

trafność opisu, tytułu i linków jest już różna więc wyniki powinny być dużo lepsze. Czyli tytuł daje dużo większą trafność niż opis i tym podobne.

Jeszcze nie działają frazy krótsze niż 4 znaki. W najbliższym czasie będzie to szybko naprawione (chodzi o te wyniki wp, o2 itp).

Pozdrawiam wszystkich użytkowników PiO i życzę miłego tygodnia.

Z katalogu na niej oraz portali jakie będę otwierał. Poza tym wyszukiwarkę cały czas rozwijam, jest w fazie testów. Jak skrypty tej wyszukiwarki będą się tak rozwijały jak się rozwijają, to osiągnę niedługo prędkość 1mil stron na dobę. Skupiam się na razie na polskim rynku. Więc po roku, dwóch, będę miał takie wyniki jak netsprint. Oni mają 300mil stron w bazie. A są już kilkanaście lat. Policzcie sobie ((300.000.000/12)/365) +/- 68500 stron indeksują na dobę. A moja wyszukiwarka? Teraz. około 82750 stron na dobę. Więc statystyki póki co dobrze mówią ;]. Mam nadzieję że coś z tego będzie. Bez względu czy ktoś będzie mnie krytykował czy nie.

Oni mają 300mil stron w bazie. A są już kilkanaście lat. Policzcie sobie ((300.000.000/12)/365) +/- 68500 stron indeksują na dobę. A moja wyszukiwarka? Teraz. około 82750 stron na dobę. Więc statystyki póki co dobrze mówią ;]. Mam nadzieję że coś z tego będzie. Bez względu czy ktoś będzie mnie krytykował czy nie.

Z taką matematyką to może sobie to wszystko jednak odpuść.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

A co się miałem rozpisywać? ...

Niema rzeczy nie możliwych!

Fakt nie ma rzeczy niemożliwych, ale są od czegoś uzależnione.

W Twoim przypadku jest to kasa.

Jeden serwer nie uciągne CI takiej bazy stron, nie mówiąc już o składowaniu tych wszystkich informacji, obróbce danych i późniejszej aktualizacji tych wszystkich informacji.

Jakiś czas temu zajmowałem się podobnym projekem i się okazało, że nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko pewne ograniczenia i wymogi które trzeba spełnić, żeby zrealizować pomysł.

Marketing w sieci - da się ?

Każdy od czegoś zaczynał, dajcie mu szansę na rozwój :) Chce poświęcać swój czas na to, jego sprawa. Nie mówcie mu, że to jest niemożliwe, bo to po prostu jest nieprawda. Jak człowiek chce, to może.

Po co ludzie tworzą amatorskie serwisy o grach, skoro i tak nigdy nie dogonią Gry-online, które ma x pracowników? Ano po to, żeby dać ludziom alternatywę i samemu być dumnym z czegoś, co zrobiło się samemu. Nie krytykujcie już pomysłu, tylko dawajcie wskazówki i mówcie, co wam się nie podoba.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Bold, ale ja nie mam zamiaru dogonić Google bo to nie możliwe ale małe wyszukiwarki które też dobrze się prowadzą ;]. Poza tym będzie tu coś nowego w internecie. Coś czego nie ma. Nie powiem jak to będzie wyglądało ale podobne do katalogu, zaplecza itp. Nazwałem to Galerią stron. Wpis będzie płatny. Ale po pewnym czasie stworzy się tam mnóstwo linków do stron nawet 50tyś. Które będą miały większą moc niż link z katalogu takiego jak onet, dmoz itp. Nie będzie to spam. Zobaczycie sami.

P.S.

Bold masz bardzo fajny portal, już raz na niego gdzieś natrafiłem.

Wpis będzie płatny. Ale po pewnym czasie stworzy się tam mnóstwo linków do stron nawet 50tyś. Które będą miały większą moc niż link z katalogu takiego jak onet, dmoz itp. Nie będzie to spam. Zobaczycie sami.

Aż 50 tyś! Z taką mocą to wpis pewnie będzie 5xdroższy niż w Yahoo Dir... :)

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Ta baza stron jest do tej galerii a wyszukiwarka dodatkowo. Ta galeria będzie zbierała podstrony i do nich linkowała. Tzn będzie robiła takie jakby kopie stron. Każdy link będzie miał inny tytuł, itp. Każdy link ma swoją podstronę w galerii. Wpis będzie kosztował 9.99zł za rok, potem 19.99zł przedłużenie. Z chwilą gdy ktoś nie przedłuża, po prostu nie zdobywa linków. Stare linki pozostają. Będzie to korzystało z bazy wyszukiwarki. Może to się wam w tym projekcie chociaż spodoba. Myślę że cena będzie adekwatna co do ilości zdobytych linków. Na tej galerii mam zamiar zarobić. Nie ma czegoś takiego jeszcze w internecie. Dodatkowo sklepy, hurtownie itp będą mogły włączyć opinie i zainkludować je do swojego sklepu, hurtowni. Ale mam pewne ograniczenie, serwer... Będzie on kosztował kupę kasy, a jak nie wypali to stracę dużo pieniędzy. Co wy o tym myślicie ??

@Szymon

Działaj dalej ...

Mi osobiście się to podoba ...

Życzę sukcesu, dużo cierpliwości i wiary w to co robisz!

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności