Skocz do zawartości

Kanibalizacja słów kluczowych

djbit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakieś 2 miesiące temu na swojej podstronie zmieniłem galerie produktów z tabelek na divy.

Dodatkowo prawie w tym samym czasie dołożyłem trochę linków z anchorem, który mnie interesuje.

Podstrona znikła z G, jednak myślałem, że to po przebudowie kodu strony.

Jednak po około 2 miesiącach dalej się nie pojawia, także myślę, że to "Kanibalizm".

Stronę główną jak i podstronę linkowałem na podobne słowa kluczowe z przewagą na jedno główne - więcej linków kładłem na stronę główną.

Strona główna ma adres www,strona,pl a podstrona www,strona,pl/słowo-kluczowe.php

Początkowo główna była na 11 pozycji, a podstrona na 49. Po wyżej wymienionych działaniach podstrona znikła.

W site:www,strona,pl/słowo-kluczowe.php się wyświetla, ale gdy wpiszę w google pełny tytuł tej podstrony to się nie pokazuje, a powinna być na 1 pozycji bo tytuł jest w miarę unikalny.

Dalej linkuje stronę i podstronę, ale nie wiem czy to ma sens?

Strona główna obecnie jest na 7 pozycji, jednak co z tą podstroną - przełożyć linki z podstrony na główną?

Dodatkowo w necie wyczytałem jeszcze "grupowaniu podstron", jednak dawno takich wyników nie widziałem.

Co radzicie?

Najlepiej linkować dalej i czekać. Jeżeli strona głowna była linkowana na te same anchory to w tym momencie może byc postrzegana jako silniejsza czy też bardziej odpowiadająca zapytaniu. Kluczem jest tutaj takie wzmocnienie tej podstrony linkami, żeby w oczach googla wydawała się bardziej adekwatna do tego zapytania. Może to potrwać trochę czasu, jednak prędzej czy później powinno sie udać.

Warto oczywiście przyjrzeć się czy podstrona jest odpowiednio zoptymalizowana pod te frazy.

Może mało zróżnicowane treści , descryption ? Gdybam tylko bo z samego opisu problemu mało można poznać :)

edyta

Jeżeli mocniej linkowałeś stronę główną .......

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności