Skocz do zawartości

dropped mnie męczy

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich

męczy mnie taka niejasność. Dostałem reklamę dropped więc wszedłem i próbuję coś ustalić. wpisuję jaka interesuje mnie przechwycona niby przez nich domena. wyskakuje domena nib z pr 3. ale sprawdzam ta domenę na nazwie i jest wolna więc o co z tym wszystkim chodzi? po co jest ten dropped skoro można tą domenę kupić w nazwie czy innym takim.

pozdrawiam

Bo on ma wyszukiwarke domen, ktore wygasly. Np. robisz strone o grach to mozesz sobie wpisac 'gry' i Ci znajdzie jakie domeny wygasly i sa wolne z fraza 'gry' i mozesz cos wybrac dla siebie. Jak domena jest wolna to mozesz sobie oczywiscie gdzie chcesz rejestrowac.

Natomiast wiekoszc wartosciowych domen trzeba przechwycic - czyli domena jest nieoplacona i juz wygasa, ale wlasciciel jeszcze ma np. 14 dni na jej oplacenie. Takiej domeny nie da sie zarejestrowac ale mozesz ja zglosic do przechwycenia - jak tylko bedzie wolna to system w ulamku sekuny zglosi chec jej rejestracji. Przechwycenie jest oczywiscie platne. Jak jest wiecej takich osob to pozniej jest aukcja i sie licytuja kto da wiecej za domene.

Oczywiscie jest jeszcze masa wielu innych rzeczy w dropped przeznaczonych dla ludzi ktorzy szukaja domen, kupuja i sprzedaja je.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności