Skocz do zawartości

Pozycjonowanie/katalogowanie domen

Tripix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Mam spore ilości domen 3 znakowych i innych wartościowych, stąd moje pytanie, jak katalogować domeny które nie są używane tj. nie ma na nich żadnego serwisu, czy mam wgrać na nie jakieś pliki index.html i zapełnić je tekstem związanym tematycznie z domeną oraz uzupełnić sekcje META? Celem na pewno jest zwiększenie PR domen które może pomóc w sprzedaży ich bądź w późniejszym czasie wykorzystać na wartościowe serwisy internetowe. Czekam na rady, sugestie i opinie.

Pozdrawiam

Do dobrych katalogów nie pododajesz stron bez contentu. Jeśli chcesz zwiększyć ich wartość w postaci stażu w WaybackMachine, ilości zaindeksowanych BL i ewentualnego PR, możesz:

1) je podlinkować z SWL-i statycznych - trochę drogie rozwiązanie

2) przelecieć je automatami do katalogów, które przyjmują wszystko - wczoraj powstały takie 2 do katalogów DonMini.

3) podlinkować je jakoś między sobą wzajemnie

4) stworzyć jakieś grupy (może nie farmy) linków, gdzie będziesz linkował te domeny

moim zdaniem bzdura, jeśli domeny mają wartościowe nazwy nikt nie będzie patrzył na ich parametry przy kupnie, inna sprawa, że jeśli nazwy są mało wartościowe to i tak nie nabijesz w taki sztuczny sposób PR więcej niż 1 lub 2, a na aftermarketach domeny do PR3 można kupić wolne (czyli nie od kogoś, tylko po prostu zarejestrować wolną z listy). także moim zdaniem strata czasu :soczek:

... a na aftermarketach domeny do PR3 można kupić wolne (czyli nie od kogoś, tylko po prostu zarejestrować wolną z listy). także moim zdaniem strata czasu :soczek:

I co, tak bez najmniejszego trudu można kupić domenę z PR? Dopiero zaczynam przygodę z Aftermarket. mógłbyś mi powiedzieć, jak szukać takich domen w tym serwisie?

• 2 tygodnie później...

Jak masz szczęście to pewnie można, ale zazwyczaj większość jest przechwytywanych. No chyba, że dysponujesz jakimś skryptem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności