Skocz do zawartości

Kobieta przed komputerem - stereotypy

KlaudiaCisowska

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałabym tak wyglądać :)

Ale skończycie może z tym off-topiciem?

Nie chciałam się wybijać - chciałam ciekawej i inspirującej dyskusji, a czuję się przytłoczona waszą reakcją.

Proszę byście zaczęli wypowiadać się na temat pierwszego postu, zamiast dalej offtopować, bo inaczej

cały temat merytorycznie nadaje się do śmietnika.

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A wiec ja uwazam, ze kobiety ogolnie sprawnie obsluguja komputer, ale tylko to czego zostaly wczesniej nauczone lub podpatrzyly. Same nie są dociekliwe i nie lubia "grzebac" byc moze ze strachu przed popsuciem czegos. W moim kregu sam czesto ktorejs cos formatuje, instaluje przenosze z dysku itp. Co wiecej nawet sam z natury nigdy sie nei nasmiewam ani nie denerwuje jak kobeta nie potrafi zrobic nawert prostej rzeczy na komputerze, po prostu to nie jest w Jej naturze i tyle.

A najbardziej mnie denerwuje jak ktoras instaluje jakis program albo szuk czegos w tym programie i mowie "poszukaj opcji takiej i takiej" a ona mi zaczyna czytac wszystkie dostepne opcje od gory do dolu.

Dostane foto? Moze by na priv :)

Poza Lexy to chyba jedyna tak aktywna forumowiczka;) Pozatym na stronie niema danych firmy więc i faktury nie będzie to nie skorzystam:) chyba że dostane foto tutaj to zamówię kilka tekstów na próbę.

Co do kobiet w pracujacych na komputerach... Jak chcą równo uprawnień to niech spadają kopać rowy:)

W taki prosty sposób Klaudia, nabiła sobie kilka postów powiększając przy tym skrzynkę pocztową.

Dodatkowo podrzuciła kilka linków, to się nazywa marketing. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie chciałam się wybijać - chciałam ciekawej i inspirującej dyskusji, a czuję się przytłoczona waszą reakcją.

Przecież temat brzmi: Odpowiadanie na Kobieta przed komputerem - stereotypy

Wątek cały czas oscyluje w narzuconym, seksistowskim tonie :)

A tak na poważnie chyba żaden facet nie myśli w kategoriach: "kobieta przed komputerem to jedna wielka porażka?"

Jeśli jest tu taki to niech powie czemu tak uważa :)

E to nie prawda, że jest tak mało kobiet w IT :)

Jest ich coraz więcej i coraz częściej się z nimi spotykam. Sama jestem jedną z nich.

Myślę, że to trochę szowinistyczne, co napisałaś ;-) no ale cóż. Nam, kobietom o sobie źle wolno :)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Panowie proponuję skończyć z offtopami bo polecą urlopy od PiO.

Ja rozumiem, że dziewczyna na PiO to jest zjawisko nadzwyczajne ale opanujcie rozporki :) Wyjdźcie z domu i się rozejrzyjcie "tego kwiatu jest pół światu" :)

Co do stereotypów - kobiety są takie, że jak im się powie, żeby np. katalogowały - to będą siedziały i mozolnie wykonywały tą czynność (np.) z facetami jest tak, że zaraz wezmą do ręki książkę od php i będą się uczyć jak napisać automat ;)

Kobiety są bardziej dokładne i staranne.

Pozdrawiam

A wiec ja uwazam, ze kobiety ogolnie sprawnie obsluguja komputer, ale tylko to czego zostaly wczesniej nauczone lub podpatrzyly.

Bo kobiety jak jak zwierzątka, trzeba je najpierw wytresować:)

A tak na poważnie... Ja nauczyłem moją starszą siostrę samodzielności(nauczycielkę na dodatek)... Zawsze jak dzwoniła jak coś tam zrobić w Wordzie to jej mówiłem: Spróbuj sama znaleźć, jak za 15 min Ci się nie uda to jeszcze raz zadzwoń.

I teraz mam spokój a ona sama o wiele lepiej zna się na Wordzie i obsłudze kompa...

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

Co do stereotypów - kobiety są takie, że jak im się powie, żeby np. katalogowały - to będą siedziały i mozolnie wykonywały tą czynność (np.) z facetami jest tak, że zaraz wezmą do ręki książkę od php i będą się uczyć jak napisać automat :)

Oooo, coś w tym jest, ew. zamiast "wezmą do ręki książkę od php ..." zlecą to zdanie właśnie kobietom ... :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

A nie ma przypadków pośród facetów, których należy się wstydzić? Nie stawiajmy muru między kobietami i mężczyznami w dziedzinie informatyki bo często jest to błędne.

Osobiście nie znam kobiety, która zna się na temacie ale to nie znaczy, że nie istnieją...

Kobiety i mężczyźni różnią się zasadniczo podejściem do wykonywanych zadań, systematycznością (na korzyść) prostym sposobem podejścia do tematu.

Wydawać by się mogło, że najlepszym informatykiem jest osoba, która posiada cechy i jednego i drugiego.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Moim zdaniem ogólna wiedza a nawet ta trochę bardziej specjalistyczna, będzie niedługo wyrównana

Zależy co to znaczy niedługo? Jeśli to 200-300 lat... to być może masz rację.

Jeśli faceci mają chodzić w spódniczkach i gotować obiadki żonom które wracają z kopalń i wdrożeń IT to mam nadzieję, że tego nie dożyję :) A poważnie, to ze względu na odmienne predyspozycje - tak się nigdy nie stanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności