Skocz do zawartości

Wtyczki do Precli

AdNed

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc jakie wtyczki i jak skonfigurowane powinnien mieć moderowany precel dobrej jakości. Wiem że temat był ale wtyczki się zmieniają...

Wypiekacz oczywiście zawsze jest był i będzie czy też jakaś alternatywa? Co jeszcze czego unikać a co dodać w preclu... jakieś porady? (Wszystkie dobre porady zostaną "nagrodzone" darmowym dostępem do "malutkiej" listy precli o której niedługo napisze w start upach:)

W kontekście wtyczek uspołeczniających i tych, które mogą się przyczynić do lepszych pozycji w rankingu i do poprawy Longtail wymienię jece te:

WP to Twitter

Twitter Facebook Social Share

SEO SearchTerms Tagging 2

Do nich zalecam ci jeszcze te:

404-to-start

Admin Bar Minimiser

Spider Tracker

Jeśli chodzi o podstawy to:

1. Akimset + aktywacja (anyt spam w komentarzach)

2. Adsense-Deluxe (Jeśli chcesz jakieś reklamy włączyć w przyszłości)

3. WP Limit Posts Automatically (Ustawia limit wyświetlanej treści artykułu na stronie głównej)

Cache:

quick cache

db cache reloaded fix

Można jeszcze zapobiegawczo zainstalować coś sprawdzonego przeciw włamaniom...

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

@Rzezniczek: Spider-tracker jak sama nazwa wskazuje, pozwala monitorować odwiedziny botów wyszukiwarek. SEO SearchTerms Tagging 2 to z kolei plugin, który monitoruje frazy, po któych internauci trafili na twojego bloga. Dzięki niemu możesz np. zrobić na każdej podstronie listę 10 słów/fraz, po których internauci trafili na te właśnie podstrony - zyskujemy przez to dodatkowe kombinacje fraz, które mogą poprawić nam Longtail.

Lepiej, tydzień poczekać, poszukać nowych rozwiązań niż po 3 miesiącach robić wszystko od nowa. Ja tak miałem, nie zainstalowałem akimseta na starcie, postawiłem 100 precli dla własnych celów, Gdy zdążyłem zainstalować ostatniego, wpadło mi 3k ruskich komentarzy...

Ale było usuwania... ile zemst...

AKIMSET to podstawa, choć i tak czasem wpadają spamy... Ale to już nie ma chyba na to sposobu...

25. 04. 2012 - Skończyły się jasne, proste zasady - teraz będzie wolna amerykanka

-zamiast Czytaj więcej... daj tytuł wpisu

-stronicowanie dodaj

-zainstaluj wtyczkę do linkowania wewnętrznego żeby tagi podlinkowały

-podobne wpisy

-dodaj komentarze dla niezalogowanych, dwa zabezpieczenia captcha - recaptcha i jakiś java scriptowy żeby boty nie przechodziły

-zainstaluj sobie wtyczkę wy-piekacz bo zaraz wykitujesz

-dodaj jakieś reklamy żeby to nie wyglądało jak spam do pozycjonowania. Niech pracownicy google jak wejdą na stronę pomyślą, że faktycznie zarabiasz na odwiedzinach i jest to dobry portal.

-dodaj logo graficzne (będzie się odróżniać od innych "precli"

-ogólnie zrób wszystko, żeby to nie wyglądało jak precel

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Ok dzieki za wszystkie odpowiedzi, co do logotypów to będą całkiem "unikalne" szablony. I zrobie wszystko żeby nie wyglądało jak precel w końcu to będzie portal informacyjny tak?:) Osoby które się wypowiedziały na dniach dostana maila z informacja co do adresów:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności