Skocz do zawartości

SEO dla branży AGD

Ojciec_Pio

Rekomendowane odpowiedzi

pozycjonowanie długich ogonów szczególnie w takich branżach to nic trudnego, ale za to mocno pracochłonne nie wiem czy warto za 300 zł, masz trochę dziwne podejście, teoretycznie w momencie gdy działania zaczną przynosić efekt, ty chcesz oddać serwis innym.

Do prostych długich ogonów spokojnie wystarczy automat i duża baza precli

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie mam pojęcia o pozycjonowaniu? Mam top 3 na bardzo trudne frazy/słowa w branży dom i ogród, księgarnie. Po prostu pół roku temu sprzedałem zaplecze na 190 domen i jedyne co mogę teraz właścicielowi zaproponować to działania wstępne i pozycjonowanie 20 fraz (tyle che właściciel) + optymalizacja.

Wyjaśniłem mu dokładnie, że bez zaplecza nic nie osiągniemy na większą skalę. A jeśli twierdzicie, ze przyrost linków z katalogów PR 3+ więcej zaszkodzi niż pomoże to Bóg z wami:) On daje taką umowę, której nikt nie weźmie - np. może zrezygnować kiedy chce, bez żadnej przyczyny.

Wy to pewnie byście po tysiąc linków doładowali w pierwszy dzień. Ale tacy to są pozycjonerzy w Polsce. Nowy sklep to kilka linków dziennie z względnym przyrostem i tak przez pół roku. Nowe domeny nie mają szans na gwałtowny wzrost wartości - nie ta epoka. Lepiej zainwestować w kampanie reklamy i budowę zaplecza przez ten czas. A o automatach lepiej zapomnieć - dla mnie strona z PR 1- to śmietnik - już dawno zauważyłem, że nie każdy link jest dobry i to się sprawdza:)

Ale decyzję podejmie właściciel. Ja się nie narzucam. Choć większość agencji schrzani robotę, złoi klienta i tyle z tego będzie. Wiem z doświadczenia:)

A za AGD się nie zabieram, tylko za drugi niszowy segment sklepu. A pełny asortyment to 2 tys.

Nie cierpię spamerów!

Nowy sklep to kilka linków dziennie z względnym przyrostem i tak przez pół roku.

i wszystko jasne... a klient będzie czekał 10 lat na efekty Twojej pracy - bankowo będzie zadowolony

w sumie to nie bardzo Cię rozumie, piszesz, że sprzedałeś zaplecze - teraz się dalej zabierasz za pozycjonowanie "dla kogoś" - jak dla mnie kompletne nieporozumienie

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Wojtku - to nie tak, że się zabieram. Klient o mnie słyszał, więc sam się zgłosił. Powiedziałem co i jak, że efektów nie będzie, a teraz się okazuje, że mnie lekko podpuszczał z pytaniami.

Co się okazuje. Mam się trochę skupić na e-marketingu - adwordsy, facebook. Co do SEO - to wiadomo - zacząć linkowanie i budowę sporego zaplecza na własność. Jeśli pójdzie do agencji to się uzależni od ich zaplecza a potem wiadomo, co będzie.

A Pio ma dwa znaczenia:) Nik nieprzypadkowo dobrany.

Ps. co myślicie o jakimś sklepie seo i zakupie tam zaplecza pozycjonerskiego? Ktoś testował? Ewentualnie polowanie na wygasające domeny.

I do ilu według was da się zejść za stałą opłatę zaplecza? Za swoje 190 domen płaciłem prawie 1500 zł miesięcznie - sererw, przedłużenie domen, linkowanie. Ale może teraz trochę się zmieniło. W końcu są serwery SEO.

Nie cierpię spamerów!

@Ojciec_Pio - udowadniasz nam, ze masz pojecie o pozycjonowaniu, a chcesz sie w cos takiego bawic za 200 - 300 zl?

Jak masz pojecie o pozycjonowaniu to mozesz sobie zrobic jakas mala stronke - 20 podstron, wbic ja na jakies niszowe frazy i 200 - 300 zl zarabiac z AS miesiecznie. Wszystko bedzie szybsze, mniej problematyczne i zarobisz nawet wiecej bo strona Ci przeciez zostanie na zawsze.

Brak tu logiki w Twoim rozumowaniu zwiazanym z tym projektem...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jak masz pojecie o pozycjonowaniu to mozesz sobie zrobic jakas mala stronke - 20 podstron, wbic ja na jakies niszowe frazy i 200 - 300 zl zarabiac z AS miesiecznie.

Mówisz o Adsense? Jeśli tak, to za dużo telewizji:) Gdyby takie rzeczy się zdarzały, to 90 % ludzi rzuciłoby robotę i sobie z Adsense albo afiliacji żyli. Bawiłam się w to i słaba to zabawa - biorąc pod uwagę czas.

Poza tym powiedz - ile zarabia agencja biorąc od klienta zlecenie na pozycjonowanie na sukces? Zero. Dokładnie tyle zarabia agencja, dopóki nie udowodni, ze dana fraza jest w TOP 10. Zarabia dopiero potem. Ja będę zarabiał jakieś 300 zł od samego początku, a jak się zacznie prawdziwy ruch to już inna bajka:) Budżet 2500 w zasadzie do wykorzystania przeze mnie.

Mimo dobrego zaplecza i sporej liczby klientów z pozycjonowania netto wyciągałem 1,5-2 tys. miesięcznie przy pracy 12 godzin dziennie. Marny interes. Ale podlaskie ceny są zupełnie inne niż w "Polsce". Tu nikt za frazę nie zapłaci kokosów.

Nie cierpię spamerów!

Mówisz o Adsense? Jeśli tak, to za dużo telewizji:) Gdyby takie rzeczy się zdarzały, to 90 % ludzi rzuciłoby robotę i sobie z Adsense albo afiliacji żyli. Bawiłam się w to i słaba to zabawa - biorąc pod uwagę czas.

Widocznie w niewłaściwy sposób.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Ja zarabiam z AS bardzo dobrze. Na tyle dobrze, ze jak sie zajmuje pozycjonowaniem jedynie dla siebie to jak ktos by mi powiedzial, ze mam robic cos takiego co Ty chcesz robic za 200 - 300 zl / mc to bym mu podziekowal i nawet nie sluchal do konca bo to strata czasu.

Z AS + inne reklamy mozna spokojnie zarobic na malej stronce 200 - 300 zl/mc. Zwiekszyc zarobek mozna jeszcze o sprzedaz linkow. Nie moze tego robic 90% ludzi, bo w top jest tylko 10 stron, a poza top sie nie zarabia.

Tak samo moge powiedziec, ze prezes banku, czy adwokat dobrze zarabia, a jakos 90% ludzi tego nie robi mimo, ze kazdy o tym wie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Heh 200-300zł to jest 2 ojro dziennie, to jak komuś tego sie nie udaje zrobić to widocznie ten temat nie jest dla niego. Pozycjonowanie też nie jest dla wszystkich jak mawiał klasyk.

Heh 200-300zł to jest 2 ojro dziennie, to jak komuś tego sie nie udaje zrobić to widocznie ten temat nie jest dla niego. Pozycjonowanie też nie jest dla wszystkich jak mawiał klasyk.

Tak jak pisałem, 200-300 zł na początku i to głównie z adwords. Przy efektach seo, czyli wejścia na stronę, to już realizuję na własność budżet.

Z AS może i da się zarabiać jak i z afiliacji, ale ja budowałem czyste zaplecze bez zbędnych linków wychodzących, tylko pod użytkownika. Efekty są znacznie lepsze niż spamowanie kolejnymi WP internetu i budowy sztucznych skryptów pod kolejne spamy.

W tej chwili na tyle dobrze płaci mi korporka za dwie godziny pracy dziennie, że nie mam co robić z czasem:)

Nie cierpię spamerów!

To odpoczywaj, poczytaj jakieś mądre książki, wyjdź na dwór ;) Nie samym komputerem człowiek żyje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności