Skocz do zawartości

Jak pozycjonować wyszukiwarkę mp3

soon

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie, czy postawić na frazy mp3, wyszukiwarka mp3, itp. Gdzie przebić się przez konkurencję nie będzie prosto, a efekty wcale nie będą takie jakich bym oczekiwał.

Ja osobiście w G wpisuję nazwę piosenki, a nie "wyszukiwarka mp3". Czy pozycjonowanie poszczególnych piosenek byłoby lepszym rozwiązaniem? Czy nowe podstrony mogę linkować od razu? Czy czekać, aż zostaną zaindeksowane, dzięki linkowaniu wewnętrznemu. Jeśli mogę od razu zewnętrznie, to z jaką częstotliwością?

Podstrony z wynikami wyszukiwania według G nie mogą być indeksowane (dobrze pamiętam?), dlatego co byłoby dobrym rozwiązaniem? Jakieś sitemapy/podstrony z listą uatorów danego artysty?

Jest na PIO parę osób co mocno siedzą w tym temacie ( nie maja w stopkach wyszukiwarek :), nie wchodząc w szczegóły ale zastanów się czy dasz rady ścigać się budżetami miesięcznymi na SEO x000 zl. jak dla mnie temat w obecnym czasie już nie wart

świeczek, ale jak chcesz to rzecz jasna możesz spróbować. Jeśli chodzi o budowę zobacz top 10 i po prostu zmałpuj ( nie chodzi o skopiowanie bo to nielegalnie, racze po prostu wzoruj się na tym :D) to co już dawano zostało przetestowane :D I na koniec jak już jakiś czas temu, wyszukiwarki MP3 notorycznie dostają banany, wiec od razu szykuj sobie lotniska zapasowe :D

przechodziłem przez wyszukiwarki mp3, nie jedna banana dostała, z jedna może przetrwała, jeśli chcesz działać w tym temacie (uwierz są tematyki dużo bezpieczniejsze i nie martwisz się każdego dnia czy twoja strona wyleciała z google)

Co do wyszukiwarki mp3 to proponował bym :

- autorski skrypt wraz z ciekawą grafiką

- dużo treści unikalnej, nie wciskaj parsera bo to wcześniej czy później poleci

- nie indeksuj wyników wyszukiwania

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zrozumiałem ze chodziło tobie u budowę docelowej ( przeczytaj swój post i znajdź słowo "zaplecze" :D), a co za problem zobaczyć zaplecza? odrobinę czasu i softy

Chodziło mi o sposób pozycjonowania takiej wyszukiwarki, nie o budowę docelowej. A skoro chodziło o pozycjonowanie to w podświadomości podkręciłem sobie to zaplecze, fakt, nic o tym nie pisałem :)

Jaka baza muzyki (wrzuta ? muzyka nowa, popularna, jaki typ?), jaki ruch chciałbyś uzyskać?

Ruch rzędu 10,000uu dziennie. Pewnie wrzuta. Nie znam innych źródeł póki co.

Zbyt mocna konkurencja, zbyt duża możliwość na filtr...

Podziel się tym co wiesz, za co mogę filtr dostać, tego właśnie chcę się ustrzec :)

Czyli nie celujesz w jakiś wysoki ruch :D wrzuta ? Średnie rozwiązanie, bo nie będziesz oferować nic innego co oferuje XX innych wyszukiwarek. A masz przecież wybór, choćby np. SoundCloud... :)

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Czyli nie celujesz w jakiś wysoki ruch :D wrzuta ? Średnie rozwiązanie, bo nie będziesz oferować nic innego co oferuje XX innych wyszukiwarek. A masz przecież wybór, choćby np. SoundCloud... :)

Nie, nie celuję, to ma być poboczny dodatkowy projekt. Stawiam takie mini sponsorki jak to nazywam, jedna sponsorka opłaca rachunki telefoniczne i internet, druga pozwala na spłacenie kredytów, trzecia finansuje imprezy, itd :)

Co jeszcze oprócz SoundCloud?

Wybór jest. Zawsze możesz startować z mniejszą bazą z np. https://mp3.wp.pl/p/index/ czy tam https://hypem.com/ - dużo zależy od preferowanego rynku.

Później coś Ci może jeszcze podrzucę.

PS. Możesz być też "kozak" i ze wszystkich serwisów czerpać muzę :)

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Prowadziłem parę lat temu kilka wyszukiwarek mp3 opartych na wrzucie. Jedną z nich miałem obstawioną na spor fraz typu "pobierz mp3" itp. Pomimo ruchu na poziomie kilku tysięcy unikalnych dziennie wpływy z reklam (wówczas głównie adsense) były tak niewielkie, że bardziej opłacało się te strony sprzedawać na allegro po kilku tygodniach od osiągnięcia wyników.

Wycofałem się z tej branży, ponieważ jest spora konkurencja, a wpływy na prawdę znikome.

Serdecznie polecam profesjonalny serwis drukarek Katowice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności