Skocz do zawartości

Jak poprawić słowa kluczowe?

evolucja

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona: https://tanibus.net

obecnie w narzędziach dla webmasterów lista słów kluczowych prezentuje się następująco:

1. biegów

2. pojemność

3. dostawcze (liczba wariantów: 3)

4. rodzaj (liczba wariantów: 2)

5. samochody

6. centralny

7. diesel

8. elektyczne

9. kierownicy

10. klimatyzacja

11. lusterka

12. manualna

13. moc

14. osobowe (liczba wariantów: 3)

15. paliwa

16. produkcji

17. rok

18. silnika

19. skrzynia

20. szyby

21. techniczne

22. wspomaganie

23. wyposażenie

24. zamek

25. zbiornika

jak widać tylko kilka jest prawidłowych, cała reszta w ogóle nie powinna się znaleźć na tej liście.

Przyjąłem koncepcję prezentacji wszystkich informacji na jednej stronie, bez dodatkowych podstron. Co mam więc zrobić aby poprawić te słowa?

pozycjonuj i dawaj anchory jakie Cię interesują, żeby mieć dobrą pozycję w google. A ta lista słów kluczowych z google to poprostu wybiera słowa znajdujące się na twojej stronie, te które najczęstsze etc, olej to i nie patrz:p. Ważne byłoby to gdybyś chciał zarabiać na stronie z adsense, wtedy reklamy wyświetlne mogłyby być dobierane właśnie na podstawie analizy tych słów.

jak zmienisz treść znajdującą się na stronie to po pewnym czasie i ta lista słów kluczowych się zmieni;] Dając treść na stronę możesz postarać się używać zwrotów jakie mogłyby być wyszukane w wyszukiwarce aczkolwiek sam skupił bym się raczej na pozycjonowaniu, na początek katalogi precle, w dziale katalogi często sa darmowe kody do płatnych katalogów. To da dużo więcej;]

No i najważniejsze określić jakie frazy Ciebie interesują bo o tym jeszcze nie wspomniałeś a od tego należy wyjść;]

Polecam stronę, gdzie możesz znalezc odpowiednie interesujące Cie frazy, na stronie jest przybliżona ilość miesięcznego wyszukiwania danego zapytania w google.

https://adwords.google.com/o/Targeting/Expl...EAS#search.none

Także jako rady

1) wybrać odpowiednie frazy, które mogą przełozyć się na klientów

2) pozycjonować, pozyskać linki z katalogów i precli, w zalezności od trudności fraz to może starczy na wbicie w top

dodatkowo pamiętaj, że np fraza transport jest trudniejsza od pozycjonowania transport mazowieckie, ta druga nie dość, że latwiej wypozycjonować to większe prawdopodobieństwo, że dana osoba skorzysta z oferty.

Przy zmianie treści na stronie (aby zawierała słowa kluczowe w nagłówkach (h1, h2), wyróżnieniach(strong)) nie zapomnij o umieszczeniu słów kluczowych w tytule (im bardziej na początku tym lepiej).

Podziel stronę na podstrony i jak wspominał przedmówca, jeśli nie oferujesz usługi na cały kraj to łatwiej będzie pozycjonować się na frazy regionalne.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Frazy jakie mnie interesują to raczej standardowe: wynajem minibusów katowice, wynajem samochód dostawczych katowice, samochód dostawczy z kierowcą śląsk, wypożyczalnia samochodów katowice itp.

Od kilku dni wszystkie linki i wpisy dodawane są do katalogów z adresem strony w nich, czyli: "Tanibus.net : fraza". Jak długo zejdzie zanim Google zaktualizuje tytuł mojej strony? Niestety obecnie bardzo niefajnie to wygląda na liście wyników, pisownia z małej litery i w ogóle.

Jak maksymalnie długi powinien być tytuł strony? Obecnie jest taki:

tanibus.net : wynajem i transport na jasnych zasadach

mógłbym dodać samochody dostawcze, minibusy i osobowe ale wtedy byłby chyba zbyt długi.

Tytuł strony w wynikach zależy od tego co masz w <title>, nie od anchorów w katalogach, więc popraw sobie na dużą literę :) Ile konkretnie potrwa aktualizacja nie wiadomo, wrzuć adres strony po zmianach na pingdevice.com, pingomatic.com to zachęci bota Google do szybszych odwiedzin. Co do długości tytułu - ja staram się nie przekraczać 60 znaków.

Masz zaindeksowaną tylko stronę główną (teraz jest jeszcze wersja beta strony), więc nic w tym dziwnego, że w wynikach wyszukiwania masz zawsze ten sam title strony...:D

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Indeksowanie /beta/ już wywaliłem z tydzień temu ponad w robots.txt. Dziwne, że dalej w indeksie siedzi...

W takim razie co mogę zrobić aby zachować moją koncepcję jednej strony głównej dla klientów ale jednocześnie zwiększyć ilość treści na stronie dla nich niedostępnej co przełoży się na więcej zaindeksowanych w Google stron różny title?

cała reszta w ogóle nie powinna się znaleźć na tej liście

Tiaa akurat... myślisz że przy ścisłym dopasowaniu do pozycjonowanej frazy będziesz miał zdecydowanie wyższą pozycję? W tym schemacie który prezentujesz zapomnij o wysokich pozycjach.

Przyjąłem koncepcję prezentacji wszystkich informacji na jednej stronie, bez dodatkowych podstron.

Bez urazy, ale to największa głupota jaką mogłeś zrobić. Jak zawrzesz wszystkie pozycjonowane słowa w treści to wprawdzie odrobinę łatwiej będzie w pozycjonowaniu jednej strony na setki słów kluczowych ale z drugiej zapomnij o osiąganiu wysokich pozycji. Lepsze rozwiązanie - wiele podstron optymalizowanych pod konkretne frazy.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności