Skocz do zawartości

facebook ; spadek

Tomek Narzędzia

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę sklep 1001narzedzi.pl

Sklep jest pozycjonowany. 10 listopada została dodana wtyczka do facebook-a. I w tym momencie frazy poleciały. Miałem około 50% wejść z gugla a teraz mam 5%. Wtyczka została zdjęta po kilku dniach. Nic nie pomogło. Trwa to na razie 2 tygodnie. Nie wiem co mam zrobić.

Czy była to wina tej wtyczki?

Może powód jest zupełnie inny choć na stronie w tym czasie nic nie było robione.

Będę wdzięczny za porady.

Sam facebook nie mógł mieć na to wpływu. W internecie są miliony stron z tą wtyczką. Pozostaje pytanie, jak była pozycjonowana strona. Jeżeli "na chama", to spadki mogą nie dziwić. Oczywiście wszystko to może być zbiegiem okoliczności i strona padła ofiarą jakiejś pandy, czy innego zwierza.

seowyszbanner.gif

moim zdaniem należy się przyjrzeć firmie pozycjonerskiej, widzę, że w linkach do strony nie najlepiej się dzieje. Widać tam, że nowych linków do strony jest "jak na lekarstwo". Moim zdaniem to efekt braku linków lub stare linki, które kiedyś prowadziły do strony są w coraz mniejszej ilości (zbanowane katalog/precle lub ktoś usuwa linki np. może poprzednia firma pozycjonerska).

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

czysty przypadek.

wziąłem pierwszy z brzega opis i wkliełem do Gugla - takich sklepów z opisami identycznymi jak u Ciebie jest duzio, bardzo duzio w tym na porównywarkach. Oznacza to, że jeśłi sklep nie wróci w ciągu 2-3 tygodni ewentualnie miesiąca - sklep zostanie tam gdzie jest.

Rada: wymienić wszystkie opisy w sklepie na unikalne, nie podawać tych samych opisów do porównywarek cenowych.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Moim zdaniem czysty przypadek.

1. Sklep wymaga dodatkowego linkowania i to sporego

2. Opisy produktów - do zmiany na swoje

3. Dopóki KQS nie zrobi możliwości oddzielnych opisów do porównywarek, wycofałbym się z większości (jak zdecydujesz o zmianie na unikalne opisy)

4. Optymalizacja - tu zawsze jest wiele do zrobienia i nigdy nie ma ideału (u Ciebie chociażby prosty zabieg z przekierowaniem na www lub bez).

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

W związku z tym że nie ma Pan wolnych mocy to mam czekać aż się zwolnią?

Czy może Pan kogoś poleci?

Moim zdaniem czysty przypadek.

1. Sklep wymaga dodatkowego linkowania i to sporego

2. Opisy produktów - do zmiany na swoje

3. Dopóki KQS nie zrobi możliwości oddzielnych opisów do porównywarek, wycofałbym się z większości (jak zdecydujesz o zmianie na unikalne opisy)

4. Optymalizacja - tu zawsze jest wiele do zrobienia i nigdy nie ma ideału (u Ciebie chociażby prosty zabieg z przekierowaniem na www lub bez).

Pozdrawiam,

Mariusz

.... to mam czekać aż się zwolnią?

Nie.

Moim głównym źródłem utrzymania są sklepy.

Stąd stała, zamknięta i nieduża liczba klientów. I to się raczej nie zmieni.

Z czystym sumieniem to mogę polecić zgreda.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Bardzo proszę o numer telefonu. Muszę pogadać. Zadzwonię o ludzkiej porze.

open.kolobrzeg@gmail.com

czysty przypadek.

wziąłem pierwszy z brzega opis i wkliełem do Gugla - takich sklepów z opisami identycznymi jak u Ciebie jest duzio, bardzo duzio w tym na porównywarkach. Oznacza to, że jeśłi sklep nie wróci w ciągu 2-3 tygodni ewentualnie miesiąca - sklep zostanie tam gdzie jest.

Rada: wymienić wszystkie opisy w sklepie na unikalne, nie podawać tych samych opisów do porównywarek cenowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności