Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 dla joomla 1,5

mmllmm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam joomle 1.5 podpiętą do domeny xxx.pl ale zauważyłem że Google nałożył prawdopodobnie filtr, chciałbym całą poprzednią moc domeny przerzucić na domenę xxx.info. w jaki sposób najlepiej i najprosciej to zrobić. Z tego co się doczytałęm to przekierowanie 301 pozwala przejąć moc domeny bez filtrów. Może jest jakiś dodatek do joomli który załatwia tą sprawę bez grzebania w kodzie?

pozdrawiam

Witam

Mam joomle 1.5 podpiętą do domeny xxx.pl ale zauważyłem że Google nałożył prawdopodobnie filtr, chciałbym całą poprzednią moc domeny przerzucić na domenę xxx.info. w jaki sposób najlepiej i najprosciej to zrobić. Z tego co się doczytałęm to przekierowanie 301 pozwala przejąć moc domeny bez filtrów. Może jest jakiś dodatek do joomli który załatwia tą sprawę bez grzebania w kodzie?

pozdrawiam

Wystarczy dodać do index.php kod:

<?php
  header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
  header("Location: https://www.seodirector.pl".$_SERVER['REQUEST_URI']);
  header("Connection: close");
  exit;
  ?>

;-)

Ale to czy nie przeniesie Ci filtra to nie do końca jest prawda.

Podobno nie przenosi filtra, ale ja testowałem 3-4 razy i przenosi...

To by było chyba za proste

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

No to mnie pocieszyłeś...

W którym miejscu kodu index.php najlepiej ulokować kod do przekierowania? Będę robić to pierwszy raz, stąd moje pytanie .

dziękuje za kod.

Właśnie dostałem taką wiadomość od google:

Reconsideration request for https://xxx.pl/: No manual spam actions found

Wygląda na to że z automatu filtr nałożył się, już od ponad miesiąca proste frazy wyleciały ztop 10 i skaczą pomiędzy 100 a 400 z dnia na dzień czasem o kilkaset pozycji.

Czy tego typu zachowania uspokoją się kiedyś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności