Skocz do zawartości

Katalogowanie!

pierog

Rekomendowane odpowiedzi

chciałbym zapytać jak powinno wyglądać katalogowanie, jeżeli swoją stronę pozycjonuję pod frazą "grafik komputerowy" , "grafik komputerowy opole" ?

Trochę poczytałem na temat dodawania katalogów i wiem jakie są zasady ,ale nie jednoznacznie się dowiedziałem ,czy:

- Tytuł strony w katalogu powinien zawierać słowo na które pozycjonuje witrynę?

- Ile słów kluczowych z anchor textem powinienem umieścić w opisie?

- czy tytuły, opisy, meta tagi powinny być różne od siebie przy każdym wpisie do katalogu?

- czy słowa użyte w tytule mogą występować w opisie katalogu?

i dodatkowo mam inne pytania:

gdzie znajdę najlepsze katalogi?

jak mogę sprawdzać ,czy katalog jest wartościowy? poprzez PR i linki wychodzące?

Z góry dziękuje za poświecenie czasu i pomoc :)

co do ad 2)

Różne katalogi dają możliwość umieszczenia różnej ilości linków z anchor textem, jest to zależne przeważnie od długości opisu. Przeważnie są to 2-3 powyżej 600 znaków.

Dla lepszej indeksacji dobrze jest zmieniać opis, tytuł, słowa kluczowe, moderatorzy katalogów to lubią.

Dlatego pozycjonować trzeba na raz na kilka fraz,a nie na jedną bo przyśpieszysz sobie możliwości filtra lub bana jak świeżynka domena.

Pozycjonuj np na : "grafik komputerowy", "grafika użytkowa" "grafik komputerowy (miasto)" "grafika na strony" (longtail) itd.

SEO in Bielsko-Biała 

ok rozumiem ,a tak jeszcze zadam ostatanie pytanie: czy to dziwne ,że po zmianie i optymalizacji kodu mojej witryny strona główna już się zmieniła a reszta podstron nie? Tu nie poszedl jakis filtr na podstrony?

Dlatego pozycjonować trzeba na raz na kilka fraz,a nie na jedną bo przyśpieszysz sobie możliwości filtra lub bana jak świeżynka domena.

Pozycjonuj np na : "grafik komputerowy", "grafika użytkowa" "grafik komputerowy (miasto)" "grafika na strony" (longtail) itd.

up

ok rozumiem ,a tak jeszcze zadam ostatanie pytanie: czy to dziwne ,że po zmianie i optymalizacji kodu mojej witryny strona główna już się zmieniła a reszta podstron nie? Tu nie poszedl jakis filtr na podstrony?

Słaba strona, to długo indeksuje :D

no za dużo treści na niej niema ,ale więcej niż na innych stronach o tej samej branży, do tego zrobiłem artykuł o tym "Jak przyszły grafik powinien się zaopatrzyć zaczynając swoją przygodę z grafiką". Głównie pod pozycjonowanie. W przyszłości planuje dodać podstronę "oferta" i założyć blog na subdomenie albo osobnej domenie i pisać ciekawe artykuły ,ale to tylko plany narazie ,gdyż brakuje czasu na wszystko :)

Witam!

Chciałbym rozwiać moje wątpliwości odnośnie dodawania stron do katalogu. Jak dobrze wiemy różne katalogi mają różne wymagania! i np. tytuł musi być związany z witryną! Gdy dodawałem moją stronę do katalogu onetu to w tytule wpisałem "Grafik komputerowy Opole", ale moderator zmienił mi to na imię i nazwisko. Ma ktoś może jakieś rady? Może inaczej trzeba było by go wpisać np. "imię i nazwisko Grafik komputerowy Opole" ? Jak najlepiej ułożyć wpis do takiego katalogu by miał dużą moc? wydaje mi się, że w tytule powinno być pozycjonowana fraza jako anchor text, ale jak widać moderatorzy niektórych katalogów na to nie zezwalają(chyba).

Mój wpis:

https://katalog.onet.pl/katalog.html?qt=www.art-ur.pl

Drugie pytanie: Czy np. jak pozycjonuje stronę na frazę "grafik komputerowy Opole" to czy np w title katalogu mogę użyć "Grafik Komputerowy", a w opisie np. użyć "grafik freelancer"? Albo np. w gdy mam już jeden wpis w katalogu o tytule np. "Grafik komputerowy Opole" to czy w innym katalogu mogę użyć tytułu np. "Grafik Opole" albo opis "Grafik Komputerowy"? Nie wiem jakimi prawami się to rządzi, więc proszę o pomoc. Wiem, że mogę powtarzać słowa w ten sposób ,ale czy taki wpis będzie miał dużą moc. Proszę o pomoc! Wszystkim, którzy w jakiś sposób pomogą daje "Podziękowanie" :jezyk1:

Witam!

Chciałbym rozwiać moje wątpliwości odnośnie dodawania stron do katalogu. Jak dobrze wiemy różne katalogi mają różne wymagania! i np. tytuł musi być związany z witryną! Gdy dodawałem moją stronę do katalogu onetu to w tytule wpisałem "Grafik komputerowy Opole", ale moderator zmienił mi to na imię i nazwisko. Ma ktoś może jakieś rady? Może inaczej trzeba było by go wpisać np. "imię i nazwisko Grafik komputerowy Opole" ? Jak najlepiej ułożyć wpis do takiego katalogu by miał dużą moc? wydaje mi się, że w tytule powinno być pozycjonowana fraza jako anchor text, ale jak widać moderatorzy niektórych katalogów na to nie zezwalają(chyba).

Mój wpis:

Drugie pytanie: Czy np. jak pozycjonuje stronę na frazę "grafik komputerowy Opole" to czy np w title katalogu mogę użyć "Grafik Komputerowy", a w opisie np. użyć "grafik freelancer"? Albo np. w gdy mam już jeden wpis w katalogu o tytule np. "Grafik komputerowy Opole" to czy w innym katalogu mogę użyć tytułu np. "Grafik Opole" albo opis "Grafik Komputerowy"? Nie wiem jakimi prawami się to rządzi, więc proszę o pomoc. Wiem, że mogę powtarzać słowa w ten sposób ,ale czy taki wpis będzie miał dużą moc. Proszę o pomoc! Wszystkim, którzy w jakiś sposób pomogą daje "Podziękowanie" ;)

up up up

jarcon wydaje mi się, że tylo tytul posiada anchor text :)

ponawiam moje pytania :)

Mój wpis:

Drugie pytanie: Czy np. jak pozycjonuje stronę na frazę "grafik komputerowy Opole" to czy np w title katalogu mogę użyć "Grafik Komputerowy", a w opisie np. użyć "grafik freelancer"? Albo np. w gdy mam już jeden wpis w katalogu o tytule np. "Grafik komputerowy Opole" to czy w innym katalogu mogę użyć tytułu np. "Grafik Opole" albo opis "Grafik Komputerowy"? Nie wiem jakimi prawami się to rządzi, więc proszę o pomoc. Wiem, że mogę powtarzać słowa w ten sposób ,ale czy taki wpis będzie miał dużą moc. Proszę o pomoc! Wszystkim, którzy w jakiś sposób pomogą daje "Podziękowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności