Skocz do zawartości

Kilka pytań o reklamę na Facebook

kamilp7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem zainteresowany wprowadzeniem reklamy na facebook. Może źle szukam ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:

1.Chciałem zapytać co się dzieje z pieniędzmi przeznaczonymi na taką kampanię w momencie gdy wybrany model CPC nie wykorzystał całego budżetu?? Czy te pieniądze są zwracane czy przepadają? Czy trwają aż do momentu wyklikania tego budżetu??

2.Spotkałem się z kwestią którą nie do końca rozumiem : "jeżeli wycenisz i zapłacisz więcej za jedno kliknięcie niż proponuje Facebook to twoja reklama może mieć większy zasięg" moje pytanie brzmi:

Co to znaczy w tym przypadku większy zasięg, czyli jak kupię reklamę za optymalną facebookową cenę to wtedy będzie ok, ale jak zawyże to będzie lepiej, a jak zaniże to gorzej??

3. Czy moja reklama będzie wyświetlana jednorazowo pojedynczemu użytkownikowi, czy np. facebook wylosuje ok 10 000 profili na których wyświetli reklamę i ci co klikną wliczają się w budżet CPC czy jest inny system wyświetlania tych reklam jak tak to jaki??

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności