Skocz do zawartości

Kilka pytań na temat PR i forum dyskusyjnego.

alien

Rekomendowane odpowiedzi

ok...przeczytałem mnustwo Waszych postów i podst. wiadomości które mi podaliście...i myśle że moge zadać pierwsze pytanko ( Uwaga :) )

Chodzi mi o info na temat PR i wpływu "wymiany linków" - czyjakkolwiek to sie nazywa. Czy dodanie linku do strony o wysokim PR podwyższa PR mojej strony? Jakie są sposoby dodawania swojego linku, oprócz katalogów (powiedzmy te najbardziej Lackie, jeśli takowe istnieją)?

Czy strona o PR=2 (to ta którą zamieszczam) to jakiś powód do dumy :)Chodzi mi o to jaki PR można uznać za "przecietny"?

I jeszcze jedno, czy macie jakieś konretne porady do podwyższenia pozycji w wyszukiwarkach dla forum dyskusyjnego, no chyba że nie ma regół i traktuje sie to jako zwykła strone...

P.S. Please o wyrozumiałosć, jak wspomniałem jestem amatorem w tych sprawach ;)

Nie szukam guza tylko porady :)

Czy strona o PR=2 (to ta którą zamieszczam) to jakiś powód do dumy :)Chodzi mi o to jaki PR można uznać za "przecietny"?

Rozejrzyj się po Sieci i będziesz miał odpowiedź.

WP - 7, Onet - 7, Gratka - 5, Biznesnet - 6, AutoCentrum - 3, Wirtualny Gdańsk - 6, Trojmiasto.pl - 4.

Według mnie w naszych realiach 6 można uważać za bardzo dobry, 5 za przyzwoity, niżej to przeciętność.

Z ciekawości - jakie polskie sajty spoza wielkich portali mają 7? Może 8? Hm, nie było takiego wątku tu?

Mi udało się na jednym z sajtów jedynie przez kilka dni pocieszyć się siódemką.

Szy.

Czy dodanie linku do strony o wysokim PR podwyższa PR mojej strony?

Linki wychodzace z Twojej strony nie maja bezposredniego wplywu na PR. Jedynie taki, ze im wiecej masz linkow zewnetrznych ze swojej strony tym mniej PR przechodzi na inne Twoje podstrony i tym sposobem tracisz jakas czesc PR ze swojego serwisu.

Jakie są sposoby dodawania swojego linku, oprócz katalogów (powiedzmy te najbardziej Lackie, jeśli takowe istnieją)?

Najlepiej jest pisac krotki email do webmasterow stron z ktorymi chcialbys sie wymienic linkami.

I jeszcze jedno, czy macie jakieś konretne porady do podwyższenia pozycji w wyszukiwarkach dla forum dyskusyjnego, no chyba że nie ma regół i traktuje sie to jako zwykła strone...

Jak najbardziej forum jest traktowane jako zwykla strona. Musisz tylko troszeczke ulatwic indeksacje robotom. WIecej na ten temat tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności