Skocz do zawartości

Dodawanie strony o wielu jezykach

marinpower

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem odnośnie dodawania strony do katalogu. Adres strony to www.openwebradio.mobi i od tym adresem strona jest w języku angielskim natomiast pod adresem www.openwebradio.mobi/pl znajduje się polska wersja językowa. W większości katalogów jest jasno napisane że akceptują tylko strony w języku polskim. Kiedy chce podać na początku adres /pl wywala błąd. Oczywiście kiedy linkuję tekst linkuję go pod stronę pl ale co teraz mogę zrobić? dodawać stronę www.openwebradio.mobi i nie przejmować się regulaminem? Czy strony będą dodawane do katalogów?

Strony www Katowice - sprawdź również moje usługi pozycjonowanie stron Katowice

oraz moją stronę MarekSwatek.pl

Witam. Większość katalogów nie akceptuje stron bez polskiej wersji językowej, więc jedyne co mi przychodzi do głowy to dodanie na stronie głównej wyraźnych odnośników do różnych wersji językowych (np. odnośnik graficzny - flaga) w tym także do polskiej wersji. Wtedy moderatorzy powinni akceptować stronę, jeśli będzie wartościowa. ;)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

czyli bez problemu mogę dodać swoja stronę do polskich katalogów ?

Zastanawiałem się tez nad płatnymi katalogami i szkoda było by wydawać pieniądze i marnować czas.

Mam nadzieje że wypowiedzą się w tej kwestii właściciele katalogów czy taka strona ma szanse na przejście - na stronie głównej jest odnośnik do PL oraz może co mam napisać w informacji do moderatora ( w większości katalogów istnieje takie pole) aby dodać stronę do katalogu.

Z góry dziękuję

Z dobrym opisem u mnie przejdzie... :hi: Co do wersji PL to właśnie problem w tym, że odnośniki do innych wersji językowych są na samym dole w formie textowej i można je przeoczyć w trakcie moderacji.

a czy strony www.pl.openwebradio.mobi , www.opewnebradio.mobi oraz www.de.openwebradio.mobi będą widziane jako jedno?

mam na myśli pozycjonowanie ? Bo jeśli musiał bym pozycjonować każdy język z osobna to za dużo roboty chyba

a czy strony www.pl.openwebradio.mobi , www.opewnebradio.mobi oraz www.de.openwebradio.mobi będą widziane jako jedno?

mam na myśli pozycjonowanie ? Bo jeśli musiał bym pozycjonować każdy język z osobna to za dużo roboty chyba

www.pl.openwebradio.mobi ,

www.opewnebradio.mobi oraz

www.de.openwebradio.mobi

Nie będą widziane jako jedno, ale jako różne strony.

Jest tyle samo pracy, w przypadku katalogowania, jak i w przypadku www.opewnebradio.mobi/pl, ale przy tym, kazdy katalog przyjmie stronę w subdomenie bez problemu.

Jeżeli chce się, żeby strona była w top10 i miała dużo wejść oraz użytkowników, to będzie zawsze dużo roboty, ponieważ trzeba odświeżać stronę non-stop, oczywiście, jeżeli to jest przewidziane od początku. Następnie, trzeba non-stop promować stronę, oczywiście w przypadku stron wielojęzycznych, zawsze jest więcej pracy, przecież to już kilka stron.

Więc, pozostaje tylko pracować, pracować i jeszcze raz, pracować lub zlecić to specjalistom od pozycjonowania ;)

Lepiej zrobić tak www.pl.openwebradio.mobi wtedy napewno taka domena przejdzie we wszystkich katalogach.

Niekoniecznie. :) Wiele katów z różnych powodów nie akceptuje subdomen... Poza tym warto się zastanowić czy lepiej sprawdzi się jeden dłuży serwis czy wiele mniejszych, z których każdy musi być uaktualniany i pozycjonowany osobno. Ale to najlepiej wie sam twórca strony.

Lepiej zrobić tak www.pl.openwebradio.mobi wtedy napewno taka domena przejdzie we wszystkich katalogach.

Niekoniecznie. :jezyk1: Wiele katów z różnych powodów nie akceptuje subdomen... Poza tym warto się zastanowić czy lepiej sprawdzi się jeden dłuży serwis czy wiele mniejszych, z których każdy musi być uaktualniany i pozycjonowany osobno. Ale to najlepiej wie sam twórca strony.

No właśnie wolał bym jeden duży niż więcej małych - przykład od konkurencji listenlive.eu/poland.html poza tym wydaje mi się że każdy link zawsze coś pomoże nawet jeśli pochodzi z innego kraju wiec rozdzielanie tego na parę mniejszych mija się z celem.

Dobrze piszę ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności