Skocz do zawartości

Katalogi - strona główna/podstrony

mattm

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Dodając stronę do katalogów w opisie (Anchorach) można kilka razy podać stronę główną? Chodzi mi o pozycjonowanie pod kilkoma Anchorami tej samej strony (głównej). Gdzieś chyba czytałem, że robot zapamięta tylko pierwszy Anchor a resztę pominie. Dobrze pamiętam?

Może lepiej każdy pozycjonowany tekst przyporządkować innej podstronie serwisu i podając Anchor pozycjonować inna konkretną podstronę?

Pytam bo dodałem do iluś tam katalogów 3 Anchory i widać skok tylko przy, które są przypisane podstronom. Anchor, który przypisałem do strony głównej nie ruszył się. To przypadek i po prostu duża konkurencja? Wpisując do katalogu zawsze na początku podaje się tytuł, który jest jednocześnie linkiem/anchorem do strony głównej. Może później anchor wpisany w opisie prowadzący do strony głównej jest już pomijany?

Z góry dzięki za rozjaśnienie mojej nie-wiedzy!

Mat

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

Pod uwagę będzie brany tylko pierwszy anchor linka do danej podstrony, dlatego lepiej pozycjonować różne podstrony w opisie lub dodawać innych hash (po polsku chyba kotwica) w urlach, dzięki temu google uznaje, że te podstrony są różne i zaindeksuje wszystkie anchory.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Pod uwagę będzie brany tylko pierwszy anchor linka do danej podstrony, dlatego lepiej pozycjonować różne podstrony w opisie lub dodawać innych hash (po polsku chyba kotwica) w urlach, dzięki temu google uznaje, że te podstrony są różne i zaindeksuje wszystkie anchory.

Czyli w opisie lepiej podawać tylko anchory z podstronami.

Bo ja robiłem tak, że dodawałem 1 anchor do strony głównej i 2 anchory z podstronami.

Tytuł w katalogu, który prowadzi do strony głównej jest uważany jako anchor, a później anchor w opisie prowadzący również do strony głównej jest pomijany?

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

Link, nie anchor będzie chyba precyzyjniejszym określeniem :)

Tak, jeśli w tytule masz link do strony głównej pod jakimś anchorem, to umieszczenie tego samego linka w opisie (nawet pod innym anchorem) nic Ci nie da. Lepiej limit linków w opisie wykorzystać na linkowanie do podstron.

Dzięki za wyjaśnienie :)

To jeszcze jedno pytanie.

Chciałbym jednak pozycjonować w katalogu w opisie stronę główną na konkretną frazę, w moim przypadku 'ubezpieczenia warszawa'.

Czy mogę podawać jako link główny w tytule katalogu do jakiejś tam podstrony?

Czy jednak lepiej będzie jeśli link w tytule katalogu będzie prowadził do strony głównej?

w 90% katalogów nie można dodać podstrony jako adres wpisu. Do katalogu dodajemy stronę główną - z anchorem tak jak pisali koledzy wyżej, w opisie dodajemy linki do podstron.

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Wpis w tytule katalogu (jego Anchor prowadzący do strony głównej) ma taką samą 'moc' jak anchory w opisie?

czasami tytuł(link do twojej strony głównej) zamieszczony jest w tagach : h1,h2,... lub np. <strong> - dlatego powinien być on 'mocniejszy' .

No tak, ale czy podając tytuł wpisu w katalogu zaczynać od interesującego nas anchora i będzie on miał taką samą moc jak anchory w opisie?

Taki przykład:

https://www.chomik.us/biznes-i-ekonomia/tuu...wo,lo,4256.html

W tytule katalogu anchor prowadzi do strony głównej. W opisie też dałem anchor do strony głównej, czyli ten drugi jest pomijany?

Gdybym dał w tytule opis, który jest dla mnie wartościowy "ubezpieczenia warszawa blablabl" byłby on pełnowartościowym anchorem?

tak - dobierz sobie kilka najważniejszych anchorów - (nie jeden, żeby nie skończyło się filtrem(mała szansa ale jest)) i w tytule umieszczaj je na zmianę katalogując swoją stronę.

oczywiście nie muszą być równo, w sensie każdy anchor tyle samo linków - najczęściej używaj tego na którym Ci najbardziej zależy.

ja zwykle w opisie umieszczam anchory bardziej związane z podstrona niż strona główną - mając nadzieję, że będzie się tworzył tzw. long tail.

podsumowując - w tytule najważniejsze dla nas anchory w opisie już można mieszać, zależnie od tego co chce się osiągnąć. (niektórzy w ogóle nie dodają linków w opisie - żeby nie osłabiać linku w tytule - ale to już są raczej teorie które pierw trzeba by przetestować)

edit: Tak jest pomijany.

nie rozumiem drugiego pytania :)

W tytule katalogu anchor prowadzi do strony głównej. W opisie też dałem anchor do strony głównej, czyli ten drugi jest pomijany?

Mam nieodparte wrażenie, że kilka postów wyżej odpowiedziałem Ci na to pytanie, a Ty podziękowałeś i stwierdziłeś, że zrozumiałeś :D

Gdybym dał w tytule opis, który jest dla mnie wartościowy "ubezpieczenia warszawa blablabl" byłby on pełnowartościowym anchorem?

wtf?

Nie rozumiem pytania, a Ty chyba nie do końca rozumiesz pojęcia które używasz.

Anchor to tekst "pod którym" umieszczony jest link. De facto anchor = tytuł. Anchorami powinny być słowa kluczowe na które chcesz się pozycjonować, np. właśnie "ubezpieczenia warszawa blablabla" :) Mam nadzieję, że to dobra odpowiedź na Twoje pytanie, chociaż nie wiem o co pytałeś :jezyk1:

Haha dzięki, rzeczywiście zakręciłem się :jezyk1: Już teraz łapie o co chodzi :D

Jeszcze raz dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności