Skocz do zawartości

Dlaczego nie lubię Orange

sindirus

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory Orange wydawało mi się całkiem solidną firmą, ale wygląda na to, że tylko dlatego, iż mam telefon na kartę i takim klientem jak ja się nie interesują (w ciągu całej 7 letniej kariery rozpoczynanej z Ideą tylko raz do mnie dzwonili:), nie niepokoili mnie super ofertami, a i ja nie miałem problemów z aktywacją pakietów czy ciekawych promocji. Do czasu, aż w firmie dostałem telefon firmowy w abonamencie.

Zaznaczam na początku - wykorzystałem chyba wszystkie możliwe oficjalne drogi pomocy - od maila BOK Orange, przez Pomoc Orange na Facebooku, po telefon do BOK Orange i wpis na oficjalnym forum Orange. Mimo upływu kilku dni (w przypadku maila już grubo ponad tydzień brak odpowiedzi), nie uzyskałem pomocy, a pani na infolinii mnie łagodnie spławiła, że "przekaże sprawę technikom, bo może jakaś awaria i mnie poinformuje". Informuje mnie już 5 dzień.

O co chodzi? O niezapłacone rachunki? Nie. O brak aktywacji karty? Nie. Nie chodzi nawet o zawracanie im tyłka jakimiś skomplikowanymi problemami. Chodzi o to, że nikt nie potrafi mi powiedzieć, jak sprawdzić stan konta w abonamencie w planie taryfowym FIRMA. Oficjalne kanały podawane na orange.pl nie działają. W przypadku konta na kartę jest prosty kod *124*# ale tutaj on nie działa. Dzwoniąc na *500 też się niczego nie dowiaduje, kody typu *100, *103*# i *200 również nic nie dają. Przez orange.pl sprawdzić salda nie mogę, bo nie mam kodu abonamenckiego (jest nim niby 6 ostatnich cyfr z kodu PUK, ale - co za niespodzianka - kod jest nieprawidłowy, a BOK mi nie pomoże, bo nie*).

W akcie desperacji pytam tutaj, bo może ktoś ma na tyle nieszczęścia, że również posiada telefon w Orange w planie FIRMA i zna rozwiązanie problemu. Po przeprawach z "pomocą" w firmie Orange rozwiązania jestem w stanie szukać nawet na portalach randkowych, w końcu tam akurat telefony są często w użyciu.

*To znaczy pomoże - jeśli prześlę im pisemko z własnoręcznym podpisem i pieczątką (bo telefon firmowy), na której będzie moje nazwisko. Wszystko fajnie, ale nie pełnię w firmie funkcji takiej, która wymaga posiadania pieczątki, a dla widzi mi się pani z infolinii nikt normalny nie będzie jej specjalnie wyrabiał. I nie, w grę wchodzi tylko moja pieczątka a nie firmowa...

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Spróbuj wysłać sms o treści: ILE na numer 300. Działa bez problemu - sprawdzone przed chwilą.

@JoomLAB

yyy... To jest kod na program Profit. Przyszedł sms z informacją, że program od 2009 roku jest wyłączony...

@zajadacz

W tym problem, że nie działa, bo to plan taryfowy dla firm. Info: Usługa nie jest dostępna w Twoim planie taryfowym.

Uciekajcie do PLAY. Zobaczycie jaka jest różnica.

Mam 3 telefony w PLAY - wcześniej miałem je w PLUSie. Rachunki były w granicach 450-500 zł za miesiąc. Obecnie w PLAY nie przekraczam 220 zł a gada się więcej, bo firma się rozwija...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Pod względem oferty nic do Orange nie mam, bo jest dla mnie osobiście najbardziej korzystna, ta firma zawsze była, obecnie jest i mam nadzieję że w przyszłości też będzie stała w moim przypadku na wysokości zadania, gdy chodzi o ofertę. Ogromna większość znajomych ma numery w Orange i przechodzenie do play byłoby kompletnie nieopłacalne. Poza tym irytuje mnie fiolet ;) Ale mam poważne zastrzeżenia do BOKu i całego systemu informatycznego, jaki działa w pomarańczowej firmie, który można po prostu o kant stołu potłuc.

Uciekajcie do PLAY. Zobaczycie jaka jest różnica.

Mam 3 telefony w PLAY - wcześniej miałem je w PLUSie. Rachunki były w granicach 450-500 zł za miesiąc. Obecnie w PLAY nie przekraczam 220 zł a gada się więcej, bo firma się rozwija...

Wszędzie są jakieś problemy, w Play też dużo.. chociaż cena rekompensuje je w znacznym stopniu...

- telefon naprawiany 4-5 razy, dopiero za ostatnim razem chyba się udało

- ciężko o telefon zastępczy

- problemy zasięgiem (teraz będą działać jeszcze na orange, więc nie powinno być problemów już)

- w nowej taryfie firmowej też ciężko sprawdzić ile zostało darmowych minut

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

Play jest super, też jakieś 5-7 lat byłem w Orange, przeszedłem dla testów do Play i jestem bardzo zadowolony. Korzystałem zarówno z infolini, jak i zgłoszeń na stronie internetowej i nie miałem żadnego problemu z załatwieniem, a problem miałem dość poważny, bo w niedzielę rano zgubiłem telefon (%%% :-), a mam na abonament, więc wiadomo...Od ręki mi pomimo niedzieli zablokowali numer.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności