Skocz do zawartości

Grafika

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje stworzyć taką grafikę... Macie jakieś porady poradniki jak coś takiego stworzyć ? Może jakieś generatory ? Czy trzeba wszystko robić ręcznie ?cezary-lech.png

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

To jest robione ręcznie, nie przez żadne generatory. Jako warstwę główną bierze się obraz z którego chce się stworzyć typografię. Na niej (tam gdzie są cienie postaci i włosy) ustawia się wyrazy, czcionka po czcionce, wyraz po wyrazie. Na końcu usuwa się obraz i wszystkie wyrazy łączy się w jedną warstwę a następnie daje na to gradient 3 - kolorowy. Następnie tworzy się kolejną, pustą warstwę i łączy z poprzednią. Z listy narzędi wybiera się zaznaczenie okrągłe, a na górnym pasku rozmycie zaznaczenia ustawia na ok. 70%. Zaznacza się krańce typografii i w górnym panelu wybiera się z listy Hue/Saturation i zmienia kolor na dowolny (i tak w kilku miejscach). Duplikuje się warstwę i daje rozmycie Gaussa i zmienia krycie rozmycia (w niektórych miejscach można lekko wymazać to rozmycie). Znowu łączy się całość i wchodzi w zakładkę curves - krzywe i ustawia linię wg własnego uznania.

wskazówka: W celu wyrównania odległości pomiędzy literami w wyrazie stosuje się metodę alt + leo/prawo (w aplikacjach adobe)

recznie???? jakos mi sie w to wierzyc nie chce. kiedy robilismy prezentacje i pamietam ze byla aplikacja, gdzie wybieralo sie ksztalt (tam byly tylko proste figury), nastepnie wklejalo sie liste slow (sam dodawal synonimy) i wypelnialo powierzchnie figury. postaram sie poszukac, moze wersja platna ma cos wiecej :unsure:

pozycjonowanie - interwencja

• 3 tygodnie później...
recznie???? jakos mi sie w to wierzyc nie chce. kiedy robilismy prezentacje i pamietam ze byla aplikacja, gdzie wybieralo sie ksztalt (tam byly tylko proste figury), nastepnie wklejalo sie liste slow (sam dodawal synonimy) i wypelnialo powierzchnie figury. postaram sie poszukac, moze wersja platna ma cos wiecej :P

Chodzi pewnie o jakieś ASCII generatory, ale takiego efektu chyba tym nie uzyskasz;)

strony www gdynia - profesjonalne strony www, sklepy internetowe, identyfikacja wizualna

Blog webmastera - mój blog o Internecie, projektowaniu stron, gadżetach itp.

Blog i portfolio grafika - tutoriale, inspiracje itp.

• 2 tygodnie później...

Myślę, że w mając zdjęcie w Photoshopie, trzeba by przerobić je tak aby wyszedł dwukolorowy rysunek. Tło białe, rysunek powiedzmy czarny.

A później dopasowywać słowa tak aby szły od jednego konturu do drugiego, ale tutaj w tej najmniejszej czcionce są na pewno oszustwa i jest to jakiś przykładowy tekst z neta.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

wątpię w ręczną robotę.

Myślę, że ktoś zrobił tak:

- wypełnił cały obszar kartki tekstem (o najmiejszej) widocznej czcionce,

- dodał do czcionki gradient,

- następnie nałożył na to maskę z zarysem twarzy / postaci,

i dopiero na końcu RĘCZNIE dodał dużymi literami interesujące frazy zmieniając przy tym styl czcionki.

// lub użył generatora.

SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP

Skórki PrestaShop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności