Skocz do zawartości

Kilka linkow edu/gov z dofollow

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuje na swoja rękę znaleźć fora które są dofollow i tak jak w temacie mają końcówkę .edu oraz .gov.

Z tego co się orientuję to one mają sporo większą moc od normalnych ale wszędzie gdzie się loguje nie mam pozwolenia na pisanie i zakładanie jakich kolwiek tematów (wydaje mi się że jak mam pisać tematy samemu i dodawać ręcznie to o wiele lepiej to będzie robić na czymś z jakąś mocą).

Może znajdzie się ktoś kto zna takie miejsca (takie strony gdzie można wrzucić temat i liczyć na to że nie będzie skasowany w kategorii sport).

thx

Większa moc linków z domen edu/gov to mit! Ogarnijcie się. Komentowanie na blogach z końcówką edu czy gov to te same linki co z domeny com, czy pl. Przyjęło się, że linki te mają większą wartość, bo strony uniwersytetów, czy jednostek rządowych nie są w jakikolwiek pozycjonowane (w większości przypadków), zatem wszystko odbywa się naturalnie. Stąd linki z takich stron (ale tylko z takich) mogą mieć większą wartość, a nie z blogów, for itp itd

Na pocieszenie powiem, że Big Googlas zdenominował ;D wartość linków edu/gov po wprowadzeniu pandy (ze względu na frustrację jednostek edukacyjnych i rządowych) i teraz nawet umieszczając linki na uniwersytetach i innych takich daje to nam nic innego jak zwykłego linka.

Powyższe przemyślenia oparte są na doświadczeniach i używaniu mózgu, jako najlepszego z narzędzi seo.

moc mocą - trustrank trustrankiem ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred proszę Cię...Ok, jeśli wstawisz link na stronę Harvardu (co wcale nie jest takie trudne ;P) trust rank to przeniesie, moc też, ale nie ze względu na rozszerzenie tylko na moc samej domeny. Gdyby zamiast harvard.edu mieli harvard.com - trust rank, moc, pr przenoszone przez link byłyby takie same.

Koniec kropka. Kto się z tym nie zgadza niech zmieni zawód ;P

Ja sie zgadzam z conradd'em. Domeny gov i edu nie maja jakies magicznej mocy i nie powoduja nie wiadomo czego. Te domeny zasadniczo sa niedostepne dla zwyklych uzytkownikow i wiekszosc jest od lat w sieci i ma cala mase naturalnych linkow, stad ich moc. Natomiast jak ktos dodaje link na stronie, gdzie jest juz 150 innych linikow to nic na tym nie zyskuje, ze jest to gov czy edu.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

może zinterpretuję swoją wypowiedź: mnie chodziło że o ile link to link i mocy nie przybywa o tyle przybywa nam trustranku - link z zaufanej domeny.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

dzięki wszystkim za odpowiedzi.

ps. może znasz odpowiedz na posta którego założyłem w tym samym dziale, o przekierowaniu 301.

Niestety ale coś nie wyszło i teraz moja strona w ogóle nie jest widoczna (jak odzyskać plik htaccess w momencie gdy strona nie jest dostępna w sieci a ja zmieniłem stary plik i teraz w ogóle nie jest widoczna).

thx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności