Skocz do zawartości

Czy blackpress może zaszkodzić takiej domenie ?

Vector.mac

Rekomendowane odpowiedzi

@tjay99, to pochwal się tymi domenami, sprawdzę jakość tych Twoich pozyskanych BL.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Rokko - a skad wiesz jak wyglada algorytm oceny jakosci linka w Google ?

W ciagu kilku miesiecy przez automaty typu omni-add przemielilismy ponad 1000 domen - zadna nie ma filtra.

Potrafisz pokazac 2-3 domeny ktore maja filtr z powodu Polskich automatow (omni i podobne) ?

Marcin on nie wie co pisze, niema co dyskutować :)

sprawdzę jakość tych Twoich pozyskanych BL.

czym, palcem?

Czy blackpress może zaszkodzić takiej domenie ?

NIE, jeśli takim czymś można by było zaszkodzić to 99% polskich pozycjonerów linkowało by tym konkurencje

Odpuście chłopaki, rokko wkłada dużo wysiłku w kreowaniu się na rycerza na białym koniu białym kapeluszu :P Może złapie na to jakąś klientelę. Poza tym... przecież napisał, że te idiotyzmy sprawdza w testach - więc na pewno ma racje :) Do tego zaczyna się gadka o sprawdzaniu jakości linków z automatów... :)

@MaxPan - dobre :)

@rokko - jak na razie jesteś jedyny w tym wątku, który pisze, że automat dodający 5 linków dziennie może zrobić krzywdę. Nawet jakby dodawał 30 dziennie to nie widze w tym problemu.

A już debilne pisanie, że jak ktoś zachwala automaty to ma z nimi coś wspólnego (znaczy się w jakiś sosób zarabia na tym) to już jest śmiech na sali.

Twoja wypowiedź tylko utwierdziła mnie, że o praktyce to Ty nie masz pojęcia.

PS. Tym postem postanowiłem sie już nie udzielać na tym forum bo szkoda zdrowia z ludźmi, którzy szerzą herezie.

PS2. Przynajmniej dzisiaj jedyne dobre co Nas spotkało to dobre losowanie Mistrzostw.

@MaxPan - Tobie losowania nie mogę pogratulować :)

PS3. rokko jak PiS wprowadzi karę śmierci to za te herezje spalimy Cie na stosie.

Nie będę się tutaj z wami przegadywał, bo widzę każdy swoją rzepkę skrobie i grupa samo-wspierająca się nie popuści.

Panowie w takim razie już napisałem, pochwalcie się swoimi młodymi domenami które były w ten sposób linkowane, oszacujemy wartość tych odsyłaczy i wszystko będzie jasne kto ma racje.

@rokko - jak na razie jesteś jedyny w tym wątku, który pisze, że automat dodający 5 linków dziennie może zrobić krzywdę.

@sting2005, kłania się czytanie ze zrozumieniem. To są Twoje słowa nie moje.

Wróć do poprzednich postów i wczytaj się. Totalna bzdura co teraz napisałeś.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Część swoich stron zapleczowych jechałem esCatem (nówka sztuki), baza ok 6K katalogów, mini, easy i podobne, ok 2k katalogów przyjmowało wpisy ( reszta ban, niezłamany token itd) na początku oczywiście dzieliłem na dodawanie po ok 200, ale w później wszystkie dodawane były jednego dnia 0 bana, 0 filtra. Przy dobrym dopaleniu na kilku domenach zaindeksowało się ok 800 linków z katalogów/ normalnie do 30-40 a i tak 0 bana i filtra.

Acha jeszcze odnosząc się do wypowiedzi it_management...

"Rokko - a skad wiesz jak wyglada algorytm oceny jakosci linka w Google ?"

"W ciagu kilku miesiecy przez automaty typu omni-add przemielilismy ponad 1000 domen - zadna nie ma filtra.ę

To że bana ani filtra nie było o niczym nie świadczy. Też miałem sytuację podobną na zapleczu i nic się nie stało ale nie w tym rzecz. Pisałem w swoim pierwszym poście (kto chciał to przeczytał ze zrozumieniem, kto nie chciał olał i napisał co chciał). Strategia pozyskiwania słabych jakościowo linków z blastów nie jest dobra, w pierwszej fazie na młodej domenie liczy się jakość odsyłacza, jak pozyskasz kilka dobrych linków nawet jak później przyładujesz większą ilością BL to masz mniejsze ryzyko kary niż normalnie. W jaki sposób oceniamy jakość linków... temat rzeka (w sieci jest też pełno przykładów i testów choćby i na seomozie), jakbym teraz napisał w skrócie 2-3 punkty to zapewne znowu by się trolling zaczął dlatego się powstrzymam od wniosków. @it_management, z przyjemnością z Tobą przeniosę rozmowę na kanały prywatne bo tutaj co bym nie napisał to będzie krytykowane. Tyle w tej kwestii.

Dość ciekawa rozmowa się tutaj utworzyła !!!. Muszę powiedzieć że nie spodziewałem się tego.

Jak na chwilę obecną stawiam na jakość strony pod względem jej zawartość (akurat w tym momencie mam problem z kodem no ale tak ogólnie to dużo czasu spędzać na budowie dobrej strony a katalogowanie jest po prostu na drugim miejscu).

I dlatego chce używać automatów, plan jest taki że 5 linków z bp do tego jakiś pakiet ręcznego katalogowania z allegro (około 150-600 katalogów rozłożonych w czasie) i może jeszcze też z 3-5 linków dziennie z jakiegoś automatu z allegro.

Następnie tworzenie 6-12 stron zapleczowych np. z tej usługi:

https://fiverr.com/volarex/build-a-linkwhee...y-search-engine

Oraz bardzo powolne zdobywanie linków od stron z taką samą tematyką i może od czasu coś z .edu + .gov.

Nie znam się za bardzo na tym temacie i zależy mi też żeby nie siedzieć cały czas w seo ponieważ strona pod względem publikowanych postów będzie upadać (wiadomo szkoła, praca i jeszcze w domu strona + seo to sporo spraw na głowie).

Mam nadzieje że nie zostanę ukarany przez wuja google.

Dzięki Panowie za odpowiedzi.

Nie dziw się, że inni się nie zgadzają z tym co piszesz.

jeśli to młoda domena to strzeliłeś sobie w stopę.

Gdyby to było 500 dodań dziennie to może i można byłoby się pokusić o takie stwierdzenie, ale nie przy 5 dodaniach na dzień, z czego pewnie 2-3 zakończy się sukcesem, a 1 może się zaindeksuje po jakimś czasie. Przy takich ilościach nie można sobie zaszkodzić. Gdyby tak było to autor blackpressa pewnie by w pieniądzach pływał bo inni chętnie by wydali te kilkanaście złotych żeby konkurencję kosić.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

rokko trochę przesadził z tym strzałem w stopę.

Przy takim sposobie pozycjonowania po prostu przez długi czas nie wydarzy się nic.

Strategia pozyskiwania słabych jakościowo linków z blastów nie jest dobra, w pierwszej fazie na młodej domenie liczy się jakość odsyłacza, jak pozyskasz kilka dobrych linków nawet jak później przyładujesz większą ilością BL to masz mniejsze ryzyko kary niż normalnie.

I to proszę dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać raz, później drugi raz i tak dalej. Aż zrozumieją.

Pogrubiłem to co istotne.

Oczywiście hurtownicy od pierdyliarda linków będą mieć inne zdanie. Ale oni jakość nadrabiają ilością, co w sumie się kompensuje.

Tak więc są dwie drogi. Rokko raczej pisał o detalu.

Ps. Puszczenie "blasta" na komplet publicznej bazy w dostępnych dodawarkach nie jest w stanie w jakikolwiek trwały sposób zaszkodzić jakiejkolwiek domenie.

edycja - literówka

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności