Skocz do zawartości

W co zainwestować 50.000 PLN ?

15175

Rekomendowane odpowiedzi

Moja diagnoza jest taka, że MZ nie nadużywa wyobraźni gracza. Bajeczny interfejs i wizualizacja meczu sprawia, że prawa półkula mózgu nie pracuje, bo nie musi skoro wszystko dokładnie widać.

Natomiast Hattrick przez swoją prostotę wymusza na graczu używanie wyobraźni, co dodatkowo owocuje tym, że na wewnętrznym forum gry toczą się dyskusje i tworzy się społeczność, która jest skarbem i gwarancja sukcesu.

Hattrick to takie Grono.net tylko, że zamiast o du**e marynie rozmawia się tam o grze.

Całkiem ciekawa diagnoza, i w dodatku mi pasuje ;)

Zresztą jakby nie patrzeć na forum sokkera najbardziej narzekano na mała społeczność. Wiecie co jest ciekawe, z HT-teamu tylko jedna osoba gra w piłke w rzeczywistości, więc widać kto takie rzeczy tworzy !!!

gry komputerowe - kup pan grę

moja kopia:) - google do roboty :P

katalog stron - musisz tam być

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

w co zainwestować 50 tys złotych?

spacjalnie dla Ciebie wymyśliłem to co poniżej ;)

otóż, zbuduj Internetową Agencję Forowych Lanserów :P

polegałoby to na tym, że dogadując się z administratorami forów, czy tez bez ich wiedzy, ludzi z twojej Agnecji by się rejestrowali i zachwalali to czy tamto, w zależności od potrzeby B)

wiadomo, że fora są brane pod uwagę przy zakupie tego czy tamtego, szczególnie to widać na 'babskich' forach (oczywiście przez przypadek tam trafiam ;) jak jedna drugiej coś tam doradza, itd..

no więc, musiałbyś stworzyć grupkę ludzi, co by mieli bardzo dużo profili na różnych formach, i tam by 'doradzali' co kupic, co jest dobre, a co złe :) stworzyłbyś taką wielką sieć pseudo-userów, którzy przez pierwszy rok by zbierali plusiki na forum, zdobywali wiarygodność, a póżniej wciskali coś zwykłym szarym userom :)

oczywiście nie popieram takiego działania :)

też długo nad tym nie myślalem, więc nie bić :)

Apropo Chińczyków i online menadżerów piłkarskich to swego czasu Hattrick pokazał pazurki tygrysa rządnego pieniędzy. Otóż szwedaski nie uznały niepodległości Tajwanu, w obawie o to, że partia komunistyczna zablokuje HT w Chinach.

Efekt był odwrotny do zamierzonego lub nie dało to żadnego efektu, gdyż jak dotąd w HT gra mniej niż 1000 Chińczyków.

spacjalnie dla Ciebie wymyśliłem to co poniżej smile.gif

otóż, zbuduj Internetową Agencję Forowych Lanserów tongue.gif

polegałoby to na tym, że dogadując się z administratorami forów, czy tez bez ich wiedzy, ludzi z twojej Agnecji by się rejestrowali i zachwalali to czy tamto, w zależności od potrzeby smile.gif

kojarzy mi się to z coraz bardziej ponoć popularnym w stanach i chyba nie tylko marketingiem szeptanym (ciekawa nazwa:) ) z tą rónica, że tu jest mowa o internecie

Apropo Chińczyków i online menadżerów piłkarskich to swego czasu Hattrick pokazał pazurki tygrysa rządnego pieniędzy. Otóż szwedaski nie uznały niepodległości Tajwanu, w obawie o to, że partia komunistyczna zablokuje HT w Chinach.

Efekt był odwrotny do zamierzonego lub nie dało to żadnego efektu, gdyż jak dotąd w HT gra mniej niż 1000 Chińczyków.

co więcej - aby zyskać graczy z Chin, urządzili w ich kraju mistrzostwa świata. ale ich to niezbyt podkręciło. w sumie - nic dziwnego.

A mój pomysł jest taki- skupować za grosze podupadające serwisy/vortale i obsadzać je obsługą :D

Sam przez 5 lat pracy nad WWW zrobiłem coś z 5-6 projektów które potem umarły śmiercią naturalną bo właścicielom sie wydawało że internet to samograj i nic nie trzeba bedzie robić, mimo że zainwestowali względnie niemałą kasę na start. No i mimo że to się kręciło dobrze póki właścicieli to bawiło/mieli czas/nie mieli innej roboty.

Takie serwisy mają jakąś markę, jakąś odwiedzalność, często są to naprawdę dobre pomysły zmarnowane przez ludzi którzy nie rozumieli że pomysł to nie wszystko.

No i... posadzić ludzi żeby to ciągli, najlepiej praca zdalna z mniejszych miejscowości (mniejsze wymagania finansowe) - i zarabiać na tym, na czym sie da na danym serwisie - reklamy/mikropłatności, prowizja, sklep internetowy, usługi... Generalnie, IMHO jedna osoba jest w stanie dobrze obsłużyć ze dwa średnie serwisy o ile nie są specjalnie specjalistyczne :D

I jak będę miał 50 000 to tak zrobię :blink:

w co zainwestowac 50 000 zl... odpowiedzi jest tyle ile pomyslow... czyli wiele. Mozna oczywiscie wykorzytac czyjs pomysl.. zmodyfikowac i byc... szarakiem.... ale prwadziwy biznes drzemie w pomysle oryginalnym... ktorym nikt o zdrowym rozumie nie podzieli sie na forum:))

zgodzę się co do tego, że największe pieniądze dają oryginalne pomysły, i tych napewno nikt rozsądny nie zdradzi, ale wykorzystując czyjś pomysł niekoniecznie trzeba być szarakiem, jeżeli ma się ambicje i coś się robi dobrze to istnieje szansa, że się na tym dobrze zarobi. Według mnie, jeżeli zainwestowane pieniądze zaczną się zwracac to jest juz duzy sukces i oznacza ze pomysł się sprawdził.

Bill Gates nie był pomysłodawcą okienek z tego co pamiętam... on tylko wykorzystał pomysł tego Pana (nie pamiętam nazwiska), który związany jest z firmą Apple (ten od Mac'ów).

A zatem czasem czyjś pomysł wystarczy dobrze wykorzystać, by na tym sporo zarobić ;)

Bill Gates nie był pomysłodawcą okienek z tego co pamiętam... on tylko wykorzystał pomysł tego Pana (nie pamiętam nazwiska), który związany jest z firmą Apple (ten od Mac'ów).

A zatem czasem czyjś pomysł wystarczy dobrze wykorzystać, by na tym sporo zarobić :)

Zdaje się że oboje ci panowie sciągneli pomysł od firmy xerox. Zresztą workbench na amigę z 85 (pierwszy win tez 85 rok) też już chyba miał okienka...

...

dosc słuszny podział kaski, ale takich domen to bym nie wybrał

wole budowac marke na domenie która ludze beda zapamietywac, a wcale nie musi miec słowa-klucza (patrz stopka) choć to tylko moje zdanie

goows.boo.pl niby miałby ktoś zapamiętac?? :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności